Dolar 32,3619
%-0.37
Euro 34,6793
%-0.36
Altın 2.389,200
%-1.38
Bist-100 10.160,00
%1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca Belediye Meclisi'nde sosyal medya atışması

Buca Belediye Meclisi'nde sosyal medya atışması

Buca Belediyesi Meclis Toplantısı'nda AK Partili Meclis Üyesi Çeliker Gökçin'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım gündeme geldi. Konuyu gündeme taşıyan CHP Grup Başkanvekili Kasım Akdağ, Gökçin'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'lileri hedef alan paylaşımını sert bir dille eleştirdi. Gökçin, "Demek ki bundan böyle siyasetimizi sosyal paylaşımdaki derlemeden alacağız. Şahsi kişiliğime ve AK Parti'ye CHP'den yapılan saldırı sonucu bunları yazdım" dedi. Buca'da sosyal medyadaki o paylaşım tartışma yarattı

  • Ege Postası
  • 02.10.2015 - 19:42
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Buca Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Buca Belediye Başkanı  Levent Piriştina başka bir programı olduğu için oturuma katılmadı. Yerine Başkanvekili Serkan Elçi oturumu açtı. 

Buca Belediye Meclisi’nde verilen önerge doğrultusunda ilçe sınırları içerisinde yaşayan yardıma muhtaç ihtiyaç sahiplerine Buca sınırı içerisinde ulaşımlarının ücretsiz olarak  ‘’Buca Kart’’ ile sağlanması kararı alındı.
GÖKÇİN'DEN BÜTÇE AKTARIMI ELEŞTİRİSİ 
Bütçe hakkındaki önerge görüşülürken AK Parti Çeliker Gökçin Fen İşleri Müdürlüğü'nden Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bütçe aktarımı konusunu eleştirdi. Gökçin, "Belediye başkanı Piriştina'nın burada olmasını isterdim. Bu madde gayrimenkul sermaye üretim giderleri. Bu ne demek diye bir araştırmak istedim"  sözleriyle gayrimenkul sermaye üretim giderleri açıklamasını okudu. Çeliker sözlerini şöyle sürdürdü: "Fen işleri müdürlüğünün bütçesi hazırlanırken bu bütçenin yatırımlar bütçesi olduğunu berlirtmiştiniz. Fen işlerine ayrılan paralar ile yaşadığımız kente bir takım kalıcı tesisler kazandıracaktınız. Kazandıracağını bu tesis ve yapılardan vaz mı geçtiniz ki bu paraları Temizlik İşleri Müdürlüğüne aktaracaksını? Yapmış olduğunuz bütçe şimdiden iflas etmiştir. Olan yine Buca halkına olacaktır. Her geçen gün halkımızın şahsınıza gösterdiği teveccühü kaybediyorsunuz. Öte yandan temizlik işleri bütçesinde hizmet alımı için para ayrılırken bu hizmet alımı bedelini yasal olarak ayırmak zorundasınız. Bu parayı ayırdınız. Bu parayı başka bir amaç için kullanamazsınız. Kanun gereğidir. Hizmet alım ihale kapsamındaki bu parayı yasalara aykırı kullandığınız için bütçede para kalmadı. Bu nedenle şimdi aktarma istiyorsunuz. Hizmet alımları giderindeki parayı nereye harcadını? Siz ya yanlış bütçe hazırladınız ya da yanlış yerlere para harcadınız. Yasa geriği hizmet alım bedelini harcayamazsını? Ekibiniz ve kadronuzun bu işleri bilmediği kanıtı değil de nedi? Usulüne uygun harcama yapmamanız sonucunda fen işleri müdürlüğü yeterli ve kalıcı yatırım yapamıyor hem de Buca halkımız hizmetlerden yoksun kalıyor."
IŞIK: BİZ NE SÖZ VERDİYSEK ARKASINDAYIZ
CHP'li Meclis Üyesi Murat Işık, "Kendince bir değerlendirme yaptı, bütün meclis üyelerinin hakkıdır ama daha komisyona sevkedeceğimiz konuyla ilgili böyle ön yargılı bir şekilde ve ciddi bir araştırma yapmadan bence açıklama yapması doğru değil. Buca Belediyesi Temizlik İşlerinin İhalesi zamanında yapıldı Bu ihale ile ilgili bir önceki yıldan, 2015 yılına 2014 yılındanödeme yapıldığı için ödenekle ilgili bir sıkıntı çıkmıştır. Bu tür ödenek eksiklileri giderme yetkisi Buca Belediyesi'nin yetkisindedir. 5393 yasa çerçevesinde ve ilgili 580 mali yönetim kontrol kanunu ile ilgili tamamiyle uygundur. Usulsüzlüğü söz konusu değil biz neye söz verdiysek, o sözlerin arkasındayız. Kararı halk verecek ama bu tür olmayan konuları polemik yapmak konusunda açıklamaktan kaçmalıyız" şeklinde yanıt verdi. 

