Dolar 32,5610
%0.27
Euro 34,6856
%-0.13
Altın 2.490,750
%0.25
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Arslan gibi veda: 5 yıl sonra ilk kez farklı bir göreve talip oldu!

Arslan gibi veda: 5 yıl sonra ilk kez farklı bir göreve talip oldu!

Kasım 2009'da CHP Güzelbahçe ilçe başkanı seçilen Ednan Arslan milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti. Arslan, CHP İzmir il binasında düzenlediği basın toplantısıyla 5 yıl 1 ay görevde kaldığı başkanlığa veda etti. Arslan, “Partimiz açısından hiçbir zaman kamusal alan için talepte bulunmadım ilk kez 2015 yılında yapılacak milletvekilliği için yola çıkıyorum. Kentime ve ülkeme hizmet etmek istiyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 25.12.2014 - 12:42
HALİL SOLAK/ HABER SERVİSİ- 21 Kasım 2009'da CHP Güzelbahçe ilçe başkanı seçilen Ednan Arslan 5 yılı aşkın bir süredir başarıyla sürdürdüğü görevinden milletvekilliği aday adayı olabilmek için istifa etti.

CHP Genel Merkezi'nin 25 Aralık genelgesi sonrası milletvekili adayı olabilmek için CHP İzmir örgütünde istifalar gelmeye devam ediyor.CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı, Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege ve Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz'un istifalarının ardından genelgenin son gününde Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan da istifa etti. Arslan'ın veda toplantısına CHP İzmir milletvekilleri Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İl yöneticileri, ilçe örgüt başkanları ve partililer katıldı.



İLK KEZ YOLA ÇIKIYORUM
Basın toplantısında konuşan Arslan, “Partinin çeşitli kademelerinde görev yaptım bu görevleri de onur ve  gururla sürdürdüm. Partimiz açısından hiçbir zaman kamusal alan için talepte bulunmadım ilk kez 2015 yılında yapılacak milletvekilliği için yola çıkıyorum. Kentime ve ülkeme hizmet etmek istiyorum” dedi.

PARTİME ASLA İHANET ETMEYECEĞİM
Arslan şöyle devam etti: “Ülkemizin içinde bulunduğu durumu herkes biliyor. Hukuku ayaklar altına alan bu iktidardan acilen kurtulmak zorundayız. Bu iktidardan kurtulmanın tek bir yolu kimsesizlerin kimsesi olan CHP'nin iktidar olmasıdır. Toplumun her kesiminden yana olan CHP iktidar olmalıdır. Birlik ve beraberliğimizi bozmadan partimizi iktidar yapmalıyız. Tam bağımsız Türkiye halkların kardeşleri diye haykırmış Deniz Gezmiş'in yüzüne nasıl bakarız. Gezi de şehit olan gençlerimizin yüzüne nasıl bakarız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yüzüne nasıl bakarız. Biz örgütümüz ve ülkemiz için mücadele eden yurtseverleriz. Bütün kurumları zapt eden iktidarın zapt edemediği tek kale CHP ve kadrolarıdır. Örgüt emekçisi olarak milletvekili olmak için önseçimden yanayız ve önseçim istiyoruz. Bize yetki veren üyelerimiz ve delegelerimiz. İyi çalışmışsak onlar bizi layıkıyla milletvekili yapar. Partimizi yeterince temsil edemediysek onlar zaten bize görev vermezler. Ben kendimi örgütüme emanet ediyorum onlara güveniyorum. Genel Başkan'ın yakın çalışma arkadaşları kontenjan olarak kullanmak isteyebilir gayet doğaldır. Belki doğduğu yer İzmir olmayabilir ama doyduğu yer İzmir olanlar milletvekili olmadır. Bunun haricindeki eşi İzmirli olan askerliğini burada yapmış milletvekili istemiyoruz. Bizler örgüt emekçisiyiz. Şimdiden itibaren aday adayıyım ama milletvekili olmadığım zaman partime asla ihanet etmeyeceğim geçmişteki ihanet edenler gibi”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.