Dolar 32,2554
%0
Euro 34,6996
%-0.03
Altın 2.404,470
%0.17
Bist-100 10.248,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
7 Haziran'a 7 kala flaş açıklamalar

7 Haziran'a 7 kala flaş açıklamalar

​CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği dayanışma yemeğinde 7 ay sonra yapılacak milletvekili seçimleri için önemli mesajlar verildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, yüzde 70 oy almalarına rağmen tüm Karşıyaka’yı kucakladıklarını belirtirken, “Biz kafatasçı değiliz” dedi, seçim için de mutlaka ön seçim istediklerini vurguladı. İl Başkanı Ali Engin ise Emine Ülker Tarhan’ın kurduğu yeni partiyle ilgili konuştu, “Önceki partilerin başına ne geldiyse bunun da başına o gelecektir” dedi.

  • Ege Postası
  • 15.11.2014 - 13:20
İZMİR -  Bostanlı İskelesi’ndeki restoranda düzenlenen Karşıyaka CHP’nin birlik, beraberlik ve dayanışma yemeği geniş katılımla gerçekleşti.

İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel, Musa Çam, İl Başkanı Ali Engin, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege ve  çok sayıda partili katıldığı yemekte 2015 genel seçimleriyle ilgili önemli mesajlar verildi.

İl Başkanı Ali Engin Haziran’daki seçimde Türkiye’nin kaderinin değişebileceğini belirtirken, “Umutsuzluk yok. Umut biterse her şey biter.
ay önce yapılan seçimlerde yüzde 26-27 alınmış olabilir. Ama bizim gibi dinamik ülkelerde her şey değişebilir. Birbirimize umut aşılamamız lazım.

Birleştirmemiz lazım” diye konuştu. Engin ayrıca CHP’den ayrılarak Anadolu Partisini kuran Emine Ülker Tarhan’ı da eleştirdi, “Yeni partilerin kurulduğunu görüyoruz. Ama yorum yapmak bize düşmez. Önceki partilerin başına ne geldiyse bunun başına da o gelecektir. 90 yıllık Ulu Çınar mutlaka iktidar olacaktır. Biz partiden kimsenin ayrılmasını istemiyoruz ama biz kalanlarla devam edeceğiz. Çünkü kalanlar kendi menfaati için değil ülke menfaati için kaldı. AKP iktidarını indirmeye söz veriyoruz. Haziran seçimlerinden sonra 4 yıl seçim yok. Bu millet 7 Haziran’da ya tarih yazacak ya da bu karanlık Türkiye’de bekleyecek. Onun için bu seçim çok önemli. Amaç Türkiye ise her şey teferruattır” dedi.

YÜKSEL: SON ÇIKIŞ
CHP Parti Meclisi üyesi ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ise 2015 haziran seçimlerini Türkiye için son çıkış olarak değerlendirdiğini belirtti. Yüksel, “Bugüne kadar birçok seçim yaptık ama bundan sonra 4 yıl seçim yok. Bugün Türkiye Cumhuriyet tarihinin en riskli günlerini yaşıyor. Bugün Karşıyakalı bizim için olmazsa olmaz  şey; cumhuriyetsiz, laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti olmadan yaşayamayız diyor” dedi
 
 “Türkiye’de iyi hiçbir şeyden söz etmek mümkün değil” diyerek sözlerine devam eden Yüksel, “17-25 Aralık operasyonlarını yapanlar 12 yıldır bu ülkeyi yönetiyor. Kredi kartı borcu, kişisel borç kişi başına bin 653 dolardan 5 bin 500 dolara borç çıkartan bir iktidar var. Çalışanlarımız mutsuz, yoksul. Pamuk üreticileri perişan. 6 bin zeytin ağacını haydutlar bir gecede kesiyorlar. Bunlar hep geçim kaynağı. Soma’da 301 madenci yaşamını yitirdiğinde herkesin söylediği şuydu; tarım ürünlerimiz yok oldu biz bu madenlerde çalışmak zorunda kaldık. İnsanlar madende çalışmayı bilmedikleri halde madene girdiler. Seçim dönemlerinde dağıtılan kömürlerin bedelini ödediler. Bunlara kaza demek doğru olmaz. Daha fazla kazandırmak için iş cinayetidir. Kendilerine kaçak saraylar yaptılar.

Bugün Türkiye’yi ekonomik anlamda yönetecek tek parti CHP’ dir. Bunlar bu ülkeyi batırdılar. Daha düne kadar radyoya şeytan icadı diyenler bugün ekonomiyi biz yönetiyoruz diyorlar. Yoksulluğu bilerek arttırarak ekonomiyi yönetiyorlar” diye konuştu.
 
