Dolar 32,2329
%0.16
Euro 34,9539
%-0.03
Altın 2.412,060
%-0.53
Bist-100 10.400,00
%-0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Delican mitingi anlattı, Kocaoğlu'na yüklendi!

Delican mitingi anlattı, Kocaoğlu'na yüklendi!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İzmir mitingiyle ilgili yapılan hazırlıkları düzenlediği basın toplantısıyla anlattı. Miting duyurusu için özel afişli 50 adet bisiklet hazırlandığını belirten Başkan Delican, il binası önünde bisikletle tur attı.Delican, Körfez'e ÇED için AK Parti İzmir Mİlletvekili Adayı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile polemik yaşayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu hedef aldı, "Bu konuda Kocaoğlu'na ekmek yok. Doğruları afişe etmeye devam edeceğiz. ÇED raporunda gerekçeleri yerine getirmesi lazım" dedi.

  • Ege Postası
  • 21.05.2015 - 11:22
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan'ın katılımıyla basın toplantısı gerçekleştirdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İzmir'de 24 Mayıs Pazar günü saat 16:00'da Gündoğdu Meydanı'nda yapacağı miting hakkında açıklama yapan Başkan Delican, detaylı bilgilendirme yaptı. Miting duyurusu için hazırlanan özel afişli 50 adet bisiklet hazırlandığını belirten Başkan Delican, bisikletle ilk turu yaptı. 

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU DENİZDEN, HAVADAN, KARADAN KARŞILANACAK 
AK Parti İzmir İl Başkanlığı olarak oldukça hareketli günler yaşadıklarının altını çizen Başkan Delican, Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak mitingi anlattı. Delican Başbakan Davutoğlu'nun İzmir programını antarak şunları söyledi: "Gündoğdu'da izmir mitingini gerçekleştircez. En önemli mitinglerimizden biri. Türkiye için dönüm noktası olacak. Başbakanımız Davutoğlu'nun Başbakan olarak İzmir'de ilk miting olacak. Görselleri hazırladık. Deniz tarafından 45 tane tekne olacak. Küçük teknelerle birlikte sayı 80'i bulacak. Balon kiraladık alanı daha iyi görmek için. Vatandaşlarımızın alana girip çıkması için geniş güvenlik önlemleri alındı. Su yemek için çeşitli tekbirler aldık. Dondurma ikram edilecek. 100'den fazla tuvalet olacak. Tüm izmir demokrasi şöleni  yaşayacak. Üyelerle ilgili hiçbir sıkıntı yok. İlçelerimizden otobüsler kalkacak geri dönüşü de aynı yerde yapılacak. Vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz. Her araçta partiden görevli olacak. Tüm şehirde 5 binden fazla görsel hazırladık. Ufuk şehir izmir diye Başbakanın söylemi var. İzmir dokusuna uygun güzel bir reklam filmi hazırlattık. O gün Başbakanlık Ofisi 11:00'da açılacak. Başbakan 23'ünde İzmir'e geliyor STK'larla ilgili bir toplantı yapılacak. Gece izmir'de konaklayacak. Saat 11:00'da Başbakanlık Ofisi'nin açılışı var. 14:00'da Manisa mitingi olacak. 16:00'da İzmir mitingine gelecek. Verimli bir hafta sonu olacak. Tüm İzmir'i Gündoğdu'ya saat 16:00'da bekliyoruz" dedi. 



PROJEYİ BAŞBAKAN ANLATACAK 
İzmir'de yapılacak projeler arasında yer alan ve GAP'tan daha büyük bir proje olacağı belirtilen, EGEGEP Projesi'nin mitingde Başbakan Davutoğlu tarafından açıklanacağını belirten Delican, "Maddi olarak baktığımızda boyutu çok büyük 25 -30 milyarları bulan ciddi bir yatırım olacak. İzmir'de kalkınma hamlesi için önemli bir proje. Başbakanımız mitingde detaylarını anlatacak" diye konuştu.  

