Dolar 32,3993
%0.12
Euro 34,8101
%0.05
Altın 2.404,810
%0.33
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova'da ilk ders zili törenle çaldı

Bornova'da ilk ders zili törenle çaldı

Bornova'da 2014 - 2015 Eğitim-Öğretim Yılı, ilçe protokolünün katıldığı törenle başladı. İnönü Mahallesi'ndeki Orkide İlkokulu'nda 1. sınıf öğrencileri ile ilk derse giren Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, çocuklar, gençler ve kadınların en iyi hizmetleri alması için çalıştıklarını söyledi .

  • Ege Postası
  • 15.09.2014 - 14:07
İZMİR-Yaklaşık 300 eğitim kurumunun bulunduğu Bornova'da, 80 bin öğrenci ders başı yaptı. Yeni eğitim yılının başlaması nedeniyle İnönü Mahallesi'ndeki Orkide İlkokulu'nda bir tören düzenlendi. Törene, Bornova Kaymakamı Kadri Canan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Doğan ile veliler ve öğrenciler katıldı.

Okul Müdürü Güven Demirci'nin konuşmasıyla başlayan törende, çocuklara hitap eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Sizler geleceğimiz, aydınlık yarınlarımızsınız. Başarılı olmanız en büyük dileğimiz. En önemli göreviniz Türkiye Cumhuriyeti'ni ve bağımsızlığını korumaktır" diye konuştu. 2014-2019 yılları arasının Bornova'da çocukların ve kadınların dönemi olacağını söyleyen Başkan Atila, "En şekilde yetişmeniz ve en iyi hizmetleri almanız için Bornova Belediyesi olarak tüm gayretimizle çalışıyoruz. BELGEM, Gençlik Merkezi, spor okulları ile hobi ve beceri edindirme kurslarımızla eğitime destek veriyoruz" dedi.

Bornova Kaymakam'ı Kadri Canan, 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı'nda tüm öğrenci ve öğretmelere başarılar dilerken, anne ve babalara da önemli görevler düştüğünü söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu ise eğitim seviyesi yüksek toplumların her alanda daha ileri olduğuna dikkat çekerek, "Nitelikli insan ancak nitelikli eğitimle yetişebilir" diye konuştu.

Şiirler, şarkılar, dans ve halk oyunları gösteriyle renklenen törenin ardından hep birlikte ilk derse geçildi. Protokol üyeleri, 1. sınıf öğrencileri ile birlikte Hayat Bilgisi dersine girdi. Simge Nur Toka isimli öğrenci Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'ya Teknoloji-Tasarım Öğretmeni Sevcan Şirin'in çizdiği karakalem tabloyu hediye etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.