Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir sahil bölgesi için hareket geçti: Dev otopark

Büyükşehir sahil bölgesi için hareket geçti: Dev otopark

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Tramvay Projesi’nin başlamasıyla birlikte Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndan kaldırılması gündeme gelen 1939 araçlık açık abonman otoparklarıyla ilgili sıkıntıyı çözmek için düğmeye bastı. Üçkuyular ile Karataş arasındaki 48 bin 500 metrekarelik sahil şeridine yapılması planlanan yer altı otoparkı için proje ihalesine çıkacak olan Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki ay içerisinde dev yatırımın startını verecek.

  • Ege Postası
  • 16.11.2014 - 09:37
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kentin en büyük ihtiyaçlarından bir tanesi olan otopark eksiğini gidermek için çalışmalarına başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk neşteri Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda vurmaya hazırlanıyor. Konak Tramvay Projesi’nin başlamasıyla birlikte kaldırılması gündeme gelen ve bölgede yaşayan vatandaşların tepkisini de beraberinde getiren park yeri krizini aşmak için proje ihalesine çıkmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, uzun yıllardır sürdürdüğü yer altı otoparkları ile ilgili çalışmalarında son aşamaya geldi. Sahilde hayata geçirilecek yaklaşık 3 bin araçlık kapasiteye sahip dev yatırım sayesinde, hem park kapasitesi artacak, hem de mevcut açık otoparklara ait kısım yeşil alana dönüştürülecek.
 
 
48 BİN 500 METREKAREDE DEV YATIRIM
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin en önemli bölgeleri arasında yer alan Göztepe sahil şeridinde yaşanan otopark sıkıntısını aşmak için dev bir yatırımın startını vermeye hazırlanıyor. Üçkuyular-Halkapınar arasındaki 13 kilometrelik güzergahta hizmet verecek Konak Tramvayı inşaatının başlaması ile birlikte Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndaki açık otoparkları kaldıracak olan Büyükşehir Belediyesi, 48 bin 500 metrekarelik alanda yeni yer altı otoparkları yapacak. 5 Aralık 2014 tarihinde proje ihalesine çıkacak olan Büyükşehir Belediyesi ayrıca, 140 günde tamamlanacak sürecin ardından da çıkılacak yapım ihalesiyle birlikte yer altı otoparklarının yapımına başlayacak.
 
OTOPARKLAR YERİN ALTINA ALINACAK
En uygun teklifi veren firma ile sözleşme imzalayacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yangın algılama, yangın söndürme, yangın ihbar ve acil çıkış yönlendirme, asansör ile yürüyen merdivenleri içeren avan projeleri hazırlatacak. Yüklenici firma tarafından hazırlanacak projede, kablolu ve kablosuz tüm anons, seslendirme, data ve haberleşme sistemi, kapalı devre kamera ve televizyon sistemi yer alacak. Proje uyarınca otoparkların giriş ve çıkışları bariyerli sistemle sağlanacak, koordineli araç takip otomasyon sistemi kullanılacak. Otoparkın dolu olup olmadığı, kalan boş otopark sayısı, boş alanlara yönlendirme ve ikaz belirtecek sistem ayrıca kentkart, kredi kartı ve abonelik kartı gibi ödeme sistemleri ile koordineli çalışacak. Yangın ihbarı, yönlendirme ve bilgilendirme sistemi ile havalandırma sistemi olacak otoparklarda zehirli gaz ölçüm ve bertaraf sistemi projesi de hazırlanacak.
 
ARAÇ KAPASİTESİ ARTIYOR
Üçkuyular ile Karataş arasındaki alanda yapılması planlanan yeraltı otoparkıyla mevcut açık otoparkların kapasitesi de arttırılmış olacak. Hali hazırda abonelik sistemi ile 1939 aracın kullanımında olan ve yaklaşık bin 200 aracın da sıra beklediği otoparkların yer altına alınması ile birlikte, mevcut bölge de yeşil alan olarak yeniden düzenlenecek.
 
KOCAOĞLU’NUN SEÇİM BİLDİRGESİYDİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun seçim bildirgesinde yer alan ve 3 bin araç olarak projelendirilmesi hedeflenen Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Yeraltı Otoparkı’nın tamamlanması ile birlikte hem tramvay projesinin önü açılacak, hem de bölgede yaşayan vatandaşların talepleri gerçekleştirilmiş olacak.
 
VATANDAŞLAR İMZA KAMPANYASI BAŞLATMIŞTI
Öte yandan, özellikle tramvay projesinin gündeme gelmesiyle birlikte, başta bölgede yaşayan semt sakinleri, meslek odaları ve muhalefetin karşı çıktığı Konak Tramvay Projesi’nin en büyük eksiği de yapılacak yeni otopark projesiyle birlikte giderilmiş olacak. Konak Tramvayı nedeniyle mevcut otoparklarda 600 araçlık kısmın kaldırılmasının gündeme gelmesiyle birlikte başlayan krizde dernekleşme için çalışmaları başlatan semt sakinleri ve aboneler, internet üzerinden  başlattıkları “Konak Tramvay projesini ertele, yeraltı otoparkları yap” başlıklı kampanyada binlerce imza toplamış ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu çözüm üretmeye davet etmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.