BEN İL BAŞKANI OLDUĞUMDA OYUMUZ YÜZDE 9’DU
İzmir siyaseti hakkında da açıklamalarda bulunan Yüksel, “Bu iktidardan kurtulmak lazım. Bu iktidardan kurtulmak isteyenler gelip Karşıyaka’ya gelip görmeliler. İzmir’i görmeliler. Nasıl yüzde 50 oy alıyorlar. İzmir solun kalesi falan diyorlar. Yok öyle bir şey. Ben il başkanı olduğum dönemde oyumuz yüzde 9 falandı. Ama biz örgüt olarak çalışarak parti ayağa nasıl kaldırdıysak, İzmir’i nasıl kale yaptıysak bugün de Türkiye’yi aynı şekilde ayağa kaldırabiliriz. Biz bu ülkeye ne verebiliriz diye siyaset yapmalıyız. Ne alırız diye düşünmemeliyiz. Bu ülke bugüne kadar her şey verdi zaten. Ben belediye başkanı olmazsam partiden giderim DSP’ye geçerim dersen olmaz. Bu millet sizden hesap sorar” ifadelerini kullandı.
 


AKPINAR: KAFATASÇI DEĞİLİZ
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise kısa tuttuğu konuşmasında örgütüne olan güveninden bahsetti. Ön seçim vurgusu da yapan Akpınar,“Ben CHP’de doğdum. Bu partiye güveniyorum. Bu örgüt var olduğu sürece bu millete hizmet etmeye devam edeceğiz. Yemeklerde fazla konuşulmaz. Biz bir aileyiz ve bir akşam yemeği yiyoruz şu an. 30 Mart Yerel Seçimlerinde Karşıyaka Türkiye’ye bir mesaj verdi ve oy rekoru kırdı. Bu başarı CHP Örgütü’nün ve Karşıyaka’nın hakkıdır. Bu halka ne kadar hizmet etsek azdır. Her zaman onların hizmetkarıyız. CHP’ye atılan oyun hizmet olarak döneceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Biz yüzde 70 oy aldık ama Karşıyaka’nın hepsini kucaklıyoruz. Biz kafatasçı değiliz. Biz Cumhuriyet değerlerini gelecek nesillere taşınması görevini üstlendik. Bugün partimizden ayrılanlar bizi çok üzüyor. Birlik olmamız gereken yerde kimlerin ekmeğine yağ sürüyorlar bunu bilmeliler. Bundan sonra artık yeter. Bu parti belediye başkanını da milletvekilini de ön seçimle belirlesin. Her zaman övündüğümüz bu parti en iyisini en doğrusunu yapar. Bundan da kimsenin kuşkusu olmasın” şeklinde konuştu.

CHP Karşıyaka İlçe başkanı Ali Karaege ise, Karşıyaka’da yerel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu ekiple gece gündüz demeden çalıştıklarını ve çok başarılı olduklarını söyledi.  Karaege, “Önümüzdeki seçim alelade bir seçim değil. Bu seçim aydınlık ve karanlık arasında haram ile helal arasında yolsuzluklara haramzadelere uğursuzlara dur diyeceğimiz bir seçimdir. Bu seçim diktatörlük ve demokrasi arasındadır. Haziran’daki seçimler tam da 2’inci yılına rastlayan Berkin Elvan’ın, Abdullah Cömert’in, Ethem Sarısülük’ün katillerinden gezi olaylarında pırıl pırıl gençlerimizin gözlerini çıkaranlardan hesap soracağımız gündür. Soma’da,  Ermenek’te can veren işçilerimizin hesabını soracağımız gündür. 12 yıldır hayal tüccarlığı yaptılar memleket yangın yeri olmuş hala cumhurbaşkanı pembe tablolar çiziyor. 2002’de Türk olan fabrikalarımız, madenlerimiz özelleştirildi. Bu kumpasla yabancılara peşkeş çekildi. Bir tane fabrika yapmadılar.  Bu ülkede 10 milyon işsiz var. Bu sürede koltuklarına alıştılar kurumları çatıştırdılar, bundan rant elde etmeye çalıştılar.  Ama biz önümüzdeki seçimlerde de her zaman olduğu gibi Karşıyaka’mızda rekor kırmayı düşünüyoruz. Bu çark bozulacak. Ecevit’in ve Kılıçdaroğlu’nun hayalleri gerçeğe ulaşacak” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.