AK Partili Gökçin ise "Benim görevim Buca halkı bu meclise seçtiyse, uyarmaktır. Lütfen kanunlara dikkat edelim. Getirdiğiniz kanun maddesi sermaye üretim giderleri. Fen işlerinden çıkan para halka hizmetlerin hiç edilmesidir. Fen işleri müdürlüğümüzün bütçesinin Buca'nın faydasına kullanılması gerektiğini söylüyorum" dedi. 
AKDAĞ: SEVİYELİ OLMAK ZORUNDAYIZ 
CHP Grup başkanvekili Kasım Akdağ "Belediye meclis üyelerinin ahlak ve siyaset kurallara uygun davranma zorunluluğu var. Geçenlerde Gökçin'in partimizin genel başkanını hedef alan gece 12 buçuğunda sosyal medyada hangi ruh haliyle yazmış olduğunu tahmin edemediğim Genel Başkanı ekibi sütten çıkma ak kaşık, biz mi geri zekalı yoksa vatandaş mı. Geri zekalı zannediyorsunuz daha bu hafta Buca Belediyesi'nde rüşvetten bürokrat tutuklandı gibi ifadeler kullanmış. Kimsenin bu olayı savunur, destekler bir açıklaması yok... 'Medyada tık yok neden acaba zeka özürlüler okuma araştıma yapmayan beyin algısı gelişmemiş özürlüler gibi devam ederek vatandaşa hakaret eden şeyler yazmış. Lütfen ruh halimize göre yazılar paylaşmayalım. Yönetimi eleştirebilirsiniz ancak ahlaklı kuralları çerçevesinde seviyeli olmak zorundayız" şeklinde konuştu.
ÇELİKER: HERHALDE TÜM ARKADAŞLARI TAKİBE ALACAĞIZ  
AK Partili Çeliker de "Bundan böyle herhalde siyasetimizi sosyal paylaşımdaki derlemeden alarak tüm arkadaşları takibe alacağız. Hep beraber bunları yapacağız. Benim sosyal paylaşımda paylaştıklarımı iletiyorsunuz. Şahsi kişiliğim ve AK Parti'ye yapılan CHP'den yapılan saldırı sonucu bunları yazdım. Bana saldıranlar nelerdir, kimlerdir kişileri ben de açıklayacağım ama kendime de yakıştıramayacağım. Bana hakaret eden insanlara mesaj olarak yazdım. Face twitterdan taşıyacaksak kanunlara ekleriz" ifadelerini kullandı. 
KARŞILIKLI ATIŞTILAR 
Kasım, "Sorgulamak adına söylemedim benim söylediklerim tamamen bunlar hakaret içermemeli. Küfür eden insanlardan farkınız var mı ' Sizin Ahmet, Mehmet gibi olamazsınız. Bu anlamda uyarmıştım" derken, Gökçin ise "Benim şahsıma mensubu olduğum burada temsil ettiğim partime hakaret küfür olunca ben de bu tür şeyler yazarım. Burası TBMM değil herhalde vekil olmaya hazırlanıyor burada şov yapıyor" diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.