Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.494,490
%1.15
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP İzmir İl Başkanı'ndan Egepostası'na çarpıcı açıklamalar

MHP İzmir İl Başkanı'ndan Egepostası'na çarpıcı açıklamalar

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, AK Parti ve ana muhalefet partisi CHP'yi sert ifadelerle eleştirdi. AK Parti'nin seçimlerde 276 vekili bile bulamayacağını söyleyen Başkan Karataş, "Mahalli idareler seçiminde trafolara kediler girdi ama ona rağmen mahalli idareler seçimlerinde kullanılan oya bakıldığında iktidar partisinin almış olduğu oya bakılırsa; genel seçim olmuş olsaydı 276 vekile tekabül ederdi. İktidar partisinin yerel seçimlerde aldığı oyu alması ve 276 vekili bulması mümkün değil" dedi. MHP İzmir İl Başkanı'ndan Egepostası'na çarpıcı açıklamalar

  • Ege Postası
  • 21.05.2015 - 13:36
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Genel seçimlere haftalar kala siyasi partiler arasındaki rekabet arttı. İzmir'de her fırsatta iddialı olduklarını dile getiren MHP İzmir İl Teşkilatı sahadaki çalışmalarına hız verdi. Ege Postası'na değerlendirmelerde bulunan Başkan Karataş, AK Parti'nin genel seçimlerde istediği vekil sayısına ulaşamayacağını, partisinin ise alacağı yüksek oy oranıyla tek başına iktidar olmayı başaracağını belirtti.

EDA EBRU NANECİ: İzmir milletvekili adaylarınızı seçerken kriterleriniz neler oldu'
Necat KARATAŞ: Milletvekili aday adayları müracaatı yapıldıktan sonra da MHP'nin İzmir milletvekili adaylarının İzmirimizi temsil etmesi gerektiği ve İzmirli olması noktasında bu manada çalışmalarımızı yaptık. Genel merkez ve başkanımız da lutfettiler; milletvekili adaylarımız kamuoyunun da bildiği gibi İzmir'de yaşayan ve İzmirli olarak bilinen adaylardan oluştu. CHP il başkanının esnaf odalarında söylemiş olduğu genel başkanlarına sayın Kılıçdaroğlu'na ısrar edemedikleri tabiri caizse sözlerinin geçmediği şeklindeki ifadesi bizde yaşanmadı. Bizler MHP'liler genel merkezimize, genel başkanımızla yaptığımız görüşme sonunda genel başkanımız İzmirli adaylarımızla yürümemiz gerektiğini düşündü. Teveccüh gösterdiler. Dolayısıyla adaylar kesinleştikten sonra da çalışmalara başladık.
E.N: Teşkilatlarınızın saha çalışmasında nasıl bir stratejiniz va? Çalışmalar nasıl gidiyor'
N. K: Tabiki biz geçmiş zamanda bir mahalli idareler seçimi geçirdik yönetim olarak. Yine Cumhurbaşkanlığı seçimi geçirdik. Il ve ilçe teşkilatlarımız bu konuda zaten deneyimli. MHP kadroları geçmişten bu zamana yapmış oldukları seçim çalışmalarında da zaman gerekli çalışmaları yapmıştır. Bir yorgunluk söz konusu bile değil. Tüm kadrolarımız son derece diri ve alanda görüldüğü gibi olanca hızıyla kampanyaya devam etmektedir. Alan çalışmasına bakıldığında MHP teşkilatları gerekse milletvekili adaylarımız büyük bir performans ortaya koymakta. Diğer siyasi partilerle mukayese edilmeyecek bir enerjiye sahipler. Bundan dolayı teşkilat mensuplarımıza, ilçe ve il yöneticilerimize ve milletvekili adaylarımıza teşekkür ediyorum.



