Dolar 32,5585
%0.14
Euro 34,9022
%0.69
Altın 2.433,630
%0.03
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fuar İzmir için geri sayım başladı

Fuar İzmir için geri sayım başladı

İzmir’in prestij projesi Fuar İzmir 25 Mart’ta gerçekleşecek Mermer Fuarı’nda (MARBLE 2015) kapılarını açmaya hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi yaklaşık maliyeti 400 milyon TL’yi bulan fuar için dev kompleksteki son rötuşlara başlarken, tüm detaylarıyla planlanan Fuar İzmir bünyesinde yabancı misafirler için Çin Lokantası bile açılacak. Fuar İzmir'de yok yok

  • Ege Postası
  • 04.03.2015 - 16:57
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 25 Mart'ta CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve uluslararası düzeyde ve yoğun katılımla açılması beklenen Fuar İzmir’de son viraja girildi. Mermer Fuarı’yla start verecek Yeni Fuar Alanı (Fuar İzmir) bünyesinde son aşamaya gelinirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin fuarcılık hizmetlerini yürüten İZFAŞ A.Ş.’de de kritik ihale sürecine başlıyor. Fuar bünyesinde gıda, konaklama, seyahat, araç kiralama, alışveriş ve benzeri ihtiyaçların giderilmesi için açılacak işyerlerini ihale ile belirleyecek olan Büyükşehir Belediyesi, 20 Mart-30 Mart arasında (10 gün) geçerli olacak süreçte kompleks bünyesinde yer alan bölümleri kiraya verecek.

FUARDA YOK YOK!

Gaziemir'de kurulan yeni fuar alanı bünyesinde faaliyet gösterecek iş yerleri ve restoranlar için ihale hazırlıklarını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, açık arttırma usulü ile kompleks bünyesinde ayrılan alanlara talipli arayacak. Bu kapsamda fuarda gıda satış büfesi için 2 bin 900 TL yaklaşık maliyetle yapılacak ihale kapsamında katılımcı firmalardan 5 büfesi olması ve 5 yıldır aynı yeri işletiyor olma şartı arandı. Araç kiralama işi için de firmalarda üretim tarihi son iki yıla ait en az 20 araca sahip olması şartını arayan belediye ayrıca, yapı market ve seyahat acenteleri gibi iş yerleri için de 6 Mart’ta ihaleye çıkacak.

ÇİNLİ MİSAFİRLERE ÖZEL RESTORAN

Ayrıca, yabancı firmalarında da katılacağı Mermer Fuarı’nı da kapsayan 10 gün boyunca, Fuar İzmir'e Çin Lokantası açılacak. Kente Uzakdoğu ülkelerinden ve özellikle sektörün kalbi konumuna yükselen Çin  Halk Cumhuriyeti’ne bağlı katılımcılardan gelen yoğun talepler sonrasında fuara Çin lokantası açma kararı da alan Büyükşehir Belediyesi, 9 bin liralık yaklaşık maliyetle firmaların tekliflerini değerlendirmeye alacak. 5 Mart’ta gerçekleşecek ihaleye katılacak firmalarda en az bir Çin Lokantası işletiyor olması istenecek.

TÜRKİYE’NİN EN NİTELİKLİ FUAR KOMPLEKSİ OLACAK

337 bin metrekarelik arazi ve 240 bin metrekarelik inşaat alanı ile toplam 50 futbol sahası büyüklüğündeki Fuar İzmir, 7 bloktan oluşuyor. Tesis, 2500 araçlık kapalı otoparkı, ofisleri, restoranları, meydan ve amfi tiyatrosu ile sadece fuar zamanlarında değil haftanın her günü faaliyet gösterecek bir yaşam ve etkinlik alanı olarak tasarlandı. 14 katlı seyir kulesi, katılımcı ve ziyaretçilerine farklı bir ortam sunuyor. Amfi tiyatro şeklinde hazırlanan meydan, fuarlar süresince çekim merkezi haline gelecek. Daha sonra doğabilecek talepleri karşılamak amacıyla, 2. Etapta kullanılmak üzere 46 bin metrekarelik bir rezerv alanı oluşturuldu. Bunun haricinde ayrıca, 40 bin metrekarelik ayrı bir alan da otel ve kongre merkezi yapılması için ayrıldı. 93 bin metrekarelik kapalı otopark alanı ziyaretçi ve katılımcıların hizmetine sunulacak. Fuar alanında ayrıca, 12 bin metrekarelik Fuar Sokağı, 865 metrekarelik seminer salonu yer alıyor. 11 bin 300 metrekarelik alanda ise kafeterya, restoran ve idari binalar bulunuyor. Bu büyüklükteki bir inşaat alanı ile İzmir'de tek başına yapılan en büyük proje olan Fuar İzmir, aynı zamanda Türkiye'nin en nitelikli fuar kompleksi olma özelliğini taşıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.