Dolar 32,3740
%-0.33
Euro 34,7280
%-0.22
Altın 2.392,720
%-1.24
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Beydağ'da ilçe başkanı serbest bırakıldı

CHP Beydağ'da ilçe başkanı serbest bırakıldı

AK Parti Beydağ İlçe Başkanı Ogün Asil Aydoğdu'nun şikayeti üzerine gözaltına alınan CHP Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar, belediye meclis üyesi Serkan Işık ve belediyede çalışan 4 işçi ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Gözaltına alınan CHP ilçe başkanı serbest bırakıldı

  • Ege Postası
  • 22.07.2016 - 12:22

EGE POSTASI - İzmir'in Beydağ İlçesi'nde CHP İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar, belediye meclis üyesi Serkan Işık, Beydağ Belediye Başkanı CHP'li Vasfi Şentürk'ün makam şoförü ve belediyede çalışan üç işçi, darbe girişiminin yaşandığı gece camiden sala okuyan imamla gerginlik yaşadıkları, imamının sala okumasına tepki gösterdikleri gerekçesiyle perşembe akşam saatlerinde gözaltına alındı. İfadeleri alınan altı kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

YILMAZLAR: DARBECİLERLE ORTAK HAREKET ETMEKLE SUÇLANIYORUZ

İlçe Başkanı Yılmazlar, yaptığı açıklamada, "Şikayeti bizzat AK Parti İlçe Başkanı yaptı. Anayasal düzeni yıkmak, darbecilerle ortak hareket etmekle suçlanıyoruz. Bunlar uydurma şeyler" dedi. 

YÜKSEL'DEN CADI AVI TEPKİSİ

CHP İzmir İl Başkanı Alaatin Yüksel, demokrasi mücadelesinin siyasi rakipleri susturmaya ve sindirmeye yönelik girişimlere dönüşebileceğini öne sürerek, şöyle konuştu: 

"15 Temmuz'da cami imamı ezan ve salayı birkaç kez okuyunca bazı vatandaşlar 'ne oluyor' diyerek, tepki göstermiş. Bu gerginlik partiler arasında tartışmaya dönüşmüş. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, beni telefonla arayarak, 'imamı tartaklamışlar' dedi. Oysa o gece cami imamı, CHP'nin İlçe Başkanı'na sürekli 'ben sizden çok memnunun. Siz bana her zaman çok destek oldunuz' demiş. İmamın şikayetçi olduğu da yoktu. Aradan bir hafta geçti. Şimdi şikayetçi olundu. Bu bir cadı avına dönüştü. Bizim korktuğumuz bu siyasi rakipleri susturmaya, sindirmeye yönelik birşeye dönüşmesin. Başından beri demokrasiye, özgürlüklere sahip çıkalım diyoruz ama korktuğumuz başımıza geliyor. İktidar partisinin ilçe başkanları ve yöneticileri, orada baskı ve şikayetle imamı şikayetçi olmaya zorladılar. Dün akşam alkı kişi gözaltına alındı. Sabaha kadar tutuldu, sabah ifadeleri alındı. Bunlar oranın yerli halkı, çağırsalar gelirlerdi. biri demokrasinin temel direği olan bir partinin ilçe başkanı. Burada bir sıkıntı ve zorlama var, bir korkutma var, bir sindirme var. 'Sesinizi çıkarmayın. alırız içeriye' demek bu. Bu yapılanlar, uzlaşma ve demokrasi iklimine zarar veriyor."

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM

AK Parti Beydağ İlçe Başkanı Ogün Asil Aydoğdu'nun şikayeti üzerine gözaltına alınan ve ifadeleri alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan CHP Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar, Beydağ Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Serkan Işık, Beydağ Belediye Başkanı'nın makam şöförü Ülkü Kutlu ve belediyede çalışan üç işçi suçlamaları kabul etmedi. 

AK Parti Beydağ İlçe Başkanı Ogün Asil Aydoğdu, "Darbe gecesi Merkez Cami İmamı Mustafa Karabaş sala okumaya başlayınca CHP İlçe Başkanı ve bir grup CHP'li 'sala zamanı değil seni sala okutmaya kim zorluyor' diyerek hocayı tehdit etmişler. Daha sonra bir grup, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyerek, diğer camiye doğru yürüdüler. Bende suç duyurusunda bulundum" dedi. 

Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, "Darbe gecesi saat 01.30 da zamansız sela okunması üzerine arkadaşlarımız itiraz edince ortalık bir anda kalabalıklaşmış. Biz darbelere karşı demokrasiyi savunan bir partiyiz. Biz böyle bir şeye kesinlikle karşıyız. Arkadaşlarımız 30 kişiydi. AK Partililer ise 300 kişiydi. Herkesi sağduyuya davet ediyorum" derken CHP Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar "O gece cami imamını tehdit ettiğimiz kesinlikle yanlıştır. Darbelere karşıyız saat 01.30'da 'bu sala nedir' diye bir grup geldi. Biz çıkması muhtemel olayları önledik. AK Parti İlçe Başkanımız suç duyurusunda bulunmuş. Adliyeye gittik. Soruşturmadan sonra altı arkadaşımız tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Darbelere her zaman karşıyız" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.