Dolar 32,2198
%0.17
Euro 35,1185
%0.08
Altın 2.472,670
%0.2
Bist-100 10.157,00
%-0.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balbay, 19 Mayıs Maratonu'nu koştu

Balbay, 19 Mayıs Maratonu'nu koştu

CHP İzmir Milletvekili ve Yeni Dönem Milletvekili Adayı Mustafa Balbay her yıl Samsun’da düzenlenen 19 Mayıs Maratonunu koştu.150 atletin katıldığı yarışı 73’ncü sırada bitiren Balbay,’’Silivri’de hapiste ahtım vardı. Özgürlükte Samsun 19 Mayıs Maratonunu koşacak bizi ruhen ve bedenen çürütmek isteyenlere inat dimdik ayakta olduğumuzu gösterecektim. Bunu başarmanın mutluluğu içindeyim’’dedi.

  • Ege Postası
  • 19.05.2015 - 15:28
SAMSUN - Balbay Samsun 19 Mayıs Maratonunu koşarken zorlanmadığını hapiste iyi antrenman yaptığını belirterek şu bilgileri verdi:
 
‘’ Silivri’de Eni 5 adım Boyu 14 adım Yüksekliği ile 7 metrelik havalandırma boşluğunda her gün 1 saat koşuyordum. Her 4-5 adımda bir ayakları değiştirmek eklem yerlerini zorluyordu. Doktorlar dikkat etmek gerektiğini eklem yerlerindeki zedelemelerin kalıcı sorunlar çıkarabileceğini söylemişlerdi. Bende bir anlamda havada Leylek gibi dönerek ayaklarımı havada leylek gibi tutarak dönmesini ayaklarıma zarar vermemesini öğrendim. O zor koşullarda her gün 1 saat koştum. Duvarın dibine yakın koşmaktan bazen ellerimin üstü pütürü duvara çarpıyor ve kanıyordu. O günler de ahtım vardı. Samsun 19 Mayıs maratonunu özgürlükte koşacaktım ve yepyeni bir hayata başlayacaktım.’’
 


Balbay koşu sonrası yaptığı açıklamada yaşamında uzun bir maraton olduğunu belirterek şunları söyledi:
 
‘’Gerçekten yaşam bir mücadeledir ve mücadele bir maraton gibi uzun solukludur. Ben ruhen bu maratonu zaten koşmaktayım. Siyasal bir mücadelenin içindeyim. Ama bedenende bir maratoncu olduğumu her şey bir yana kendime göstermek istedim yapabilirsin Balbay demek istedim. İnsanın kendine verdiği sözü tutması ve bu hedefi gerçekleştirmesi çok güzel bir duygu. Sırada ülkemize topluma verdiğimiz sözler var onları da tutacağız. Biz Maratoncuyuz uzun yol koşucusuyuz. Kısa mesafeli değil bizim soluğumuz.
 
 Balbay Samsun Maratonunda her yaştan insanların da katıldığını belirterek yol boyu kendisini tanıyanların sevgi gösterisinde bulunmasından büyük bir mutluluk duyduğunu ve enerjisini aldıklarını söylediler. Balbay,’’Kimi Aileler hep birlikte alkışlayıp bravo helal olsun izindeyiz gibi sözler söylediler. Hele 10,5 km.lik gidişten sonra 10,5 km.lik toplam 21 km.yi tamamlamak üzere olduğumuz anlarda yarışı bırakmadığımı sonuna kadar götürmekte olduğumu görenler ayrıca kutladılar ve yolun açık olsun dediler.’’diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.