Dolar 32,2796
%-0.62
Euro 34,6452
%-0.46
Altın 2.410,470
%-0.51
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca Belediyesi'nin o projesine Kılıçdaroğlu'ndan  tam not

Buca Belediyesi'nin o projesine Kılıçdaroğlu'ndan tam not

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu alanında uzman siyaset bilimci ve sosyologlarla “sosyal demokrasi” konulu toplantıda buluştu. Toplantı öncesi Buca Belediyesi'nin İzmir'de ilk kez uygulanan on-line eğitim sistemi hakkında bilgi aldı. Projeyi olumlu bulan Kılıçdaroğlu, on-line eğitim sistemi tanıtım toplantısından sonra İzmir ve çeşitli illerden gelen bir grup akademisyen ve parti bazında sadece CHP İzmir milletvekillerinin yer aldığı basına kapalı gerçekleştirilen çalıştaya katıldı.

  • Ege Postası
  • 20.12.2014 - 16:28
HALİL SOLAK/HABER SERVİSİ- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tek günlük program için sabah saatlerinde İzmir'e geldi. Kılıçdaroğlu kentteki mesaisinde önce Dünya Kooperatifçilik Günü kapsamında Bergama Kozak Yaylası’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin fidan dağıtım törenine katıldı. Daha sonra Bergama'dan hareket eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Kaya Termal Otel’de gerçekleştirilen “sosyal demokrasi” konulu çalıştayda akademisyenlerle buluştu. Akdemisyenlerle buluşmadan önce Buca Belediyesi'nin on-line eğitim sistemi hakkında Belediye Başkanı Levent Piriştina'dan sistem hakkında bilgi aldı.

Projeyi gayet olumlu buluyorum
Akademisyenlerle toplantı öncesi on-line eğitim sistemi proje tanıtımına katılan Kılıçdaroğlu kendisini bekleyen minik öğrencilerle tek tek tokalaşıp bir süre sohbet etti. Kılıçdaroğlu öğrencilere derslerini sormayıda unutmadı. Proje hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, “Projeyi gayet olumlu buluyorum. Memnunum. Levent Başkanı kutluyorum. Sabah çiftçilerimize fidan dağıtıldı. Dağıtılan fidanlardan bütün İzmirliler, kentliler, köylüler yaralanacak. Bunlar güzel projeler” dedi. Kılıçdaroğlu sistemi kullanabilmek için gerekli aktivasyon kartlarını öğretmen ve öğrencilere dağıttı.

20 Milyon TL vatandaşın cebinde kalacak
Sistem hakkında CHP Lideri Kılıçdaoğlu'na bilgi aktaran Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina , Proje kapsamında 49 bin yüz öğrenci ve 3 bin öğretmene ulaşılacağını belirtti. Piriştina, “öğrenci ve öğretmenlere aktivasyon kartı dağıtılacak ve on-line eğitim alacaklar. Bu sayede 32 milyon 500 bin kitap basılmayacak ve 90 hektar ormanlık alan  yani 165 bin ağaç ağaç kurtarılacak” dedi. 
Ayrıca proje kapsamında 2 mahallede 30 bilgisayar kurulduğunu ifade eden Piriştina, “1. ve 8. sınıf arası öğrencilerin on-line eğitim sisteminden yararlanacağını söyledi. Piriştina şöyle devam etti; “Proje ile 20 milyon TL vatandaşın cebnde kalacak.  Proje belediyemize 45 bin TL'ye mal oldu. Projeyle vatandaşın bütçesine katkı yaptık.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.