Dolar 32,4127
%-0.08
Euro 34,8267
%0.25
Altın 2.431,040
%-0.31
Bist-100 9.992,00
%0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca Meclisi’nde Mor Bayrak önergesi

Buca Meclisi’nde Mor Bayrak önergesi

Buca Belediyesi Mart Ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın yönetiminde gerçekleşti. Buca Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzu Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda CHP’li Meclis Üyesi Canan Aydemir Özkara, CHP Genel Merkezi tarafından projelendirilen kadının yaşam koşullarının iyileştirilmesini öngören mor bayrak uygulaması için önerge verdi, ‘Kadına Şiddete Hayır’ yazılı tişört giydi.

  • Ege Postası
  • 04.03.2015 - 20:50
Buca Belediyesi Mart Ayı olağan meclis toplantısı Başkan Levent Piriştina idaresinde Belediye Olimpik Havuz Binası Meclis Salonu’nda gerçekleşti.
 
Mecliste CHP Genel Merkezi'nin başlattığı kadın aleyhine eşitsizliği sona erdirmek için Mor Bayrak projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Belediye Meclis Üyesi, Canan Aydemir Özkara Mor Bayrak Projesi'nin amacını "Türkiye'deki kadın aleyhine eşitsiz tablosunu belediyemizden başlayarak değiştirmek ve toplumsal cinsiyet eşitliğini her aşamada güçlendirmektir" olarak açıkladı.
 
Özkara projenin ilk aşamasında kriterler üzerinden değerlendirme yapılacağını ve uygun kriterler sağlandığında mor bayrak verileceğini söyledi. Projenin ikinci aşaması belediyelerin ilçe sınırları içerisindeki iş yeri ve işletmelere mor bayrak verileceğini belirten Özkara "Yasta değil, isyandayız" dedi.
 
Mor bayrak projesi oy birliği ile kabul edildi.
 
Ayrıca Giritliler derneğinin Buca Belediyesi ile Sakız adasını kardeş şehir ilan etme isteği de görüşüldü. Buca belediyesi ile işbirliği için Sakız Adası'nın Kardeş belediye ilan edilmesi de oy birliği ile kabul edildi.
 
Buca Belediyesi halkı afet durumuna hazırlamak için (AKUT) Arama Kurtarma Derneği ile işbirliği kararı aldı. Başkan Piriştina "Hedefimiz Buca Belediyesi bünyesinde bir ekip kurarak dünyanın ve Türkiye'nin neresinde AFAT yaşanırsa orada eğitimli ekibimizle yaraları sarmak" dedi.
 
Belediye meclisi protokol imzalanması kararını oy birliği ile onayladı.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.