Dolar 32,5761
%0.28
Euro 34,9512
%-0.06
Altın 2.444,780
%0.35
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de parti içi yarış başlıyor

CHP İzmir'de parti içi yarış başlıyor

AK Parti ile koalisyon görüşmeleri süren CHP'de kongre takvimi de işliyor. İzmir'de 15 Ağustos'ta başlayacak delege seçimleri için üye listeleri 28 Temmuz Salı günü askıya çıkacak. Listeler, pazartesi günü askıdan inecek. CHP İzmir'de parti içi yarış başlıyor

  • Ege Postası
  • 27.07.2015 - 10:24
CHP'de kongre süreciyle parti içi yarış başladı. İzmir'de üye listeleri, 28 Temmuz Salı günü saat 10.00'da askıya çıkacak, 3 Ağustos günü saat 18.00’da indirilecek. Askı süresi aynı zamanda itiraz süresi. Bu süre içinde itirazlar önce ilçe başkanlıklarına sonra il başkanlığına yapılacak. İtirazların sonuçlanmasıyla 15 Ağustos'ta delege seçimi için her mahallede sandık kurulacak. 

Genel Merkez'in gönderdiği listelerde adı çıkmayan üye, hiçbir şekilde ilave edilemeyecek. Aksi uygulamalar geçersiz sayılacak ve disiplin işlemi uygulanacak. Çizelgede adı yer alan bir üye de listeden çıkartılmayacak. İtirazlar sonucunda ekleme ve çıkarma sadece Genel Merkez'in yetkisinde olacak. İl Başkanlığı, delege seçimi takvimini en geç 10 Ağustos'a kadar Genel Merkez'e bildirilecek. Delege seçiminde görevlendirilecek ilçe yöneticilerinin görev yapacağı sandık ve isim ile ilgili bilgilerde aynı tarihe kadar hazırlanacak. CHP'de kongre takvimi, olası erken seçim nedeniyle ertelenmezse 8 Eylül- 25 Ekim’de ilçe kongreleri yapılacak, 11- 29 Kasım tarihine kadar il kongreleri tamamlanacak.

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, her mahallede en az iki listenin yarışmasının beklendiği delege seçimleri öncesi, örgüte birlik ve beraberlik mesajı vererek, şunları söyledi:

"Kongreler, bizim bayramımızdır. Örgüt el ele vererek, dayanışma içinde en iyi temsilcilerini sandıkta özgür iradesiyle belirleyecek. Yarış adil ve şeffaf olacak. Hak eden kazanacak. Erken seçim gündeme gelirse kongre takvimi olduğu yerde donar seçimden sonra kaldığı yerden devam eder. Çünkü erken seçimde partinin içte mücadele vermesi sahadaki çalışmasını olumsuz etkiler. AKP- CHP koalisyonu kurulursa zaten takvim işler."(Elif DEMİRCİ-DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.