Dolar 32,3901
%0.1
Euro 34,7774
%-0.04
Altın 2.395,860
%-0.04
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DSİ kendi işini bıraktı: Kiraz'da yol yapıyor!

DSİ kendi işini bıraktı: Kiraz'da yol yapıyor!

Son dönemde "Eşit hizmet " isyanıyla sıkça gündeme gelen AK Parti'li ilçe belediyelerinden Kiraz'da yol yapım ve onarım çalışmaları Devlet Su İşleri'ne verildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sunduğu yardımları geri çeviren ilçe belediyesinin talebi sonrasında harekete geçen DSİ ekipleri, Küçük Menderes Köprüsü'yle ilgili çalışmalar yapmak üzere geldiği 52 köyü bulunan Kiraz'ın yollarında bakım ve onarım çalışmalarına başladı. DSİ kendi işini bıraktı

  • Ege Postası
  • 25.08.2015 - 13:18
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz aylarda yapılan milletvekilleri seçimleri öncesinde ilçeyi ziyaret eden Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatı ile Kiraz'a çıkarma yapan Devlet Su İşleri (DSİ), kendi işini bırakarak belediye hizmetlerini de üstlendi. Torbalı’dan Kiraz’a uzanan ve yapımı uzun süredir devam eden 92 kilometrelik bölünmüş yol çalışmaları kapsamında Küçük Menderes Nehri üzerine inşa edilecek köprü projesiyle ilgili çalışmalar yürütmek üzere ilçeye gelen DSİ'ye ait iş makineleri ve ekipler belediyenin talebiyle yollardaki bakım ve onarım işleri için seferber oldu.

KİRAZ, BÜYÜKŞEHİR'İN SUNDUĞU İMKANLARI GERİ ÇEVİRDİ
Yaz ayları ile birlikte start alan asfalt sezonu öncesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sunduğu yardım imkanlarını geri çeviren ve "İhtiyacımız yok" diyerek ilçe merkezindeki çöplük yolu olarak adlandırılan tek bir alanda sathı kaplama yapılmasını isteyen Kiraz Belediyesi, bu sefer 52 köyü bulunan ilçede devlet eli ile hizmet seferberliği başlattı.



DSİ KAMYONLARI YOL YAPIYOR!
Büyükşehir'in sunduğu yardımı kabul etmek yerine, seçimler öncesinde Kiraz'daki Küçük Menderes Nehri yatağında çalışma yapmak üzere gelen DSİ ekipleri ve iş makinelerinden hizmet isteyen ilçe belediyesi, köylere dolaylı yoldan hizmet götürmeyi tercih etti. Çevreyolu projesi kapsamındaki çalışmalarını erteleyen DSİ, Kiraz Belediyesi'nin görevini üstlenerek başta Cevizli Mahallesi olmak üzere, ilçedeki köy yolları ve merkez alanlarda yollardaki bakım, onarım ve yapım çalışmalarını yürütmeye başladı.

KİRAZ'A ÖNCELİK VERİLDİ, ANADOLU ZORDA KALDI
DSİ Genel Müdürlüğü'nün çeşitli illerden Kiraz'a getirdiği iş makineleri ve kamyonlar yollarda zemin düzeltme ve toprak kaplama çalışması yaparken, yaklaşık iki aydır devam eden faaliyetler sırasında ilçenin asfalt yollarında ise yer yer bozulmalar yaşandı. Diğer yandan, Anadolu'nun diğer birçok bölgesi hizmet beklerken, önceliğin Kiraz'a verilmesi nedeniyle benzer bir mağduriyet de İzmir dışındaki illerde yaşandı. 



ASFALT YOLA TOPRAK DÖKTÜLER
İş makinelerinin getirdiği yoğunluk nedeniyle çökmeler yaşanan eski asfalt yollarda meydana gelen hasar nedeniyle DSİ ekipleri aynı bbölgelerde iki defa bakım çalışması yapmak zorunda kaldı. Yaşanan bu durum sonrasında DSİ'ye ait iş makineleri tarafından asfalt yolların toprakla kapatılması vatandaşların tepkisini çekti.

HALKIN TALEPLERİ KABUL GÖRMEDİ
Kum ve toprak kaplama yolların taleplerine yanıt vermediğini aktaran ilçe halkı, yol sorunları için ilçe belediyesinden kalıcı çözüm isterken, Başaran, Suludere, Çanakçı, Sarışu, Halliler, Akpınar, Polat, Yenimahalle gibi sayısız köy ve yerleşim yeri ise belediyeden asfalt yol talebinde bulunarak şikayetlerini iletti. Plansız ilerleyen çalışmalar nedeniyle tarım alanları olumsuz etkilenen ilçe halkı yürütülen hizmetler karşısında memnun kalmazken, hangi bölgelerde çalışma yürütüleceği konusunda ise belediyeden bir türlü detaylı bilgi alamadı. İlçe belediyesinin Büyükşehir Belediyesi'nden gelen talebi siyasi gerekçelerle geri çevirdiğini aktaran halk mağdur olduklarını ve eksik hizmet aldıklarını belirterek, devlet kaynaklarının israf edildiğini söyledi.

İŞÇİLERE ÇİFTE STANDART
Diğer yandan, ilçede yaşanan bu gelişmeler ve belediyenin tavrı yaz sıcağında geceli gündüzlü çalışan işçileri de olumsuz etkiledi. Geçtiğimiz haftalarda ilçeye gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZBETON'a bağlı ekipler konakladıkları otelden çıkartıldı. Kiraz Belediyesi'ne bağlı Koru Otel'den çıkartılan işçilerin yerlerine DSİ çalışanları otele yerleştirildi. Yaşanan durum nedeniyle üç günlük çalışma kapsamında ilçede konuşlanacak olan Büyükşehir Belediyesi çalışanları İzmir'den Kiraz'a gidip gelmek durumunda kalırken, merkezdeki yollarda yapılacak bakım çalışmaları da söz konusu gelişme nedeniyle uzadı ve bir hafta tamamlanabildi.   

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.