Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemiş'e teleferik müjdesi

Ödemiş'e teleferik müjdesi

Ödemiş’in turizm çalışmalarına ve kent ekonomisine katkı sağlayacak olan Ödemiş-Gölcük Teleferik Projesi için ön etüt çalışmalarına başlandı.

  • Ege Postası
  • 22.03.2016 - 10:02
1950’li yıllardan bu yana gündemde olan teleferik projesi son günlerde hız kazandı. Ödemiş Belediyesi projeyi gerçekleştirmek için çalışmalarını sürdürürken, bağlantı kurulan teleferik kurumu yapan firmalarla etüt çalışmaları yapılıyor.
 
Projenin bölgenin turizm potansiyelini etkileyeceğini belirten Belediye Başkanı A.Mahmut Badem; “ Kentimizin gelişimi konusunda ilgili tüm projeleri gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Ödemiş- Gölcük arası Teleferik projesi de bölgemizin turizm potansiyelini arttıracak çok önemli bir proje. Görüşmeler yaptığımız ilgili firmaların teknik ekipleri belediye personelimizle birlikte bölgemizde çalışmalar yapıyor. Teleferik hattının güzergahı, kurulacak istasyonlar, arazilerin durumu, meteorolojik verilerin göz önünde bulundurularak yapılan ön etüt çalışmaları sürdürülmektedir. Gölcük konumu itibariyle diğer turizm alanlarımız gibi doğa harikası bir yer. Göl kenarında rekreasyon projemiz devam ederken, teleferik projesini gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Teleferikle birlikte yeni oluşturulacak sosyal tesisler için  fizibiliteler de yapılıyor. Gölcük’ün birkaç yıl içinde İzmir’in turizm cenneti haline gelmesi için çalışıyoruz” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.