Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Çıray sahada ekonomik vaatleri anlatıyor: 'Refahı tabana yayacağız'

CHP'li Çıray sahada ekonomik vaatleri anlatıyor: 'Refahı tabana yayacağız'

CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray;"AKP'yi yollayacağız refahı tabana yayacağız" CHP'li Çıray sahada ekonomik vaatleri anlatıyor

  • Ege Postası
  • 21.05.2015 - 13:38
İZMİR- 5 milyon borç batağında olan yurttaşı görmezlikten gelen  AKP'nin yandaşına köşeyi döndürme peşinde olduğunu vurgulayan CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray, CHP iktidarında ekonomik refahı tabana yayacaklarını söyledi. Çıray, "AKP'nin en büyük eseri 17 milyon yoksul ve borç batağındaki 5 milyon yurttaşımızdır. 1 milyon 220 bin yurttaşımıza açılan taahhüdü ihlal davasından 550 bin kişi mahkum oldu. 98 bin yurttaşımız hapse girdi. Diğerleri de hapse girmek için sıra bekliyorlar. CHP iktidarımız döneminde borcun %80'ini sileceğiz, kalan kısmını 5 yıla yayacağız"dedi.
           
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray Tire ilçesinde seçim çalışmalarını sürdürdü. Gittiği her yerde alkışlar ve sevgiyle karşılanan Milletvekili Çıray seçmenlerle sohbet etti. Vaat ettikleri Yaşanacak Bir Türkiye'nin nasıl gerçekleşeceğini anlattı.
           
Seçmenlerin AKP'nin kendi vaatlerini anlatmak yerine CHP'nin vaatlerini eleştirdiğini anlatması üzerine Milletvekili Çıray, "Bir ilke imza atarak seçim bildirgesi için tüm toplumun katkısını aldık. Bu bildirge sadece partimizin değil yurttaşlarımızın bildirgesidir. En düşük emekli maşını, asgari ücreti 1500 lira yapacağız diyoruz. Emekliye ramazan ve kurban bayramlarında iki ikramiye vereceğimizi söylüyoruz. AKP olmazda olmaz diyor ortalığı ayağa kaldırıyor. Seçim vaatlerimiz milli gelirin 2,97’si kadar, %3’ü bile bulmuyor. Eğer milli gelirin %2.97’siyle emekliye, işçiye, çiftçiye, esnafa bir şeyler veremeyeceksek o zaman biz niye iktidar oluyoruz ki. Bizim iktidar hedefimiz nedi? Refahı tabana yaymaktır. Garip guraba edebiyatı yapanlar parayı nereye toplamışla? Yıl 2002; Türkiye nüfusunun %1’i toplam servetin %39’una sahip. Yıl 2014; Türkiye nüfusunun %1’i toplam servetin %54.3’üne sahip. Refah nerede toplanmı? Tepede. Bunlar kaynakları ellerinden gidiyor diye feryadı figan ediyorlar ama nafile. Yurttaş 7 Haziranda bunları geriye dönmemek üzere  gönderecek"dedi.
           
Esnafın halkın büyük kesiminin borç batağında olduğunu bu nedenle de piyasada yaprak kımıldamadığını belirtmesi üzerine ise CHP Milletvekili Dr. Çıray, "13 yıldır iktidarlarında 17 milyon yoksulumuz var. Bu ayıp Türkiye’ye yakışmıyor. 5 milyon vatandaşımız borç batağında. 1 milyon 220 bin vatandaşımız, 1 milyon 220 bin vatandaşımız için dava açıldı, taahhüdü ihlal davası. 550 bin vatandaşımız mahkum oldu. 98 bin vatandaşımız hapse girdi ve çıktı. Diğerleri de hapse girmek için sıra bekliyorlar şuanda. Faizlerin en az %80’ini sileceğiz, kalan kısmını 5 yıla yayacağız. Yurttaşa da esnafa da rahat bir nefes aldıracağız"şeklinde konuştu.
           
CHP'nin yurttaş odaklı, refahı tabana yayacak vaatleri karşısında aciz kalan AKP'nin din istismarıyla oy devşirmeye çalıştığına dikkat çeken Çıray sözlerini şöyle tamamladı, "İktidar kaybettiğini görünce dini istismar etmeye başladı. Dün bakara makara yapanlar bugün Kur'an-ı Kerim'i siyaset mitinglerinde sallıyorlar. Eğer bir siyasetçi dini istismar ediyorsa, dini inancı siyasete alet ediyorsa, siyasi çıkarları için dini kullanıyorsa dünyanın en büyük sahtekarıdır. Din bu sahtekarlar eliyle elden gitmektedir". 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.