Dolar 32,2821
%0.02
Euro 35,0631
%-0.06
Altın 2.472,860
%0.27
Bist-100 10.494,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BAYGEM’in başarılı öğrencileri ödüllerini aldı

BAYGEM’in başarılı öğrencileri ödüllerini aldı

Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (BAYGEM) LYS-YGS ve TEOG sınavlarında gösterdikleri üstün başarı ile gözde lise ve üniversitelerini kazanan öğrencileri için ödül töreni düzenledi. Bayraklı'nın başarılı öğrencileri ödüllerini aldı

  • Ege Postası
  • 25.08.2015 - 10:40
Branşlarında dereceye giren öğrenciler ödüllerini Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın elinden aldı.
Girdikleri sınavlarda büyük başarı elde eden BAYGEM öğrencileri için Havuz Düğün Salonu’nda düzenlenen ödül törenine Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, CHP ilçe Başkanı Cemalettin Alper, belediye meclis üyeleri ve öğrenciler katıldı.

İMKANLAR DAR AMA ELDE EDİLEN BAŞARILAR MUHTEŞEM

Burada bir konuşma yapan Başkan Karabağ, öğrencilerin başarısı ile gururlandıklarını söyledi. Başkan Karabağ, “Yaptığımız törenler içerisinde en anlamlısı bu. İlk olarak dershane müdürümüze ve öğretmenlerimize teşekkür ederim. Üniversiteyi kazanmayı başaran Safiye ve Hülya’nın hayat hikayeleri ve başarıları bizim için örnek olsun. Ben Talatpaşa İlkokulunu bitirmiş, Bayraklı Ortaokulundan mezun olmuş sonunda makine mühendisliği bölümünü bitirmiş ve Bayraklı’ya belediye başkanı olmuş bir ağabeyinizim. Burada okulların fiziki koşulları biraz daha sıkıntılıdır. Yoksul aile çocuğu sayısı daha fazladır. İmkanlarımız biraz daha dardır. ‘Buralardan üniversiteye insan kazandırabilir miyiz'’ diye de hep endişe duyarız. Bu anlamda rol model, yani tipik örnekleri arkadaşlarımız aramızda. Görme engelli Safiye bütün engelleri aşarak edebiyat öğretmeni oluyor, liseyi dışarıdan bitiren Hülya ise Türkçe öğretmenliği kazanıyor. Muhteşem iki başarı” dedi.



BÜTÜN OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN
Başkan Karabağ, sözlerine şöyle devam etti:
“Bütün olumsuzluklara, ailenizin ekonomik durumu kurslara göndermeye elverişli olmamasına rağmen belediyenin verdiği imkanlarla hayata tutunabilme, geleceğe kendinize hazırlayabilme olanağınız oldu. Ekonomik durumu iyi olan aileler çocuklarını özel kurslara gönderirken, bu çocukları ikinci, üçüncü kez kurs imkanına kavuşup üniversiteyi kazanırken, bizim dershanemizde bir sefer fırsat bulan sizlerin bunu iyi değerlendirip ailenize yük olmadan, kursu başarıyla tamamlayıp önemli bir başarı elde ettiniz. Bu durum bizim bölgede 50 park, 10 tane kültür merkezi, birçok yol yapmamıza bedeldir. Biz sizinle gurur duyuyoruz”

DERECEYE GİRENLERE ÇEYREK ALTIN HEDİYE EDİLDİ
Karabağ konuşmasının ardından TEOG ve LGS-LYS sınavlarında aldıkları puanlarla BAYGEM’de ilk üç sırayı alan öğrencilere çeyrek altın hediye etti. Öğrencileri tek tek yanına çağırarak sohbet eden Başkan Karabağ Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü kazanan görme engelli Safiye Yavuz ile liseyi dışarıdan bitirerek Marmara Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği’ni kazanan Hülya Kuzey ile yakından ilgilendi. Karabağ Yavuz ve Kuzey’in kendilerine güç verdiğini dile getirdi. Tören sonunda tüm öğrencilere mezuniyet teşekkür belgesi ile mp3 çalar hediye edildi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.