Dolar 32,2958
%-0.57
Euro 34,6389
%-0.48
Altın 2.409,160
%-0.56
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Engin: İzmir'de yüzde 30'u geçemezler!

CHP'li Engin: İzmir'de yüzde 30'u geçemezler!

CHP İzmir İl Eski Başkanı, İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Ali Engin, 2. Bölge’de 9 vekil çıkaracaklarını, İzmir’de AK Parti’nin yüzde 30’u geçemeyeceğini iddia etti. Eski mevkidaşı, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'In makam odasının kapısını sökerek, “kapımız herkese açık” mesajı vermesine gönderme yapan Engin, “Oda kapısını sökmesinin bir anlamı yok. 2 senedir TOMA’lar var il binasının önünde” dedi. CHP'li Engin'in hedefinde AK Parti:

  • Ege Postası
  • 21.05.2015 - 10:52
EGE POSTASI - CHP İzmir İl Eski Başkanı, İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Ali Engin, KRT FM’de Ege Postası İle Gündem programının konuğu oldu.

VİCDANEN RAHATIM
İl başkanlığı döneminde önemli icraatlar gerçekleştirdiğini belirten Engin, “ Vicdanen rahatım. Israrla uzlaşma ortak akıl üzerinde durdum. Bunu önemsedim. Kutuplaşmadan beslenen bazı kesimler yaptıklarımı anlamadı, anlamak istemediler. Milletvekili olursam da ortak akıl, uzlaşma anlayışım devam edecek. Siyaset bir meslek değil…İhtiyaç olduğu sürece olacağım. CHP’liliğim ölene kadar devam edecek.  İl başkanlığımda yönetim kurulu ve ilçe başkanlarımla uyumlu fedakarca çalıştım. Kimseyle kavga etmedim. Vekillerle belediye başkanlarıyla tartışmadım” dedi.


2. BÖLGEDE 9 VEKİL İDDİASI
7 Haziran’da kendi bölgesi için  9 milletvekili çıkaracaklarını iddia eden Engin, “ MHP İzmir’de oylarını artıramıyor…2011’de bazı oylarımız MHP’ye gitti barajı aşsın diye...O oylar bu kez MHP’ye gitmeyecek.  Az oy da AK Parti’den MHP’ye gidecek. 2. Bölge’de HDP’nin milletvekili çıkarma şansı yok. HDP’ye kitlesel geçiş yok. AK Parti’den gidecek HDP’ye biraz… AK Parti sahada yok. Aliağa, Menemen ve Foça’da 2 gündür çalışıyorum. Yüzlerce esnafı tek tek gezdim. Gittiğim yerlerde partimi anlatıyorum. Önerileri dinliyorum. Düşüncelerini alıyorum. Bizden önce başka parti geliyor mu diyorum. Bir tek siz geldiniz diyorlar. Bu önemli bir şey…Herkese ulaşmamız gerek. Vatandaşa dokanacaksınız, el sıkacaksınız. Bunu yapmadan demokrasiyi savunmak halkçılık savunmak doğru değil. CHP böyle yaparsa iktidar olur. İzmir’de emekli, çiftçi esnaf çok. Emekliye yönelik projemiz, çiftçiye yönelik mazot vaadimiz, esnafa yönelik krediler çok karşılık buldu” dedi.


KAPI YOK TOMA’LAR VAR
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın il binasındaki  makam odasının kapısını sökmesi ve “İzmirlilere kapımız herkese açık” mesajı vermesine gönderme yapan Engin, “ AK Parti kendi il merkezini insanların yürüyerek gittiği bir yerden merkez dışına taşıdı… Oda kapısını sökmesinin bir anlamı yok. 2 senedir TOMA’lar var il binasının önünde. Ben 3 yıl il başkanlığı yaptım. Her gün yüzlerce insanla konuştum il binamızda… Randevusu olsun olmasın bizim kapılarımız hep açıktı” dedi.

AK PARTİ YÜZDE 30’U GEÇEMEZ
AK Parti’nin İzmir’de yüzde 30’un altına düşeceğini iddia eden Engin, şunları söyledi;
“ 500 bin üyemiz var diyorlar. Aileleriyle birlikte 1 milyonu geçiyor. Üyeleri kadar oy alamadılar. AK Parti en yüksek oyunu 2011’de aldı. 2 Bakan adaydı. Projeler açıklamışlardı. Biz de parti içi kırılmalar vardı. Yüzde 36 aldılar. Daha sonra düşüşe geçtiler zaten. Son seçimde yüzde 35 aldılar. 7 Haziran’da 30’un altına düşecekler. 25’e kadar yolu var. 30'u geçemezler.Aziz Kocoağlu’nun öngörüsü doğru. AK Parti’nin en az 2 katı oy alırız. Bu seçimlerde tarihi bir rekor kıracağız.”

HAYAL OLDUĞUNU GÖRÜYORLAR
Pazar günü Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılımıyla İzmir’de açılışı gerçekleşecek Başbakanlık Ofisi’ni hedef alan Engin, “ Başbakan, ne zaman vakit bulup İzmir’e gelecek. Valilik yok mu İzmir’de…Milyonalar harcıyorlar ofise…Başkanlık diyorlar. Başbakanlık Ofisi’ne ne gerek var o zaman. Başkanlık sisteminin hayal olduğunu görüyorlar. İzmirliler pirim vermez buna” dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.