Dolar 32,5666
%0.25
Euro 34,9544
%-0.05
Altın 2.445,000
%0.36
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Lideri Kılıçdaroğlu İzmir'e geldi

CHP Lideri Kılıçdaroğlu İzmir'e geldi

CHP Lideri Kılıçdaroğlu İzmir'e geldi. CHP Lideri, geceyi İzmir'de geçirecek Cuma günü 1. Bölge'de seçim çalışması yapacak. Kılıçdaroğlu, konaklayacağı Balçova’daki Wyandham Otel’e Ege TV canlı yayına katılarak İzmir’e ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu İzmir'de

  • Ege Postası
  • 08.10.2015 - 11:56
EGEPOSTASI - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uşak mitinginin adından helikopterle İzmir’e geldi. Cuma günü İzmir'de 5 ilçeyi kapsayan seçim turu atacak olan Kılıçdaroğlu’nu parti yöneticileri karşıladı. Kılıçdaroğlu, geceyi geçireceği Balçova’daki Wyandham Otel’e Ege TV canlı yayına katılarak İzmir’e ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İzmir CHP açısından ne anlam ifade ediyor'
Çok şey demek... CHP açısından İzmir özgürlük demek, insan hakları demek, uygar kent demek, üniversite kenti demek. İzmir’in şöyle bir özelliğin var. İzmir Türkiye’nin Batı’ya açılan kapısıdır. İzmir düşmana ilk kurşunun atıldığın kenttir.
Onun için mi adayı oldunuz'
İzmir’den aday olmak gurur verici bir şey... Belediye başkanımız ‘aday ol’ deyince Ben de ‘hay hay’ dedim.


İzmir milletvekilliğiniz nasıl geçti'
Parlamento çalışmadı bu arada… Biz bu yüzden görevimizi yetirince yerine getiremedik. Komisyonlar çalışmayınca yasa teklifi verseniz bile bunun görüşülme ihtimali sıfır. Sadece milletvekili unvanlarını aldılar, soru önergeleri verdiler. . 1-2 kere terör konusunda meclisi toplantıya çağırdık ama AKP ve MHP bunu kabul etmedi.


Terör konusu nasıl çözülece? Türkiye’nin sorunları nasıl çözülecek'
Bütün samimiyetimle söylüyorum. Türkiye en büyük krizlerinden birisini yaşıyor. Yabancı uçaklar bizim hava sahamızı ihlal ediyorlar. Terör deseniz yeniden hortladı. Dolar tırmandı. Nereye gittiği belli değil. Bu ortamda seçime gidiyoruz. Bu seçimde vatandaşlar düşünerek sandığa gitsin. Eskiden hep CHP’yi suçluyorlardı ama iktidarda değildi.
 
Bahçeli’ye ‘gel başbakan ol’ diye teklifiniz oldu…
Bizim için önce Türkiye. Türkiye’nin sorunlarını çözmedikten sonra benim, partimin sorunlarının ne önemi var. Biz önce Türkiye’nin sorunlarını çözelim
 
AKP ile koalisyon görüşmesi yaptınız. O hükümet bir türlü kurulamadı…
Sayın Davutoğlu bize ilk geldiğinde koalisyon kurmak istedi. Biz de ‘kurabiliriz’ dedik.  Heyetler 10 gün görüştü. 10’uncu günün sonunda Başbakan ‘İki konuda görüş ayrılığımız var. Eğitim ve dış politika… Bu yüzden seçim hükümeti kuralım’ dedi. Biz 4 yılık bir koalisyon bekliyorduk. Ben de, ‘Bu yeni bir teklif. Ben bunu partinin gerekli organlarına götüreceğim size haber veririm’ dedim. Partimizin karar organları bir seçim hükümetini kabul etmedi. Vatandaşın verdiği oyun anlamı şuydu: Uzlaşın… Yeni bir hükümet kurun… Türkiye’nin sorunlarını çözün…
 
Vatandaş size ne söylüyor gezilerinde'
Vatandaş ‘niye uzlaşmıyorsunuz’ diyor…
 
Siz ne diyorsunuz'
Biz,  ‘Koalisyon için herhangi bir engel çıkarmadık. Onlar kabul etmedi’ diyoruz.
 
