Dolar 32,5648
%0.06
Euro 34,8657
%0
Altın 2.435,900
%0.24
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Genel Merkezi'nden 25 Aralık sürecinde İzmir'e ilk müdahale!

CHP Genel Merkezi'nden 25 Aralık sürecinde İzmir'e ilk müdahale!

CHP Genel Merkezi, 25 Aralık genelgesi doğrultusunda İzmir'de örgüte ilk müdahalesini yaptı. Karşıyaka’da ilçe başkanlığından milletvekilliği aday adaylığı için istifa eden Ali Karaege’nin yerine seçim yapmak için toplanan ilçe yönetimine Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’den “Seçim yapmayın, bekleyin” telefonu geldi.

  • Ege Postası
  • 20.12.2014 - 13:11
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP’de milletvekilliği düşünen parti yöneticilerine yönelik son istifa tarihi olan 25 Aralık sürecinde İzmir'de örgüte ilk müdahale geldi. Milletvekilliği  aday adaylığı için CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı’ndan istifa eden Dr. Ali Karaege’nin ardından yeni ilçe başkanını seçmek için dün 13:00’te toplanma kararı alan ilçe yönetim kuruluna Ankara’dan telefon geldi. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün ilçe başkanlığını arayarak “Seçim yapmayın, bizden haber bekleyin” dediği öğrenildi.

GENELGEDE BELİRTİLMİŞTİ
Genel Merkez örgütlere gönderdiği 25 Aralık genelgesinde “Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel Sekreterliğin bilgisi olmadan herhangi bir seçim yapmayın” talimatı vermişti. CHP'de tüzük gereği ilçe başkanının istifası veya görevden alınmasının ardından yönetim içindenden bir isim veya dışarıdan bir isim seçilebiliyor. Genel Merkez'in atama yetkisi de var. 

İSTİFALAR HAZIR
Bingöl’den gelen talimat sonrası ilçe yöneticileri seçim yapmadı.  Genel Merkez’in hamlesi  yönetimi parçalı yapıda olan Karşıyaka’ya dışarıdan bir ilçe başkanı atanacağı şeklinde yorumlandı. Yönetim yaşanan gelişme üzerine yeni ilçe başkanını beklemeye koyuldu. Yönetim içinde bir çok ismin istifasını verdiği atanacak isme göre istifaları yürürlüğe sokacakları öne sürüldü.

SEÇİM OLSAYDI…
İlçe yönetiminde dün seçim yapılmış olsaydı Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın desteğini alan Ali Yaramışlı’nın ilçe başkanı seçileceği belirtildi.

Dışarıdan bir atama noktasında Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Mustafa Özuslu’nun adı geçiyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.