Dolar 32,5391
%0.16
Euro 34,9551
%-0.05
Altın 2.456,730
%0.84
Bist-100 9.876,00
%1.64

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir Bingöl'ü bekliyor! İzmir mesaisi nasıl olaca? İlçelerde kimler öne çıktı'

CHP İzmir Bingöl'ü bekliyor! İzmir mesaisi nasıl olaca? İlçelerde kimler öne çıktı'

CHP İzmir’de gözler yeni il başkanı ve dört ilçede yeni başkanların kim olacağına çevrildi. Genel Merkez ilk hamleyi yaptı ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Cumartesi İzmir’e geliyor. Bingöl, Ege Postası’na İzmir mesaisiyle ilgili bilgiler verdi. Öte yandan Karşıyaka, Güzelbahçe, Ödemiş ve Karabağlar’da adaylık noktasında isimler öne çıkmaya başladı.

  • Ege Postası
  • 25.12.2014 - 22:37
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de partinin genelgesi doğrultusunda milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe yöneticileri istifa etti. İl Başkanı Ali Engin dışında İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç, İl Başkan Yardımcıları Ülkümen Rodoplu, Altan İnanç, Ercan Çınarlı ve Levent Çılı görevlerinden istifa etti. İlçelerde ise Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege, Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan ve Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik vekillik için istifa ederken, Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı daha önce istifa etmişti.

BİNGÖL GELİYOR!
Partide gözler yeni il başkanının kim olacağına çevrilirken, istifaların yaşandığı ilçelerde de genelge doğrultusunda ilçe yönetimleri seçim yapmadı ve genel merkezi beklemeye başladı.

Bu doğrultuda genel merkezden İzmir’e yönelik ilk hamle geldi. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Cumartesi İzmir’e geliyor. Bingöl, İzmir Örgütü’nün taleplerini yerinde alacak. Ege Postası’na İzmir mesaisiyle ilgili bilgiler veren Bingöl şunları söyledi;

“Cumartesi günü İzmir’de olacağım. Milletvekilliği aday adaylıkları için il yönetiminde ve bazı ilçelerde boşalmalar oldu. Bu noktada değerlendirmeler yapacağım. Milletvekillerimizi, belediye başkanlarımızı, ilçe başkanlarımızı ve il yöneticilerimizi dinleyeceğim. İl binasında görüşeceğim ancak bazı ilçelere de gitme ihtimalim var. Cumartesi sabah erkenden başlayacak çalışmam  bütün gün sürecek. Gerekli notları alacağım. Değerlendirmeler sonucunda en kısa zamanda  yeni il başkanı ve ilçe başkanları belli olacak” 

KİMLERİN ADI GEÇİYOR
İl başkanlığı için yönetim içinden Osman Peri, Orhan Karaoğlu ve Abdullah Aydemir'in ismi geçiyor. Dışarıdan ise Utku Gümrükçü, Bedri Serter, Cihan Türsen, Kamil Okyay Sındır, Salih Özçiftçi, Halil Çulhaoğlu ve Uğur Büke'nin isimleri geçiyor.

GÜZELBAHÇE’DE ÇAM
Öte yandan istifaların yaşandığı ilçelerde de yeni ilçe başkanı konusunda adaylar netleşmeye başladı.

CHP Güzelbahçe’de 5 yıldır yürüttüğü ilçe başkanlığından milletvekilliği aday adaylığı için istifa eden Ednan Arslan’ın yerine yeni ilçe başkanlığı için ağabey formülünde karar verildi. İlçe yönetimi genel merkezin 25 Aralık genelgesini dikkate alarak genel merkeze danışmadan kendi içinde seçim yapmadı.  İlçe yönetimi, istifa eden başkan Arslan ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce yapılan görüşmeler sonrasında  mevcut belediye meclis üyesi Kazım Çam isminde mutabık kaldı. Çam ayrıca Ticaret Odası’nda meclis üyeliği de yapıyor. Çam ismi Cumartesi günü Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bingöl’e bildirilecek.

KARABAĞLAR’DA İÇERİDEN POLAT DIŞARIDAN ERDİL
İlçe başkanı Polat Manduz’un da milletvekilliği için  istifa ettiği Karabağlar’da ise koltuğa Orhan Polat vekalet ediyor. İlçe yönetiminin büyük kısmı Polat’ı destekliyor. Görevini bırakan Manduz da Polat’ın devam etmesinden yana….Dışarıdan isim noktasında ise Karabağlar Belediye Başkan aday adayı Suat Erdil ismi konuşuluyor.

KARŞIYAKA’DA DURUM FARKLI
Karşıyaka’da ise durum farklı. Milletvekilliği için istifa eden ilçe başkanı Ali Karaege’nin ardından ilçe yönetiminde 12 istifa yaşandı ve yönetim düştü. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Mustafa Özuslu için bastıracak. İlçedeki önemli yapıların ise Cumartesi günü Bingöl’e Özuslu’ya sıcak bakmadıklarını dile getirecekleri öğrenildi.

ÖDEMİŞ’TE TALİP ÇOK
Ödemiş’te ise durum karışık. 5 ay önce olağanüstü ilçe kongresinde Ödemiş CHP İlçe Başkanı seçilen Mehmet Birlik, milletvekilliği aday adaylığı için istifa etti. Ödemiş’te ilçe yönetiminde bir çok isim koltuğa talip.

Urla’da Yusuf Baratalı çok önceden istifa edince  geçtiğimiz gün olağanüstü ilçe kongresi yapılmış yeni ilçe başkanı Bahri Yalaz olmuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.