Dolar 32,4185
%-0.06
Euro 34,8077
%0.19
Altın 2.433,330
%-0.22
Bist-100 9.916,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'den il başkanlığı koltuğuna içeriden bomba isim!

CHP İzmir'den il başkanlığı koltuğuna içeriden bomba isim!

CHP İzmir'de tüm dikkatler yeni il başkanının kim olacağında. Yönetim içinde iki isim koltuğa talip olurken, genel merkezde farklı bir il yöneticisi gündeme geldi. Dışarıdan formül için 4 isim öne çıktı. Öte yandan Milletvekilliği düşünen il yöneticileri istifa için son tarih olan 25 Aralık’ı bekleme kararı aldı. İl yöneticileri yarın önce ayaklı billboard olacak, sonra istifa edecek.

  • Ege Postası
  • 24.12.2014 - 14:37
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de İl Başkanı Ali Engin’in milletvekilliği aday adaylığı için istifasının ardından yeni il başkanının kim olacağı merakla bekleniyor.

İl yönetimi içeriden bir isimle devam etme noktasında direnç gösteriyor. Koltuğa il başkan yardımcıları Osman Peri ve Orhan Karaoğlu talip…Her iki ismi de Engin, Genel Merkez’e bildirdi.


AYDEMİR BOMBASI
Parti kulislerine müthiş bir iddia düştü. İl yönetiminden Peri ve Karaoğlu dışında sürpriz bir isim ön plana çıktı. Partinin en önemli eğitim sekreteri olarak lanse edilen Abdullah Aydemir için genel merkezde nabız yoklandığı öğrenildi. İl yöneticilerinin gelişmeden haberdar olmadığı, Aydemir için bazı milletvekilleri ve genel merkezden bazı üst düzey yöneticilerin aracı olduğu öğrenildi. Aydemir’in yaklaşık 3 hafta önce MYK’da eğitimle ilgili sunum yaptığı ve MYK üyelerinin takdirini kazandığı iddia edilirken, Aydemir’in görev için talepkar olmadığı, yakın çevresine “Görev verilirse görevden kaçmam” dediği belirtildi. İzmir’de il yönetiminden bir isimle devam edilmesi noktasında genel merkez karar alırsa, Aydemir’in il başkanlığı koltuğuna daha yakın olduğu ifade edildi. Aydemir yönetim içinde de uyumlu bir görüntü çiziyor.

DIŞARIDAN 4 İSİM
Öte yandan dışarıdan il başkanı noktasında dört isim öne çıktı. Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Bedri Serter, Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cihan Türsen ve Bornova Belediyesi eski Başkanı Kamil Okyay Sındır.

TEKİN SINDIR’I İSTİYOR
CHP Genel Sekreteri İzmir Sorumlusu Gürsel Tekin’in Sındır’ı il başkanı olarak görmek istediği konuşuluyor. İsmi milletvekili aday adaylığı için geçen Sındır’ın da il başkanlığı görevine “hayır” demeyeceği öğrenildi. Beyefendi kişiliğiyle öne çıkan Sındır’ın örgütle uyum içinde çalışabilecek düzeyde olması nedeniyle ön planda olduğu ifade edildi. Sındır, Tekin’in son İzmir ziyaretinde iki gün boyunca yanındaydı.

Gümrükçü, Serter ve Türsen içinde genel merkezde ciddi şekilde kulis çalışmaları yapılıyor. Dışarıdan bir il başkanı noktasında bu dört isimden birinin il başkanı olacağı yüksek sesle dillendiriliyor.

İSTİFALAR GELİYOR
Öte yandan CHP İzmir örgütünde, 25 Aralık genelgesi nedeniyle milletvekili adayı olabilmek için istifalar gelmeye başladı. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı, Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege, Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz istifa ederken Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan ve  Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik   ise  yarın istifa edecek.

KİMLER BIRAKACAK'
CHP’de İl Başkanı Engin’İn istifası sonrası gözler yönetime çevrildi. Daha önce İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç, İl Başkan Yardımcıları Altan İnanç, Ali Karabay, Osman Peri, Ülkümen Rodoplu, Levent Çılı ve Ercan Çınarlı adaylık düşündüklerini ve görevlerinden istifa edeceklerini dile getirmiş, Yekta Varnalı ise görevinden istifa edeceğini ancak aday adaylığı düşünmediğini açıklamıştı. İl başkanlığına talip olan Peri istifa etmekten vazgeçti ve süreci bekleyecek. Karabay'ın da istifasını rafa kaldırdığı öğrenildi. Diğer isimlerin istifa edeceği öğrenildi.

AYAKLI BİLLBOARD
Milletvekilliği düşünen il yöneticileri istifa için son tarih olan 25 Aralık’ı bekleme kararı aldı. Yöneticiler, PM Üyesi Tuncay Özkan’ın katılımıyla 17-25 Aralık operasyonlarının yıl dönümü nedeniyle saat 11:00’de gerçekleşecek ayaklı billboard eylemine katıldıktan sonra istifa edecek. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız'ın da katılımıyla, CHP İzmir İl Başkanlığı önünden,  Mimar Kemalettin Caddesinde bulunan Halk Bankası önüne kadar yürünecek. Özkan, İnanç, il yöneticileri ve partililer operasyonda adı geçen 4 eski bakanın maskeli şekilde resmedildiği dövizleri giyecek, öyle yürüyecek.
Yönetim istifalardan önce son kez toplantı yapacak. Toplantıya PM Üyesi Tuncay Özkan’da katılacak. Toplantıda, 25 AralıK’ta yapılması planlanan genel seçim sürecinin masaya yatırılacağı örgüt toplantısının günü, saati ve yeri de belli olacak.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.