Dolar 32,3876
%0.09
Euro 34,8213
%0.09
Altın 2.396,570
%-0.01
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da Köy Enstitülerini anma şenliği

Bornova’da Köy Enstitülerini anma şenliği

Cumhuriyet Tarihi’nin en önemli kurumlarından olan Köy Enstitülerini Köyde Anma Etkinliği Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde son yerel seçimlerle birlikte mahalle statüsü alan Gökdere’de yapıldı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Cumhuriyet tarihinin en önemli kurumlarından olan Köy Enstitüleri’nin bugün de örnek alınması gereken yapılanmalar olduğunu söyledi. Gökdere Mahallesi Muhtarı Atanan Budak, etkinliğin köylerinde yapılması için her türlü desteği veren Bornova Belediyesi’ne teşekkür etti.

  • Ege Postası
  • 27.04.2015 - 12:18
Köy Enstitülerini Köyde Anma Etkinliği’nin 17’incisi Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde son yerel seçimlerle birlikte mahalle statüsü alan Gökdere’de yapıldı. Bornova Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Bornova ve Kemalpaşa Şubeleri, Eğitim İş Sendikası İzmir 2 Nolu Şube ve Gökdere Mahallesi Muhtarlığı işbirliğinde gerçekleşen etkinlik yoğun ilgi gördü. Piknik havasında geçen anma etkinliğinde, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan da vatandaşlarla birlikte oldu.


Gururlu ve mutluyuz

Etkinliğin açılış konuşmasını Gökdere Mahallesi Muhtarı Atanan Budak yaptı. Kesintisiz eğitime geçilen 1997 yılından bu yana okullarının kapalı olduğunu hatırlatan Budak, “Okulumuz yaklaşık 20 yıldır kapalı ve İstiklal Marşı okunmadı bu köyde. Bugün İstiklal Marşı okunurken gözlerim doldu, duygulandım. Çok büyük gurur yaşadım. Bu etkinliği burada yapan ve her türlü desteği veren Bornova Belediyesi’ne teşekkür ederim” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Cumhuriyet tarihinin en önemli kurumlarından olan Köy Enstütüleri’nin bugün de örnek alınması gereken yapılanmalar olduğuna dikkat çekerek, “Böylesi önemli bir etkinliğe Gökdere’de ev sahipliği yapmak büyük mutluluk” diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Köy Enstütüleri’nden mezun olan öğretmenlerle gençlerin birarada olmasının mutluluk ve umut verici olduğunu ifade ederek, “Cumhuriyet’e ve değerlerine burada olduğu gibi hep birlikte sahip çıkmalıyız” dedi.



Köy Enstütüleri’nin üreten, düşünen, sorgulayan ve insan yetiştiren yapılanmalar olduğuna dikkat çeken ADD Bornova Şubesi Başkanı Doğan Aygen, “Bugün Köy Enstütüleri yaşasaydı, ne köyden kente göç, ne de dışa bağımlı olurduk” ifadelerini kullandı. Eğitim İş Sendikası İzmir 2 Nolu Şube Ömer Lütfi Değirmenci de, eğitimcilerle birlikte Cumhuriyet Tarihi’ne damgasını vurmuş pek çok politikacı ve sanatçının Köy Enstütüleri’nden mezun olduğuna dikkat çekti.



Şenlik havasında geçti
Sabah başlayıp gün boyu süren organizasyon şenlik havasında gerçekleşti. Katılımcılara Köy Enstütüleri’nin geleneksel pilav – ayran ikramı yapıldı. Atatürk Düşünce Derneği Bornova Şubesi Çocuk Halk Oyunları Grubu ve İzmir Türk Dünyası Dans Müzik Topluluğu gösteriler sundu. Hep bir ağızdan zıraat marşının söylendi. Köy Enstütüsü mezunu öğretmenler anılarını anlattı. Geleneksel çocuk oyunları oynandı. Türk Halk Müziği Sanatçısı Zeynep İlhan ile Bağlama Sanatçısı Yolcu Bilgiç ise anma etkinliğine ayrı bir renk kattı. Yöre halkı, kurulan stantlarda el emeği ürünlerini satarken, Bornova Belediyesi’nin ikram aracı vatandaşlara çay ve kahve ikram etti.




 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.