Dolar 32,2457
%-0.05
Euro 35,1083
%0.36
Altın 2.473,590
%1.12
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
YDK'ya sevk edilen Güler kararı Ege Postası'na değerlendirdi: Karar sevindirici çünkü...

YDK'ya sevk edilen Güler kararı Ege Postası'na değerlendirdi: Karar sevindirici çünkü...

CHP Parti Meclisi tarafından kınama talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk edilen CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, ilk değerlendirmeyi Ege Postası’na yaptı.

  • Ege Postası
  • 23.12.2014 - 20:34
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler hakkında "CHP cemaat ile işbirliği yaptı" sözleri dolayısıyla Parti Meclisi’nde flaş bir karar alındı. Güler, PM’de yapılan gizli oylamayla kınama talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK)  sevk edildi. Güler’in  56 oyla Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiği, 4 üyenin red oyu kullandığı öğrenildi.Güler dışında, bir diğer CHP Milletvekili Hüseyin Aygün  ise Sarıyer ve Şişli belediyeleri hakkında kamuoyuna yaptığı açıklamalardan dolayı disipline sevk edildi.


Güler, PM’de alınan kararın ardından ilk değerlendirmeyi Ege Postası’na yaptı.

KARAR SEVİNDİRİCİ
Güler kararı iki bakımdan sevindirici bulduğunu ifade etti. Güler şunları söyledi;

"Konuyla ilgili bana yazılı veya sözlü bir  bildirim yapılmamıştı. Parti yönetimi yerel seçimde  cemaatla ittifak yapıldığına ilişkin  sözümün parti suçu olduğuna karar vermiş. Nereden duydum bunu, herkesle beraber TBMM Genel Kurul kürsüsünde yapılan bir  konuşmada öğrendim. Yöntem itibariyle kabul edilmesi  güç...Kararı iki bakımdan sevindirici buluyorum. Birincisi Parti Meclisi cemaatla her türlü ittifakı, ilişkiyi  reddettiğini gösterdi. İkincisi de Prof. Süheyl Batum’un ihraç kararının tüzük ihlali olduğu kanıtlanmış oldu.  Batum’un ihracını
MYK talep etmişti. YDK’da bu talebi uygun gördü. Şimdi iki başka milletvekili PM isteğiyle YDK’ya gönderiliyor. Dolayısıyla bunlardan biri doğru. Doğru olan belli. Milletvekillerini  ancak PM gönderebilir YDK’ya…Bu durumda Batum kararıyla  MYK’da, YDK’da tüzüğü ihlal etti ve suç işledi. Bu suçun ortadan kaldırılması lazım. Aksi halde her iki organında yönetim yetkileri hukuken düşmüş demektir. Parti yöneticilerinin öncelikle içinde bulundukları boşluğu nasıl gidereceklerini düşünme zorunlulukları var” 

SİYASET TEPKİ ALANI DEĞİL
İstifa kararı alıp almayacağı yönünde de açıklamada bulunan Güler, “ Siyaset tepki alanı değil. Siyaset fikir ve ilke mücadelesi alanı. Hala ne ile suçlandığım hakkında hiçbir bilgim yok. Öncelikle parti yönetiminin beni bilgilendirmesi gerekiyor” dedi.
 
Kınama cezası çıktığı taktirde Güler 1,5 yıl içinde yapılacak olan hiçbir seçimde CHP'den  aday olamayacak, aday gösterilemeyecek.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.