E.N: Siz de genel başkan sayın Devlet Bahçeli'nin katılımıyla miting gerçekleştirdiniz. Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu da hafta sonu İzmir'de olacak..
N.K: Biz helal parayla miting gerçekleştik. Bizim harcamamızın tamamı aşağı yukarı 50 bin lira. 50 bin liraya miting yapsınlar da bir görelim bakalım. Bayrak mitingini de 85 bin liraya yapmıştık. Yapsınlar da görelim.
E.N: İzmir'den kaç milletvekili çıkarmayı hedefliyorsunuz' 
N.K: Şu kadar milletvekili hedefi koymadık hiçbir zaman. İzmir'de bize söylenen her iki bölgeden de MHP dörder milletvekili çıkarır. Kendimiz şu kadar çıkarırız demiyoruz. Çünkü bunu demek oy kullanacak seçmene saygısızlıktır. Bizim düşüncemiz MHP'nin tek başına iktidarına destek verecek oy oranı ve vekili çıkaracağımızı düşünüyorum. Onun dışında şu kadar oy alırız, şu kadar milletvekili çıkarırız demek seçmenin oyuna ipotek koymaktır. Bu da kimsenin hakkı ve haddi değildir.
E.N: CHP ve AK Parti'nin de İzmir'de güçlü adayları var. Bu seçimin İzmir'de tablosu nasıl olacak'
N.K: İzmir'de mevcut iktidar partisinin ve CHP'nin umduğunu bulamayacağı kanaatindeyim. HDP ile ilgili ise hiçbir yorum yapmam. Mevcut iktidar partisine rey vermeyecek olan seçmenin MHP'ye oy vereceğini, yöneleneceğini düşünüyorum. CHP'ye oy vermeyenlerin de bize vereceği herkes tarafından söyleniyor. İktidar partisine oy vermeyenin CHP'ye oy vermeyeceği de ortada. Mümkün değil. Her iki partinin de ikinci partisi olarak MHP görünüyor. Dolayısıyla yöneliş MHP'ye olacaktır. CHP de AK Parti yetkilileri İzmir'den çıkaracakları vekil sayısını verdikleri zaman zaten ortada da vekil kalmıyor. Hatta İzmir borçlu çıkıyor vekil konusunda. Dolayısıyla onların söyleminin ne olacağı değil seçmen ne söyleyecek ona bakmak lazım. Biz MHP'ye seçmenin teveccüh göstereceğini kanaatindeyim.



E.N: Seçim ve oyların güvenliği için tedbir alıyor musunuz; alıyorsanız bunlar nelerdir'
N.K: Seçim günü sandık görevlisi arkadaşlarımızı da gerekli eğitimden geçiriyoruz. Sandık sayısı kadar görevli ve yedeği de olacak. Bunun yanısıra müşahidler de olacak. Okul görevlileri de olacak. Sandık kurulu başkanlıklarıyla müracaatlarımız olacak. Hiçbirr sandıkta hiçbir şekilde eksik olmayacak. Her sandıkta partimizin bir görevlisi olacak. Diğer siyasi partilerden. Mahalli idareler seçiminde trafolara kediler girdi ama ona rağmen mahalli idareler seçimlerinde kullanılan oya bakıldığında parti oylarına bakıldığında iktidar partisinin almış olduğu oya bakılırsa; genel seçim olmuş olsaydı 276 vekile tekabül ederdi. 30 Mart yerel seçimlerinden bugüne iktidar partisi ve hükümet gerek ekonomik meselelerde gerekse milli meselelerde eğer bir mesafe almış ise Türkiye ekonomik yönden iyi bir noktaya gitmişse; mesele yok. Tam tersini düşündüğümüz takdirde ekonomik sıkıntılar artarak devam etmekte. İşsizlik artıyor. Ücretlilerin sıkıntıları artıyor. Asgari ücret malum. Esnaf sıkıntı içerisinde. Işadamları ve sanayiciler de. Ekonomik darboğaz daha da artacak. İktidar partisinin yerel seçimlerde aldığı oyu alması ve 276 vekili bulması mümkün değil. 7 Haziran'da gidecekler. Yolsuzluk ve hırsızlıkta nam salmış bir siyasi parti, iktidar oy hırsızlığı yapacağı açık. Bu sebepten dolayı sandık görevlilerini eğitiyoruz biz de. MHP'ye atılan helal oyları çaldırmamaya yeminliyiz.
E.N: Yolsuzluk iddialarının odağının duble yol ve otoyollar olduğu iddianızı açıklar mısınız'
N.K: Yapmış oldukları duble yol veya otobanlarla ilgil acaba ederinden ne kadar fazlaya maloluyor. Yolsuzluğun en büyüğünün olduğu yer burası. AKP'li belediyelerin parselasyon adı altında yapmış oldukları rant ya da parsel parsel satma meselesi belediyenin ve il özel idarenin sattığı gayrimenkulun de düşünülmesi gerekiyor. Yapılan işin ederi ne yatırılan para ne kadar. Sayıştay denetimini beklemeden, raporlar gelmeden geçmiş bir yılı ibra eden bir meclis düşünün yolsuzluğun bariz olduğu ortaya çıkıyor. MHP'nin yapmış olduğu propaganda ile artık bu istikrarın hangi noktada olduğu görülmüş ve bilinmiştir. Dolayısıyla MHP beyannamesi de açıklandıktan sonra; birçok konudaki duruşumuz, kararlılığımız ekonomik meselelerde de görüleceği düşüncesiyle ben 7 Haziran seçimlerinde seçmenin daha fazla destek vereceğini düşünüyorum.



