Dolar 32,4360
%-0.16
Euro 34,7801
%-0.55
Altın 2.450,080
%0.57
Bist-100 9.934,00
%2.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de yeni il başkanı kim olaca? Örgütte Türsen krizi!

CHP İzmir'de yeni il başkanı kim olaca? Örgütte Türsen krizi!

CHP İzmir’de yeni il başkanının kim olacağı merakla bekleniyor. Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cihan Türsen için Genel Merkez’de kulis yapılması, Kılıçdaroğlu’nun İzmir mesaisinde boy göstermesi ve Kocaoğlu’na yakın durması örgütte kriz yarattı. Yerel seçim süreci ve sonrasında Türsen’le kısa bir atışma yaşayan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’e telefon açtığı öğrenildi. Türsen’in il başkanlığı için topa girmesi sonrası İl Başkanı Ali Engin’in de tepkili olduğu bildirildi.

  • Ege Postası
  • 21.12.2014 - 12:52
EGE POSTASI - CHP İzmir’de 23 Aralık’ta görevinden milletvekilliği aday adaylığı için istifa edeceğini açıklayan İl Başkanı Ali Engin’in yerine yeni il başkanının kim olacağı merakla bekleniyor.

İl yönetimi içeriden bir ismin devam etmesini isterken, koltuğa il başkan yardımcıları Osman Peri ve Orhan Karaoğlu talip olmuştu. Her iki isim için İl Başkanı Ali Engin, yönetimde ve genel merkezde nabız yoklarken, iki isim içinde tam destek çıkmadı. Yeni il başkanının dışarıdan olması ağırlık kazanırken Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cihan Türsen isminin genel merkezde dillendirilmesi ve Türsen’in Genel Başkan’ın İzmir programında boy gösterip, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ya uzun süre yan yana durması örgütte kriz yarattı.

TÜRSEN NABIZ YOKLAMAYA BAŞLADI
Parti kulislerinde Türsen’in milletvekili aday adayı olmak istemediği, uzun süredir birlikte yol yürüdüğü Şener Akdemir'i milletvekilliği için destekleyeceği bu yüzden de il başkanlığını istediği konuşuluyor. Genel merkez nezdinde bazı iş adamları ve siyasilerin Türsen’in kulisini yoğun bir şekilde yaptığı öğrenildi. Türsen’in dün Kılıçdaroğlu’nun İzmir mesaisinde  Kocaoğlu’na yakın durması, “Türsen, Kocaoğlu’ndan onay almaya çalışıyor” şeklinde yorumlandı.

AKPINAR’DAN TELEFON
Ege Postası’nın edindiği bilgiye göre, Yerel seçim süreci ve sonrasında Türsen’le kısa bir atışma yaşayan  Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın dün genel merkeze telefon açtığı öğrenildi. Türsen isminin son günlerde sık geçmesi ve Türsen’in de bu doğrultuda nabız yoklaması nedeniyle, Akpınar’ın, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ü arayarak, “Belediye başkanı olarak siyasete karışmamaya çalışıyorum. İl Başkanı kim olursa olsun ancak Karşıyaka’da belediye başkanını sürekli eleştiren biri il başkanı olmamalı” dediği ve Türsen konusunda tavrını ortaya koyduğu öğrenildi.

ENGİN İSTEMİYOR
Türsen’in il başkanlığı için topa girmesi sonrası İl Başkanı Ali Engin’in de  tepkili olduğu ve yakın çevresine, “ Yerel seçimden bu yana partiyi, bizi eleştirdi. Şimdi il başkanlığına talip oluyor. Olcak iş değil"  diye yakındığı belirtildi. Dışarıdan bir isim olması halinde de görevlerine devam etmek isteyen il yöneticilerinin de dün kendi aralarında konuştukları ve Türsen'e soğuk baktıkları bildirildi.

DEMOKRATİK TABAN HAREKETİNİN DÖNEM SÖZCÜSÜ
 Türsen yerel seçimlerde Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı olmuştu. Türsen süreçte Demokratik Taban Hareketi’ni ilçede başlatıp dönem sözcülüğünü üstlenirken yerel seçim sonuçları üzerinden il başkanı Engin ve il yönetimini sosyal medya üzerinden eleştirmişti. Türsen dönem dönem ilçe yönetimini ve belediye başkanı Akpınar’a da sosyal medya üzerinden gönderme yapmıştı.Türsen’in dönem sözcülüğünü yaptığı Demokratik Taban Hareketi önseçim noktasında uzun süredir kamuoyuna açıklamalar yapıyor.

Öte yandan Türsen dışında, il başkanlığı için Bedri Serter, Salih Özçiftçi, Utku Gümrükçü ve Halil Çulhaoğlu’nun isimleri öne çıktı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.