Dolar 32,2634
%0.02
Euro 34,6852
%-0.07
Altın 2.403,070
%0.11
Bist-100 10.337,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme'ye taş ocağını TBMM'ye taşıdı

Çeşme'ye taş ocağını TBMM'ye taşıdı

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, İzmir’in Çeşme ilçesindeki Germiyan Mahallesi’nde tekrar açılmak istenilen taş ocağının bölgede sağlık sorunlarına neden olduğuna dair iddiaları TBMM gündemine taşıdı.

  • Ege Postası
  • 15.11.2014 - 12:02
İZMİR - CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesinde, Germiyan Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların taş ocağı açılmasına yönelik girişimlere tepki gösterdiklerini ifade etti.

Türeli, “Bölgede yaşayan vatandaşlar, söz konusu taş ocağının sağlık sorunları oluşturduğu ve bunun yanı sıra evlerinin duvarlarına ve zeytin tarlalarına zarar verdiğini iddia etmektedirler. Daha önce mahkeme tarafından 3 kez kapatılan taş ocağının tekrar açtırılmak istenmesi bölge halkında sıkıntıya neden olmaktadır” dedi.

Türeli, önergesinde şu sorulara yer verdi:
“-Söz konusu bölgede faaliyette bulunan taş ocağı sayısı kaçtır'
-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, mahkeme kararlarına rağmen bölgede taş ocağı açılmasına neden izin vermektedir'
-Kent sakinleri tarafından dile getirilen, bölgede sağlık sorunları oluştuğu iddiaları Bakanlığınızca araştırılmış mıdı? Araştırıldıysa ne gibi sonuçlara ulaşılmıştır'
-Taş ocağı marifetiyle evlerin duvarlarının ve zeytin ağaçlarının zarar gördüğü doğru mudu? Eğer doğruysa neden önlem alınmamaktadır'” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.