Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’de gündem OHAL ve Demokrasi Mitingi

CHP İzmir’de gündem OHAL ve Demokrasi Mitingi

CHP İl Başkanlığı 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi, dün Resmi Gazete’de yayınlanan OHAL ve Pazar günü Taksim’de yapılması beklenen Cumhuriyet ve Demokrasi mitingi ile ilgili genişletilmiş yönetim kurulu toplantısı yaptı. Toplantı sonrası alınan kararla CHP İzmir tam kadro Taksim'de olacak. CHP İzmir'de gündem OHAL ve Demokrasi Mitingi

  • Ege Postası
  • 21.07.2016 - 17:14

Abdulhakim KÜÇÜK / EGEPOSTASI- İl binasına gerçekleşen toplantıya milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl yöneticileri, YDK üyeleri, Parti Meclisi (PM) üyeleri, ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanları katıldı.

CHP mitingi için AK Partili Belediyeden jest

Genişletilmiş yönetim kurulu toplantısı öncesinde basına açıklamalarda bulunan Alaattin Yüksel; “ İzmir Ticaret Odası’nda (İZTO) yaptığım konuşmada eğer girişim başarıya ulaşsaydı tek adamın yönettiği bir ülkeye dönüşeceğimizi söyledim.  Kaç kişiden oluşacaksa bir cunta ve başımızda bir diktatör olacaktı. Her söylediği kanun olacak astığı astık kestiği kestik olacaktı. Ticaret Odası meclis üyeleri çıkarken, ‘darbe girişimiyle ilgili aynı düşüncedeyiz. Ama sizin anlattığınız başımıza gelecek şeylerin önemli bir kısmı sivil hayatımızda, darbe girişiminden önce de gündemde olan şeylerdi’ dediler. Ben onun için anlatmamıştım ama ne yazık ki bu sıkıntıları yaşıyorduk. Çünkü her darbe öncesi halkı canından bezdirdiler. Geçmişte insanlar darbelere sarıldı ama şimdi tüm siyasi partiler darbeye karşı çıktı. Ağız birliği etmişcesine net bir şekilde hepimiz amasız fakatsız karşı çıktık. Siyaset kurumu Türkiye’nin normalleşmesi, barış ve huzur için çalışmalara başlamalı.

Pazar günü CHP olarak demokrasi mitingi yapacağız. Partimiz yapıyor ama tüm siyasi partileri sivil toplum kuruluşlarını çağırıyoruz. Parti amblemleri olmadan büyük İstanbul mitingi gerçekleştireceğiz. Toplantıda İzmir olarak katılımımızı konuşacağız.  10 Ağustos’ta ise Çanakkale Anafartalar Toplantısı’na da katılacağız” ifadelerini kullandı.

TAM KADRO TAKSİM'E

Toplantı sonrası alınan kararla CHP İzmir İl Yönetimi, Milletvekilleri, belediye başkanları ilçe başkanları ile tam kadro Taksim'de olacak.

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Taksim Meydanında düzenlenecek CHP'nin mitingi için de ulaşım ücretsiz olacağını açıkladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.