Dolar 32,2432
%-0.04
Euro 34,6702
%-0.12
Altın 2.404,170
%0.16
Bist-100 10.248,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova onların da evi

Bornova onların da evi

Bornova Belediyesi, başta hasta ve yaralı hayvanların tedavisi olmak üzere kedi ve köpeklerin kısırlaştırılması gibi hizmetleriyle sokak hayvanlarının koruyucusu oluyor. Sokak hayvanlarının tedavilerini ve kısırlaştırma işlemleri düzenli olarak yapılırken hayvan ambulansı, sokak hayvanları kliniği, kedi ve köpek evleri gibi hizmetleriyle can dostlarını yardımına koşuyor. ‘Bornova Bizim Evimiz’ sloganı ile hareket ettiklerini hatırlatan Başkan Olgun Atila, “Bornova aynı zamanda sokak hayvanlarının da evi. Onların da daha rahat etmesi için projeler üretiyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 22.03.2016 - 11:08
Bornova Belediyesi, ilçedeki sahipsiz hayvanların şefkat yuvası oluyor. Son iki yılda 4229 kedi ve köpeği kısırlaştıran Bornova Belediyesi, aynı zamanda bunların aşılarını yapıp iç ve dış parazitlere karşı tedavilerini de sağladı. Bunun yanında hasta ve yaralı olarak Bornova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne getirilen 5067 hayvanın tedavisi gerçekleştirildi. Sokak hayvanları yasa gereği kısırlaştırılıp, aşı ve işaretleme işlemleri yapılarak  rehabilite edildikten sonra tekrar alındığı yere geri bırakılıyor. 
 
Rehabilitasyon merkezi ve klinik hizmetleri
Büyükpark içindeki Bornova Belediyesi’ne ait klinikte hayvanseverler tarafından getirilen kedilerin kısırlaştırma işlemi gerçekleştiriliyor. Vatandaşların sokak hayvanları ve sahipli hayvanlarla ilgili şikayetleri de yerine gidilerek değerlendiriliyor. Bornova Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik olarak verdiği hizmetlerin kalitesini artırmak için Pınarbaşı’nda Kedi Köpek Rehabilitasyon Merkezi’ni de hayata geçirdi. Merkez, sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda tedavi edilmesi ve normale dönmeleri için kullanılıyor. Merkez’e gün içerisinde Belediye ekiplerince getirilen sokak hayvanlarının tedavi ve kısırlaştırma işlemleri de yapılıyor.
 
Hayvan ambulansı
Bornova Belediyesi hayvan ambulansı, yaralı ya da acil tedaviye ihtiyaç duyan sokak hayvanları için aralıksız çalışıyor. Hayvan ambulansı günde ortalama 10 sokak hayvanını bulundukları yerden alıp Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü’ne getirerek tedavilerini yapıyor.
 


İlkokul öğrencilerine “Hayvan Sevgisi”  eğitimleri
Bornova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, ilçedeki ilkokullarda ‘Doğa ve Hayvan Sevgisi’ eğitimleri de veriyor. Bornova Belediyesi’nin uzman veteriner hekimleri tarafından verilen eğitimlerde, evde hayvan beslemenin getirdiği yükümlülüklerden, ısırmalarda yapılacaklara, sokak hayvanlarına yapılabilecek yardımlara kadar pek çok konuda bilgi veriliyor. Ayrıca ilçe sınırları içindeki okullara İnsan, Çevre ve Veteriner Halk Sağlığı konularında bilgilendirmek amacıyla eğitimler veriliyor.

Sokak hayvanlarına özel yuva
Özellikle kış aylarında yiyecek, içecek ve su sıkıntısını yoğun olarak yaşayan sokak hayvanlarına sıcak yuvalar hazırlandı. Hazırlanan kulübeler Bornova’nın mahallelerine ve köylerine yerleştirildi. Yine sokak kedilerinin sığınıp korunabileceği ‘kedi evleri’ projesi hayata geçirildi. Demir bir profil içinde koruma altına alınan kediler iç kısmında mama ve su kapları da konulan evlerde hem soğuklardan korunuyor hem de beslenme ihtiyaçları karşılanıyor. Kedi evlerinin düzenli bakımları ve temizlikleri de Bornova Belediyesi ekipleri tarafından yapılıyor.
 
Susuz kalmasınlar diye
Sokak hayvanlarına yapılan bakım ve tedavi hizmetlerinin yanısıra özellikle yaz aylarında sokak hayvanlarının susuz kalmaması için ‘beslenme odakları’ da Bornova’daki tüm parklarda önemli bir işlev görüyor.
 
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila; ‘Sokak havyanları yaşamlarını sürdürmek için insanların ilgisine ve yardımına muhtaç. Onların aç susuz kalmaması, tedavilerinin yapılması çok önemli. Belediye olarak sokak hayvanlarıyla ilgili tüm sorunları gidermek için pek çok projeyi hayata geçirerek elimizden gelen desteği veriyoruz. Bornova sokak hayvanlarının da evi” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.