AK Parti’nin seçim vaatlerini nasıl değerlendiriyorsunuz'
Bizim seçim bildirgemizi örnek aldılar. İlk seçim bildirgemizi açıkladığımızda ‘bu mümkün değil’ dediler. Şimdi AKP’nin seçim bildirgesi bizimkine benzedi. Artık Mehmet Şimşek gelsin partimize oy versin.
 
Yaptırdığınız bir anket var mı'
Biz anket yapmıyoruz. Çok değişik kuruluşlar anket yapıyor. O anketlere baktığımızda oylarımız yükseliyor. Benim gönlümden geçen tek başına CHP iktidarı. Ülkenin bu kadar sorunu varken bunları çözebilecek bir hükümete ihtiyaç var. O da CHP.  Sorunları en iyi teşhis eden partinin bizim partimiz olduğu ortaya çıktı. Vatandaşlar oylarını kullansın Yeni bir başlangıç olsun. Türkiye’ye geriye doğru değil ileriye doğru adım atan ülke olsun.
 
Hedef ilk kez oy kullanacak gençler mi'
Nüfusumuzun yarısı genç ama hükümet bunun farkında değil. İşsizlik büyük travmalar yaratıyor. İşsizlere iş bulmak lazım...  Bunları yapamadılar. Biz buna yönelik adımlar atacağız. İş garantili eğitim. Yatılı meslek liseleri kuracağız. Ailesine yük olmayacak o genç
 
Süre çok kısa... Bunları nasıl anlatacaksınız'
Televizyondan anlatıyoruz, reklamlarımız dönüyor. Mitinglerde anlatmaya çalışıyoruz.  Her fırsatta vaatlerimizi anlatmaya çalışıyoruz. Bizim vaatlerimiz yere basan vaatlerdir.
 
Siyasetçiler sürekli vaat ediyor, vatandaşlar böyle diyor. Bu vaatler için kaynak var mı'
Var. Ben 27 uçuk yıl devlette çalıştım. Vergi nasıl toplanır bütçe nasıl yapılırım bilirim: Türkiye’nin kaynağı var. Mesele kaynağın yerinde ve zamanında kullanılması… Vergilerin hesabını vatandaşa vereceğiz her kuruşuna kadar. Kesin hesap komisyonu kuracağız. Başkanı ana muhalefetten olacak. Onlara hesap vereceğiz.
 
Sayın Davutoğlu’nun performansını nasıl buluyorsunuz'
Bir yorum yapmak istemem. Ama Sayın Davutoğlu’nun özgür ve bağımsız bir iradesi var m? Bir kişiye yetki verilmişse ve ilk geldiğinde ‘koalisyon istiyoruz’ deyip sonunda biz ‘seçim hükümeti istiyoruz’ demiş ise iradesini başkasına ipotek etmiştir.  İradesini saraya bırakan birisi özgür olamaz
 
Cumhurbaşkanı’ndan nasıl bir tutum bekliyorsunuz'
Tarafsız kalmasını isterim. Tarafsız kalması konusunda kendisi mecliste yemin etti namusu ve şerefi üzerine. Eğer siz namus ve şeref üzerine yemin ettikten sonra bunu ihlal ederseniz bu hoş olmaz.
 
