Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balçovalı kadınlar ekonomiye can verecek

Balçovalı kadınlar ekonomiye can verecek

Balçova Belediyesi’nin öncülüğünde 5 yıl önce kurulan Balçova Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi, Birleşmiş Milletler Desteği ile ilk gıda ve üretim atölyesini açtı. Balçova'da kadınlar toplu üretime geçiyor

  • Ege Postası
  • 04.03.2015 - 16:37
Balçova’da 5 yıl önce Semtevleri’nde el beceri kurslarına katılan kadınların ve Balçova Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan Balçova Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi şimdiye kadar yaptıkları bireysel üretim modelinden toplu üretim modeline geçti. Yerel ölçekte kadınları güçlendirmek ve ekonomik özgürlüklerini kazanmalarını sağlamak amacıyla oluşturulan Birleşmiş Milletler Kadın Dostu Kentler 2 Yerel Düzeyde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Güçlendirilmesi Ortak Programı kapsamında 26 bin TL hibe alan Kadın Kooperatifi kendi atölyesini kurdu. Proje ortağı Balçova Belediyesi’nin tahsis ettiği binada kurulan atölyede salça, turşu, konserve, makarna, erişte, kuru pasta yapacak olan ev kadınları böylece ekonomik bir sistemin parçası haline geldi.
 
Birleşmiş Milletler Kadın Dostu Kentler tarafından alınan hibe kredisinin basın toplantısında bir araya gelen kooperatif üyesi kadınlar sertifikalarını da alarak eğitimlerini tamamlamış oldu. Basın toplantısında konuşan Kooperatif Başkanı Belgin Akçay “Toplam üye sayımız 93 kişi. 80 üye kadın sertifika programına katılarak eğitim aldı. Şu anda Türkiye’nin en büyük kadın kooperatifiyiz. Amacımız ortak sayımızı artırmak” dedi. Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Yöneticisi Funda Küçükcan ise Kadın Dostu Kentler Programı hakkında bilgi vererek “İzmir 2006 yılından bu yana pilot bölge kapsamındadır. Bizim amacımız kadınların eğitim, sağlık ve kentsel hizmetlerde karar alma mekanizmalarına toplu olarak katılımını artırmaktır” diye konuştu.


12 yıl önce seçim bilgidrgesine kadınları örgütleyeceğini yazdığında herkesin güldüğünü ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ise “Biz kadın erkek eşitliği için yola çıktık. Toplumun refahını ancak bu şekilde sağlayacağımızı söyledik. Bugün Balçova’da ekonomik, siyasal ve toplumsal her alanda kadınların sözü geçmeye başladı. Yerel meclisimizde, siyasi parti teşkilatlarında, hatta yeni açılan işyerlerinde kadınların sayısı hızla artıyor. Bu sonuca ulaşan kadınlarımızı yürekten kutluyor, üretim yaparak evine ekmek götürecek, çocuklarını okutacak kadınlarımıza şimdiden başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.