E.N: İzmir'in sorunlarını yerel yönetimler ve hükümet çözebiliyor mu' 
N.K: İzmir'in sorunları varsa İzmir'in sorunlarını giderme adına çalışma yapan yerel ve genel iktidara bakmak lazım. CHP veya sosyal demokrat anlayış 1999 yılından bugüne İzmir'i yönetiyor. Diğer taraftan 2002 yılından bu zamana mevcut iktidar partisi de merkezi hükümet olarak İzmir'e ne yapmı? Ya da yerel yönetimleri suçlarken iktidar partisi, yerel yönetimi elinde bulunduran CHP iktidarı suçlarken; her ikisi birden İzmir'in sorunlarını bu kadar yıldır aşamamışsa anlaşılan herhalde bir 15 yıl daha bekleyecek hali yok İzmir'in. İzmir gerek istihdam gerekse esnaf, işadamı,sanayicisi yönünden yalnız bırakılmış bir kent. İşsizlik oranı ülke ortalamasının yüzde 60 üzerinde. Dolayısıyla diğer taraftan da İzmir'de trafikte sorun var. Çöp depolama sorun var. Diğer taraftan kent yenilemede sorun var. İzmir'de sosyal tesis yönünden eksiklikler var. İzmir hala liman sorununu çözemedi. İzmir'de turizme yönelik herhangi bir çalışma yok. İzmir'in iki havası aşağı yukarı tarım ve hayvancılıkla uğraşmakta. Ürün üretemiyor çiftçiler, ürettiğini satamıyor. İthal ürünlerden dolayı İzmirli çiftçi, üretici rekabet edemiyor. Hangi alana bakarsanız baktın İzmir büyük bir sıkıntı içerisinde. Demek ki mevcut yerel yönetimin kentte yaptığı çalışmalar yetersiz. Çare olamıyor. Iktidar da 2011 yılına kadar İzmir'e şaşı baktı. 35 proje açıkladılar. Kaç tanesinin yapıldığına bakmak lazım. Aradan kaç yıl geçti'
E.N: Hükümet ve AK Parti yetkilileri 'Ekonomik ve siyasi istikrar için bize oy verin' açıklamaları yapıyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz'
N.K: Tüm partiler sahip çıkacak. Diğer taraftan istikrar devam etsin diyorlar. Istikrar devam etsin lafının altında biz olmazsak ekonomik sıkıntılar daha da artacak, kredi alanlar kredilerini alamayacaklar vs derken, korku salıyorlar. Istikrar olarak gördüğümüz yani AKP'nin istikrarı yolsuzluk ve rüşvette. Diğer taraftan da bölücü terör örgütü ve İmralı canisiyle kol kola yürümekte istikrar var. Işbaşına geldiklerinden bugüne BOP'u hayata geçirme anlamında istikrarlılar. Fakat seçmen bu istikrar söylemini artık kabul etmiyor. Esnaf ücretli işsiz sıkıntıda olan seçmen AKP'de istikrarın olmadığını görüyor ve biliyor. Buna kanmıyor. Kaldı ki çalıyorlar yapıyorlar meselesi, iktidar partisine oy veren seçmen tarafından söyleniyordu ancak artık onlar da sadece çalıyor deme noktasına geldi. Yapıyorlar meselesi bitti. Döndürüp dolaştırıp duble yollardan bahsediyorlar. Asıl çaldıkları alan da tam olarak burada.