Güneydoğu’da sandık taşıma meselesini nasıl değerlendiriyorsunu? Gerçi YSK iptal etti.
Son derece yanlış olurdu. YSK’nın kararı doğrudur. Siz kendi ülkenizin bir okulunda güvenliği sağlayamıyorsanız nasıl iktidarsınız'  Diyarbakır’a gizli gidiyor. Bir ülkenin başbakanı kendi ülkesindeki bir yere gizli gidiyor. Bunu da iftiharla söylüyor. Bu, 'ben bu ülkeyi yönetemiyorum' demektir.
Doğu’da Güneydoğu’ da güvenlik sorunumu var'
Kendisi itiraf ediyor…
HDP’nin tutumunu nasıl buldunuz'
HDP dahil bütün partilerin açıkça tavır alması lazım. ‘PKK bir terör örgütüdür’ demesi lazım. Silah bırakması yönünde temenniler oldu. Her partinin açık ve net teröre karşı ortak tavır alması lazım. Terör bir insanlık suçudur.
Oy kullanmayan seçmenler yoğunlukta. Seçmenler ümitsiz m? Siyaset kurumuna güvenmiyorlar mı'
Siyaset kurumuna güvenmeyen ciddi seçmenler var. Bunun suçu vatandaşta değil. Ama bu seçimler bizim için önemli. Ya demokrasiden yana ya da baskıdan yana bir seçim yapacağız.7 kanal Digiturk’ten çıkarıldı. Hani bunlar özgürlükçüydü. Gazeteciler ölümle tehdit ediliyor. AKP Milletvekilinin öncülüğüne Hürriyet basılıyor 2 defa. O milletvekilinin sırtı sıvazlanıyor.
Özel bir çalışma yapacak mısınız seçmenlere'
Oy kullanmayan vatandaşlara partililerimiz gitmeli. Hem şikayet edip hem de sandığa gitmemek olmaz.
 
Türkiye 2 Kasım sabahına nasıl uyanı? Hiçbir parti tek başına iktidar olamazsa ne olur'
1 Kasım’ı önce bir görmemiz lazım. Gönlümde yatan 2 Kasım sabahına Türkiye’nin huzur içinde uyanması lazım. Baskıcı bir yönetim eğer yeniden iktidara gelirse Türkiye’nin sonu pek parlak olmaz. Bir AKP iktidarı daha Türkiye için felaket olur. Nokta. Bu kadar gerilimi yaratan ki? Türkiye bölündü. Eskiden komşumuzun milliyetini, dilini sormazdık. Şimdi soruyoruz. Bize oy versin vatandaşlarımız. Biz herkesi kucaklayacağız.
8 Haziran’daki tutumunuz 2 Kasım sabahında da olur mu'
Biz Türkiye’nin hükümetsiz kalmaması için her çabayı gösteririz.
Davutoğlu ile görüşür müsünüz'
CHP’nin birinci parti olması halinde biz hükümeti kurarız. Davutoğlu hükümeti kuramadı Görevin bize verilemesi lazımdı. Ama verilmedi. Biz yetkiyi halktan istiyoruz. Sen anayasayı çiğniyorsun. Örfü adeti çiğniyorsun. Vatandaşın, ‘Ben doğrudan halk olarak CHP’ye oy vereceğim’ lazım.
Kentteki seçim havasını nasıl buluyorsunuz'
Bu seçimlerde milletvekili sayımız artacak. Biz İzmirlilere güveniyoruz. İzmir özgürlükçü bir kent... Ankara’nın karabasan havasından çıkıp İzmir’e geldiğimde huzur hissediyorum. İzmir’e gelince rahat ediyoruz…


İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN İZMİR PROGRAMI
Kılıçdaroğlu Cuma sabahı 09.30'da Balçova'dan ilçe turuna başlayacak, sırasıyla Gaziemir, Buca, Karabağlar ve Konak'a gidecek. Seçim otobüsüyle gerçekleşecek ilçe turunda Kılıçdaroğlu mobil mitingler gerçekleştirecek, otobüsten halkı selamlayacak. Kılıçdaroğlu Buca'da göçmen dernekleri temsilcileriyle bir toplantı da yapacak. Kılıçdaroğlu 9 Ekim Cuma günü (yarın) akşam saatlerinde kentten ayrılacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.