Dolar 32,2432
%-0.04
Euro 34,6702
%-0.12
Altın 2.404,170
%0.16
Bist-100 10.248,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soylu'dan 'Çöp' ve 'Sana ne' çıkışı!

Soylu'dan 'Çöp' ve 'Sana ne' çıkışı!

Menderes Belediye Başkanı AK Partili Bülent Soylu, Ege Postası'na konuk oldu. Soylu, Büyükşehir Belediyesi'nin katı atık bertaraf tesisi kurmak için Menderes Palamutarası mevkisini düşünmesine tepki gösterdi. Soylu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ilçeye asılan 'Sana ne' afişleri üzerinden Cumhurbaşkanı ve AK Partili vekillerle girdiği polemiğe de değindi, Akpınar'a, "Kimsenin kendi siyasi geleceği için bu milletin geleceğini yok etmeye hakkı yok" dedi. AK Partili Bülent Soylu'dan CHP'li 2 başkana

  • Ege Postası
  • 22.03.2016 - 10:52
EGE POSTASI - Menderes Belediye Başkanı AK Partili Bülent Soylu, Ege Postası'nı ziyaret etti. Soylu, Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni, Sercan Avcı ve Köşe Yazar Mithat Umutoğulları'yla sohbet etti.


BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU

Büyükşehir Belediyesi'nin katı atık bertaraf tesisi kurmak için Menderes Palamutarası mevkisinde çalışma yürütmesine tepki gösteren Soylu,  "Menderes'te çöpü istemiyoruz" dedi.

Soylu, "Menderesliler çöp istemiyor. Menderes zaten 80’li yıllardan belli barajdan mağdur oldu. Zaten vatandaşın parası pul oldu. Arsası tarlası yok oldu. Çivi çakamıyor. Tarım yapamıyor. Hayvanına bakamıyor. Sen şimdi kalkıyorsun Menderes'e çöp tesisini getirmek istiyorsun. Olmaz Menderes bunu hak etmiyor. Menderes İzmir’in yüzde 40 su ihtiyacını karşılıyor. Yani Menderes İzmir’in yükünü sırtında taşıyan bir ilçe. O yüzden çöp tesisine değil en güzel tesisleri, en güzel kompleksleri, en güzel yaşam alanlarını hakkediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesinin bu anlamda bu pencereden bakıp Menderes’e o anlamda yaklaşması gerekiyor.  Büyükşehir bana hiçbir anlamda hiçbir şey söylemedi. Sadece bize bir yazı geldi o kadar. Aziz Bey dedi ki gökten düşen yağmur damlası toprağa gelir. Topraktan da içme suyu yeraltı kaynaklarına karışır oradan da baraja gider. Çöp kamyonlarıyla bütün İzmir'in çöpünü oraya taşıyacaksınız çöpler taşınırken kamyonlar çöp sularını damlatacak. O çöp suları da toprağa karışacak oradan da içme suyuna karışacak. Biz İzmir’in sağlını düşündüğümüz için istemiyoruz. Ama barajı sulama barajına çevirsinler gelsinler Avusturya’daki gibi çöp tesisini yapalım İzmir'e. O çöp kamyonları Menderes'in içinden taşınacak. Menderes bir turizm şehri.  Turisti çöp kamyonları arasında mı tatile gidecek. Menderes turizm anlamında dahada yüklesen bir değer olsun diye biz bu alanda çalışıyoruz ama siz çöp tesisi diyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu." dedi. 

ANNENİZİN SANA NE DEDİĞİNİ DUYDUNUZ MU'


Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için ilçeye astırdığı  'Sana ne' afişleri üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  ve AK Partili vekillerle girdiği polemiğin yanlış olduğunu söyleyen Soylu, şunları söyledi;

"Karşıyaka Belediye Başkanı'nın yaptığı 'Abesle iştigal’dir. Cumhurbaşkanı demek devletin başı demek. Devletin başıyla hiçbir şekilde bir yerel yöneticinin bu şekilde diyaloğa girmesini doğru bulmuyorum ben. Siz hiç beni Büyükşehir Belediye Başkanı'yla kavga ederken gördünüz mü' Bize destek verdikleri noktada hepsine teşekkür ediyorum. Ama yapılmayanları da adabıyla dile getiriyorum. Hepimizin anası kız kardeşi var, siz hiç annenizin babanıza "sana ne" dediğini duydunuz mu'  Sizin kızınız gecenin üçünde “ben bara gidiyorum” derse "evet gidin" mi diyeceksiniz. Bizim gelenek göreneklerimiz var. Kimsenin kendi siyasi geleceği için bu milletin geleceğini yok etmeye hakkı yok. Biz İngiliz, Fransız,  Alman değiliz. Biz gelenekleri görenekleri olan bir toplumuz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.