Dolar 32,4062
%-0.05
Euro 34,7080
%-0.27
Altın 2.433,500
%-0.06
Bist-100 10.083,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Grubu'nun katılmadığı meclis toplanamadı

AK Parti Grubu'nun katılmadığı meclis toplanamadı

Buca Belediyesi 2014 Performans programı ve 2014 bütçesinin görüşüleceği meclis toplantısı yeterli çoğunluk olmadığı için yapılamadı. AK Parti grubunun katılmadığı meclis çarşamba gününe ertelendi

  • Ege Postası
  • 08.10.2013 - 12:29
BÜNYAMİN DOBRUCALI / Haber servisi- Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın sosyal demokrat belediyeler toplantısı için Belçika'da olduğundan katılamadığı Buca Meclisi, AK Parti grubunun katılmama kararı gerekçesiyle toplanamadı. Meclis Başkan Vekili Bağımsız Üye Lokman Fazla'nın başkanlık ettiği Buca Meclisi'nde 2014 performans programı ve 2014 bütçesi görüşülecekti. Meclis toplantı saati geldiğinde AK Parti grubunun toplantı salonuna gelmediği gözlendi. CHP'den istifa edrek bağımsız kalan kısa bir süre önce AK Parti'ye geçen Adnan Öztekin, geç geldiği toplantı salonunda yerine oturmak isterken CHP'li meclis üyeleri tarafından uyarıldı. 

MECLİSİ HEMEN TERK ETTİ
Grup arkadaşlarının meclis toplantısına katılmayacağını öğrenen Öztekin hızlı bir şekilde meclis salonunu terk ederek AK parti grubuna katıldı. Uzun süre bekleyen meclis üyeleri AK Parti grubunun toplantıya gelmeyeceğinin anlaşılmasıyla yeterli çoğunluk olup olmadığını anlamak için imza toplamaya başladı. AK Parti Buca Grubu'na AK Parti Büyükşehir Grup Başkan Vekili Kenan Çakar'ın da katıldığı öğrenildi. Bağımsız üyelerden sadece Lokman Fazla'nın bulunduğu toplantıda CHP'li 23 üyeden sadece 15'inin imza verdiği anlaşıldı. Başkan Vekili Lokman Fazla, '5393 sayılı yasaya göre en az 20 meclis üyesiyle toplanması gereken Buca Meclisi, 16 meclis üyesinin katılımı yüzünden yeterli çoğunluk sağlanamadığı için 9 ekim çarşamba gününe ertelenmiştir' dedi.

MUSTAFA ARSLAN: 'BAŞKAN TATI 7 AYDIR YOK'

Meclis toplantısına katılmayarak meclisin toplanmasını engelleyen AK Parti grubu gelişmeler üzerine yazılı bir açıklama yaptı. AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Arslan imzasıyla yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi.

07 Ekim Pazartesi günü 2014 yılı Buca Belediyesi Bütçesini görüşmek üzere yapılacak olan Meclis toplantısının Ak Parti grubunun meclis toplantısına katılmaması neticesinde Cumhuriyet Halk partisinin çoğunluk olmasına rağmen toplantı yeter sayısı olan 19 kişi’yi toplayamaması ve bu nedenle meclis toplantısının yapılamamasını kamuoyuyla paylaşmak gereği doğmuştur. Belediye Başkanı Sayın Ercan TATI son 7 aydır meclis toplantılarına katılmamaktadır, ve yine son 7 aydır CHP meclis üyelerinin bir çoğu meclis toplantılarına katılmamakta, katılanlarda meclis toplantısı başladıktan kısa bir sure sonra meclisi terk etmektedirler. AK parti grubu olarak Defalarca uyarmamıza ve eğer AK parti grubu olmasa Buca Belediye meclisinin çalışamayacağını belirtmemize rağmen, İlçemizin en önemli toplantı gündemi olan Bütçe görüşmelerinin yapılacağı oturuma Belediye Başkanının ve CHP meclis üyelerinin gelmemesi Cumhuriyet Halk partisinin ve Belediye Başkanının ilçeye ve Belediye’ye bakışının en açık göstergesidir.

AK PARTİ OLMADAN MECLİSİ BİLE TOPLAYAMIYORLAR
Bilindiği üzere Buca belediyesinde meclis çoğunluğu Cumhuriyet Halk partisindedir, Meclisi toplamakta, çalıştırmakta Başkan’ nın görevidir. Çoğunluğa sahip olmalarına rağmen Ak parti olmadan meclisi toplayamamak, Buca’yı yönetemediklerinin ve nasıl bir aczi yet içinde olduklarının net bir göstergesidir. Ak parti grubu olarak meclise katılmayarak, Cumhuriyet Halk partisinin, Ak parti olmadan Buca’yı yönetemediğini, bırakın yönetmeyi, Meclisi dahi toplayamadığını Buca halkının görmesini ve bilmesini istedik. Ama kimse merak etmesin, Buca Bütçesiz kalmaz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra ‘da sorumlu muhalefet anlayışımız devam edecek ve 09 Ekim Çarşamba günü yapılacak meclis toplantısına katılarak, Buca belediyesinin 2014 yılı bütçesini yapacağız, Ak parti grubu üzerine düşen sorumluluğu Buca halkı adına yerine getirecek, Bundan önce olduğu gibi, bundan sonra ‘da meclis, Ak Parti grubu sayesinde çalışacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Mustafa ARSLAN
Buca Belediyesi AK Parti
Grup Başkan V.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.