E.N: Hükümet yetkililerinin Izmir için açıkladığı 35 projeyi bitiremeyeceklerini mi öngörüyorsunuz'
N.K: İzmirli hemşehrilerimiz bunu görmüyor m? Basın bunu görmüyor mu. Bir şey yapıldı da biz mi farketmiyoru? Uzayda mı yaşıyoru? Konak Tüneli'nden öte ortada bir şey yok. Onda da sorun var. Köprülü kavşaklar bitmiş olacak denildiği halde şu an hala devam ediyor. Bu yıl daha bitmeyecek bu iş. Başbakan açılış yapacak da çıkan araçlar nereye gidece? Oradan çıktığı zaman havadan süzülüp karşıya geçecek hali yok. Nerede bu köprülü kavşa? 35 proje dedikleri projelerin aşağı yukarı yüzde 2'si dahi yapılmamış. İzmir istanbul otoyolu Sabuncubeli tüneline başladılar. Müteahhit bıraktı. Tekrar ihale edecekler, tam o sırada da tünel çöktü. Yani İzmir Çandarlı Limanı yapıyoruz diyorlar. Hala orada yapılması gereken drenaj çalışmaları var, tamamlanmadı. Hangi projeyi tam olarak bitirmişler. İki stat yapacağız dediler; Karşıyaka ve Göztepe'ye. Karşıyaka'daki stada bir kepçe daldırdılar, onun dışında bir şey yok. İzmir'in ödediği vergi ortada. 39.8 milyar vergi vermiş İzmir, 9.7 milyar hizmet ve yatırım gelmiş. Başka da bir şey yok. Izmir dört vermiş bir almış. Dolayısıyla diğer taraftan da İzmir'den organize sanayileri gezdiğiniz takdirde İzmirli sanayicilerin hangi pozisyonda olacağı ve teker teker kentten kaçtığı görülüyor. İzmir tüm bunları haketmiyor. İzmirlimize gereken hizmeti ne yerel ne hükümet vermiyor. Başbakan, ofis açacak. Ne zaman dediler. 2015 7 Haziran seçimleri öncesi. Yerel seçimler öncesinde de vaatlerde bulunmuşlardı. Bunların söylemiş olduğu her bir şeyi yapıyoruz zannediyorlar. Yalan söylemekte sınır yok. Bunda da istikrarlılar. Bu kadar yıldır iktidar olan AKP İzmir'de bir şey yapması için 13 yıl daha mı geçmeli'

E.N: Genel seçim öncesinde İzmirlilere mesajınız ne olacak' 
N.K: İzmirlilere 7 Haziran günü oy kullanmadan önce çok iyi düşünmelerini, Türkiye'nin gerek ekonomik gerek siyasal yönden karşı karşıya bulunduğu ortamı ortamı iyi değerlendirmelerini bekliyorum. CHP'nin iktidar olduğunda ülkeyi yönetecek kadrolarının olmadığını bilmelerini, dışarıdan Kemal Derviş'i bakan yaparak hükümet kurup ülkeyi yönetemeyeceklerini iyi düşünmelerini istiyorum. Türkiye'yi yönetecek kadrolar partimizde var. Ülkeyi layıkıyla yöneteceğimizi iyi düşünmelerini istiyorum. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.