Dolar 32,3690
%0.16
Euro 34,9608
%-0.3
Altın 2.325,360
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'nin yürüyüşüne polis engeli

CHP'nin yürüyüşüne polis engeli

CHP Gençlik Kolları’nın 17-25 Aralık operasyonlarının geldiği noktayı protesto etmek için yapmayı planladığı yürüyüş emniyet güçlerinin engeliyle karşılaştı. TOMA’larla önlem alan polis, milletvekillerinin de devreye girmesiyle yapılan görüşmeler sonunda yürüyüşe izin verdi. Ancak partililere slogan yasağı getirildi ve grubun Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürümesine izin verildi.

  • Ege Postası
  • 25.12.2014 - 13:48
HALİL SOLAK/ HABER SEVİSİ- Ülke genelinde 17-25 Aralık’ı Yolsuzlukla Mücadele Haftası ilan eden CHP’de,Gençlik Kolları’nın İzmir’de düzenleyeceği yürüyüş öncesi gergin anlar yaşandı. CHP Parti Meclisi Üyesi Tuncay Özkan’ın da destek verdiği ‘yolsuzluk’ yürüyüşü yola çıkmadan polis engeliyle karşılaştı. Emniyet Müdürlüğü yürüyüş öncesinde CHP İl Başkanlığının önünde çevik kuvvet ekipleri ve TOMA’larla önlem aldı. Çevik kuvvet, Mimar Kemalettin Caddesi’ndeki Halk Bankası’nda sonlanacak yürüyüş öncesi yolu iki taraftan kesti. 

İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Alaattin Yüksel'in yaptığı görüşmelerinin ardından yürüyüşe vize çıktı. Ancak Emniyet slogan atılmamasını ve yürüyüşün Mimar Kemalettin Caddesi'ndeki Halkbank'ta değil Cumhuriyet Meydanı'nda sonlanmasını istedi.
CHP'liler bu gelişmenin ardından yürüyüşe geçti. Yürüyüşe PM Üyesi Tuncay Özkan, CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Hülya Güven, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, İl yönetim kurulu üyeleri, İlçe başkanları, gençlik kolları, kadın kolları ve çok sayıda partili katıldı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki basın açıklamasının ardından ardından olaysız bir şekilde dağıldı.



İl Başkanvekili Barış Erel, “CHP İzmir İl Örgütü ve Gençlik Kolları İl Örgütü ve Genel başkanlığın yaptığı ve tüm illerde kararlılıkla sürdürülen 17-25 Aralık Yolsuzluk Haftası etkinliklerinde, 25’inde İzmir’de Cumhuriyet Meydanı’nda Atamızın karşısında alnımızın akıyla duruyoruz. Namussuzlar karşısında onlar kadar cesur olacaksınız. Aksaçlısıyla, kadınıyla, genciyle herkes bu etkinliğe sahip çıktı. Örgüt ve İzmirli el ele” dedi.

'PM ÜYESİ ÖZKAN'DAN HÜKÜMETE YAYLIM ATEŞİ' HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Sarküse: “Mücadelemiz devam etmekte”
CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, “Kütahya, Aydın ve Muğla il gençlik kolları başkanları da aramızda. 17 ve 25 Aralık haftasını yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası ilan etmiş bulunmaktayız. Mücadelemize son gününe kadar yılmadan, gözaltına da alınsak, sorgulansak da devam edeceğiz. Biz bu davadan asla vazgeçmeyeceğiz.Benim arkadaşlarım doğruları söyledikleri için, hırsıza hırsız dedikleri için bugün yargılanmakta, ifadelere çağrılmakta. Ama ben başta il gençlik kolları başkanı olarak her zaman onlara göğsümü siper etmekten vazgeçmeyeceğim. Yaptığınız yolsuzlukları asla ve asla örtemeyeceksiniz. Bizler karanlıklardan korkmuyoruz. 16 yaşında bir çocuk gözaltına alındı Konya’da. Karanlıktan korkmayalım. Çünkü biz yüreğimizde güneşi taşıyoruz. Yüreğinde güneşi taşıyanlar karanlıklardan asla ve asla korkmazlar” dedi.

Kiran: “Geziden yükselen direnişi engellemek istiyorlar”
CHP Gençlik Kolalrı Genel Başkan Yardımcısı Nazlı Kiran, “ Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonunu ifşa etmek için beklerken, dün akşam aldığımız haber hepimizi derinden yaraladı. 16 yaşındaki bir çocuk gözaltına alındı. İleri demokrasi vurgusu yapanların geldiği son nokta. Tahammülsüzlükleri ve korkuları nedeniyle bu kararı aldılar. Geziden yükselen direnişi engellemek istiyorlar. En büyük dinamik olan gençliğin muhalefetinden korkmaktadırlar. Nefretin sebebi bu korkudur. Mehmet hırsızlık yapmadı, yolsuzluğa bulaşmadı. Sadece bunları yapanlardan hesap sormuştur. Ona bu muameleyi reva görenler, eğer 15 yaşına kadar öldüremediyse 16 yaşında tutuklayanlardır. Türkiye derviş Mehmetler’in değil devrimci Mehmetler’in ülkesi olacaktır. Anaların gözyaşlarında boğulacaksınız.Birilerinin kurmaya çalıştığı yeni rejime karşı gericiliğe karşı meydan okumaya devam edeceğiz” diye konuştu.



GEÇEN HAFTA NELER OLMUŞTU
CHP 17-25 Aralık tarihleri arasını ‘Yolsuzluk Haftası’ olarak ilan etmiş ve TBMM Başkanlığı’na ’17 Aralık günü başlayıp 25 Aralık günü biten bir haftalık sürenin ‘’Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele etme Haftası’’ ilan edilmesini öngören kanun teklifi de vermişti. CHP'liler, 17-25 Aralık soruşturma iddialarının yıl dönümü nedeniyle hazırladıkları afişleri, billboardlara konulmasına izin verilmediği gerekçesiyle geçtiğimiz hafta üzerlerinde taşımıştı.
Geçtiğimiz hafta 17 Aralık'ta CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, “Bugünden itibaren ayın 25'ine kadar Türkiye'nin tamamında gençlerimiz, kadınlarımız, gençlerimiz, yurttaşlarımız, ayaklı bilboard olarak dolaşacaklar" diye konuşmuştu.


HALKBANK ÖNÜNDE PROTESTOYA 6 GÖZALTI 

 SOSYALİST Demokrasi Partisi üyelerinin Karşıyaka Halkbank şubesi önündeki protesto girişimine polis izin vermedi, 6 kişiyi gözaltına aldı. 

17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının yıl dönümünde SDP üyeleri Karşıyaka Kemalpaşa Çarşısı'ndaki Halkbank şubesi önünde protesto eylemi gerçekleştirdi. Soruşturma kapsamındaki eski bakanlar ve Rıza Sarraf’ın maskelerini takan bir grup SDP üyesi Halkbank şubesine girerken iki kişi de kapıyı dışarıdan kilitlemeye çalıştı. 'Çalmadık çalanlarla savaştık' pankartı açan SDP’liler "Hırsızları biz yakaladık" diye bağırdı. 

Bankanın hemen yanındaki Çarşı Polis Karakolu'ndaki polisler eyleme müdahale etti. Polis eyleme katılan 6 SDP üyesini yaka paça gözaltına alarak karakola götürdü. 


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.