Dolar 32,2554
%-0.06
Euro 35,0555
%-0.08
Altın 2.468,370
%0.09
Bist-100 10.320,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova'da engelleri kaldıran istasyon

Bornova'da engelleri kaldıran istasyon

Engellilere yönelik pek çok hizmet ve projeyi hayata geçiren Bornova Belediyesi, yürüme engelliler önemli bir projeyi hayata geçirdi. Engelli vatandaşların akülü araçları için şarj istasyonları kuruldu. Akülü aracı kullanan vatandaşlar, İlçenin çeşitli yerlerinde kurulan 7 farklı şarj noktasından yararlanabiliyor.

  • Ege Postası
  • 26.08.2015 - 10:34
Bornova Belediyesi, yürüme engelli olup akülü araç kullanan vatandaşlar için ilkini 2 ay önce Bornova Merkezde açtığı araç şarj istasyonlarını yaygınlaştırdı. İlçenin değişik yerlerine kurulan istasyonların sayısı 7’ye çıkarıldı.  Bu projeyle,  akülü sandalye kullanan vatandaşlar, en büyük korkularından biri olan yolda şarj bitmesi sorununu da artık yaşamayacak.
 
İstasyonda aynı anda 2 araç şarj olabiliyor. Böylece yürüme engelli vatandaşlar sırada beklemeyerek azalan veya bitmiş olan şarjlarını rahatlıkla doldurabiliyor. 15-20 dakikalık şarjların kendileri için yeterli olduğunu ifade eden vatandaşlar, bu sayede dışarıda daha fazla gezebildiklerini söyleyerek uygulamadan çok memnun  kaldıklarını dile getirdi.



7 farklı nokta
İlk olarak Bornova Meydan’da kuralan istasyonun ardından, Küçük Park, Bornova Engelli Merkezi, Çamdibi Pazar Yeri önü, Altındağ Kültür Merkezi ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kütüphane ve Poliklinik girişlerine de cihazlar yerleştiridi.
 
İstasyonların merkezi noktalar seçilerek yerleştirildiğini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, gelen talepler doğrultusunda değişik yerlere de istasyonlar kurulabileceğini söyledi. Başkan Atila, “Hayatımızdaki bütün engelleri kaldırabilmek için elele verdik ve hep birlikte mücadele edeceğiz. ” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.