Dolar 32,1985
%0.06
Euro 35,0176
%0.08
Altın 2.517,440
%0.28
Bist-100 10.740,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BELGEM’de dersler başladı

BELGEM’de dersler başladı

Geçen eğitim öğretim yılında lise ve üniversite giriş sınavlarında elde ettiği büyük başarıyla İzmir’in gündemine gelen Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nde (BELGEM) yeni dönem eğitimleri başladı

  • Ege Postası
  • 04.10.2013 - 09:49
İZMİR- Maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuklarını dershanelere gönderemeyen ailelere destek olmak ve başarılı çocukları lise ve üniersite sınavlarına hazırlamak için kurulan Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), her yıl kapasitesini artırarak daha fazla öğrenciye hizmet veriyor. Bu yıl 5 bin öğrencinin kurs almasına olanak tanıyacak şekilde hazırlıkların yapıldığı BELGEM’de yeni dönem eğitimleri başladı.

Geçen yıl başta tıp, mühendislik, hukuk ve öğretmenlikler olmak üniversitelerin en gözde bölümlerine yüzlerce öğrenci gönderen BELGEM, lise sınavlarında da büyük başarı elde etti. Bornova’da anadolu lisesi kazanan her altı öğrenciden biri bu başarısını BELGEM’de aldığı kurslarla elde etti. Yeni denemde daha büyük başarıların kazanılması için 52 öğretmenle 5 ayrı merkezde verilen kurslara bu yıl da ilgi yoğun oldu.

5 AYRI MERKEZDE KURS

Bornovalı öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği BELGEM’de YGS/LYS kursları 31 Ağustos 2013’de , Hafta Sonu 7. ve 8. sınıf kursları 14 Eylül’de başladı. 17 Eylül Salı günü başlayan hafta içi kurslardan sonra 19 Eylül Perşembe günü de Naldöken Şubesi’nde 7.ve 8. sınıf kursları başladı. BELGEM üniversite kursları Çamdibi’ndeki merkez binada, 7.ve 8. sınıf lise hazırlık kursları ise Çamdibi Merkez, Bornova, Mevlana ve Naldöken şubelerinde veriliyor.

İNGİLİZCE KURSLARI DA BAŞLADI

BELGEM ayrıca güz, bahar ve yaz dönemlerinde beş merkezde okul derslerine destek çerçevesinde İngilizce kursları düzenliyor. Bu kurslar da 23 Eylül Pazartesi günü beş merkezde başladı. Tüm kurslardan bir yılda 5 bin öğrencinin yararlanması sağlanacak.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, BELGEM’in yılda 5 bin öğrenciye hizmet verecek hale getirmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, “Bu artışı eğitimde kalite ve verimlililiği düşürmeden sağladık. BELGEM’in dışında kültür, sanat ve spor alanlarında da her yıl binlerce öğrencimizin eğitimlerine katkıda bulunuyoruz. Eğitime verdiğimiz destekle Bornovalıların geleceğine yatırım yapıyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.