Dolar 32,4162
%-0.02
Euro 34,6931
%-0.31
Altın 2.428,860
%-0.25
Bist-100 10.083,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'in iki gayrimenkul tapusuna haciz koydurdu

Büyükşehir'in iki gayrimenkul tapusuna haciz koydurdu

Belediyeyi müvekkillerine 9 milyon lira ödemeye mahkum ettiren İzmirli avukat Suat Sert, parayı tahsil edemeyince alacaklarına karşılık iki gayrimenkulün tapularına haciz koydurdu

  • Ege Postası
  • 07.10.2013 - 12:41
İZMİR- Sabah Gazetesi'nden Ertan Gürcaner'in haberine göre İzmirli Avukat Suat Sert "kamulaştırmasız el attığı" gerekçesi ile Büyükşehir Belediyesi'ni müvekkillerine karşı 9 milyon lira ödemeye mahkum ettirdi. Karar geçtiğimiz Mayıs ayında kesinleşmesine rağmen belediye parayı ödemeyince borç miktarı yasal faizi ile birlikte 12.5 milyon lirayı buldu. Geçen ay alacaklarından dolayı Büyükşehir Belediyesi'nin kira gelirlerine haciz koyduran Sert, bu sefer de Büyükşehir Belediyesi'ne ait Konak'ta otel yapımına elverişli 600 metrekarelik arsa ile Bornova'da 8 kat imarı bulunan 2 bin metrekare büyüklüğünde kamu hizmetine ayrılmamış iki gayrimenkulün tapılarına geçen Cuma günü haciz koydurdu. Ardından da Başkan Kocaoğlu hakkında İzmir 8.Asliye Hukuk Mahkemesi'nde alacak davası açtı. Açılan davaya da Hukuk Genel Kurulu'nun bir alacak davası ile ilgili geçmiş tarihlerde verdiği 'Belediyelerin kamulaştırmasız el koyma borçlarından belediye başkanının da şahsi sorumluluğu vardır" kararını dayanak gösteren Sert, müvekkillerinin mahkeme kararı ile kesinleşen Büyükşehir Belediyesi'nden olan alacaklarının Kocaoğlu'nun şahsından alınmasını talep etti. 
BELEDİYE BAŞKANININ DA ŞAHSİ BORCU!
Sert borcun ödenmemesi halinde haciz konan iki gayrimenkulün icra yoluyla satışa çıkarılacağını söyledi. Hukuk Genel Kurulu'nun geçmiş tarihlerde başka bir dosya için verdiği karara göre kamulaştırmasız el atmalarda belediye başkanının da şahsi borcu olduğuna hükmettiğini belirten Sert, "Biz de bu kararı dayanak göstererek müvekkillerimin Büyükşehir Belediyesi'nden alacaklarına istinaden 8. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde Başkan Kocaoğlu'nun şahsına dava açıp belediyenin borcunu sen öde dedik" diye konuştu. 

MAYIS'TA KESİNLEŞTİ 
Müvekkillerinin arazisine belediyenin kamulaştırmasız el atması üzerine açtıkları davada yerel mahkemenin belediyeyi mahkum ettiğini belirten Sert; "Yerel mahkemenin verdiği karar geçtiğimiz Mayıs ayında kesinleşti. Belediye yasal faizleri ile birlikte müvekkillerime 12 milyon 500 bin lira para ödemeye mahkum oldu. Mayıs ayında 300 bin liralık bir ödeme yaptılar . Kalanını ödemedikleri için bizde belediye hakkında merci hakimi haciz kararı verdi. Ardından da haciz işlemini başlatıp kira gelirlerine haciz koydurduk. Şu ana kadar bize ödenen rakam yaklaşık 1 milyon lirayı buldu"diye konuştu. 

EN YÜKSEK FAİZ İŞLİYOR
İçeride bekleyen dosyalar olduğunu fakat bunların 6487 sayılı yasaya takılması nedeniyle bu alacakların belediye bütçesinde her yıl kamulaştırmasız el atmalar için ayrılan paydan ödeneceğini belirten Suat Sert; "Haciz işlemine konu olan alacağımıza en yüksek kamu alacaklarına uygulanan yasal faiz olan yüzde 16.8'lik oran işliyor. Sayın başkanın bu parayı ödemeyerek belediyeyi zarara soktuğuna inanıyoruz. Bankadan alıp ödese faiz en fazla yüzde 8 - 9 olacakken bizim alacağımıza yüzde 16.8 faiz işliyor. Bu nasıl bir inat anlamadık" dedi. (Egeli Sabah)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.