İZMİR'DE ALT YAPI SORUNUNA DİKKAT ÇEKTİ 
Dün İzmir'in çeşitli bölgelerinde yağmur ve dolunun oluşturduğu sorunlarla ilgili de konuşan Delican, makam odasının da logardan gelen sular nedeniyle lağım sularıyla dolduğunu ifade ederek, "Çağdaş bir kente yakışmayacak manzaralar. İlla bu sorumludur demek olmaz. Yıllardır çarpık kentleşme var. CHP iktidarının bunu çözmesi gerekirdi. Gelişim ve dönüşümü için master planlar yapılmalıdır. Büyük kanal, artıma ve kaneletler dışında ciddi bir çalışma yok. Halının altına süpürülen sorunların bir anda afet olarak ortaya çıkmasıydı. Dünyada bunlar oluyor. Akıllıca çözerseniz insanlar en az zararı görür. Bunların planlamaların bitmiş olması gerekirdi. Makam odamı su başmış logardan lağım suları gelmiş. Biz de bu afetten nasibimizi aldık. Bu alt yapı yeterince sağlıklı olsa böyle olmazdı. Odam ne kadar temizlense de lağım suları altında kaldı, kokuyor" dedi.  



BAŞBAKAN TEŞKİLAT MESAJLARI VERDİ 
Dün Ankara'da il başkanları toplantısında geniş katılımlı olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla görüştüklerini ve seçime 17 gün kala seçim stratejilerini konuştuklarını belirten Delican, "İl başkanları toplantısı vardı. Başbakanımızla konuştuk. 17 gün kala son stratejileri belirledik. Kapalı oturumda teşkilata mesajlar verdi" şeklinde konuştu. 

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun İzmir Körfezi'yle ilgili olarak yaptığı açıklamayı da değerlendiren Başkan Delican, "Kocaoğlu, ÇED'le ilgili açıklama yaptı. Bakanın duyarsız kaldığını söyledi. Konuları çarpıtarak mağduriyet edebiyatı yapmanın dönemi bitti. Bu konuda Kocaoğlu'na ekmek yok. Doğruları afişe etmeye devam edeceğiz. ÇED raporunda gerekçeleri yerine getirmesi lazım. RES'le karşılaştıracak küçük bir konu değil. Bu devlet her zaman sizin yanınızda, siz gerekeni yapın. Devlet ve belediye ayrı yapılar değil. Hükümet bunları organize ediyor. Farklı yapılar varmış gibi ayrıştırmaya gitmek seçilmiş bir kişiye yakışmıyor. Güneş balçıkla sıvanmaz, saklandığı yerden görünüyor" dedi. 



İŞ YOK, SADECE BAHANE VAR
Limanda bu zamana kadar ciddi yatırımların yapıldığını ifade eden Başkan Delican, turizme dikkat çekti. Delican, "Devletin kurumlarının belli kuralları var. Yerine getirsin. TCDD bunu en çok isteye kurum. İzmir'e katkı koymasın ve daha fazla gemi gelmesi isteniyor. Limanda ciddi yatırımlar var. Dip derinliğinin arttırılması elzem. Öyle bir belediye başkanımız var ki diğer belediye başkanlarına bakın turizm Bakanı geldi. Sayın Kocaoğlu, turist çekebilemek için yurt dışında kaç sempozyuma katılmış. İzmir'e yatırımcı çekmeye çalışmış. Belediyelerde turizm danışmanı bürosu gördünüz mü' Yok, yok, yok sadece bahane var. İş yok. Kocaoğlu bunları neden yerine getirmiyor'" diye konuştu.
 
AÇIĞI KAPATABİLMEK İÇİN... 
İzmir'de kentsel dönüşümle ilgili, "Belediye eliyle çözeceğiz. Bir yağmur da ne oldu. Deprem olsa ne olur. Olmadı hükümet eliyle çözeceğiz. Hepsi devlete öteleniyor. Hükümet proje istiyor" diyen Başkan Delican, Aziz Kocaoğlu'nun geçtiğimiz günlerde hükümete yüklenerek İzmir'de  Konak Tüneli, havalanı bir kaç tane de yol yaptı" eleştirilerine yanıt verdi. Delican, "Sayın Kocaoğlu Konak Tüneli'ni havalanını bir kaç yol yaptı demiş. Bu kadar nankörlük olmaz... Kocaoğlu'na İZBAN konusunda görüşmelerde vardır. İZBAN ortadan kalksa ulaşım çöker. Gelin birlikte yapalım. Biz hiç bir şey yapmadı demiyoruz. Bir şeyler yapmaya çalıştı ama yeterli değil açığı kapatabilmek için hükümete sataşıyor. Bizim derdimiz siyaset falan değil. İzmir siyasetin üstünde bir kenttir. Ufuk şehrin kenti  ve Akdeniz'in incisi olarak görünüyor. En kilit nokta İzmir'dir. Dünyada inci olacak bir kenttir" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.