Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Belediyesi’nden yol ve otopark hamlesi

Bornova Belediyesi’nden yol ve otopark hamlesi

Bornova Belediyesi, Doğanlar Mezarlığı ile Pınarbaşı Mezarlığı önündeki otopark sorununu çözdü. Doğanlar Mezarlığı’nın karşısındaki 4 bin metrekarelik alana 200 araçlık otopark yapıldı. Pınarbaşı Mezarlığı önündeki alanda yol çalışmasının yanında yapılan düzenleme ile de 200 araçlık otopark cepleri oluşturuldu. Böylece, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi her iki mezarlıktaki otopark sorunu da çözüldü.

  • Ege Postası
  • 30.06.2015 - 12:41
İZMİR - Bu arada Bornova Belediyesi, Doğanlar Mezarlığı önünden geçen 1401 sokağı bölgenin ana arterlerinden biri haline getirmek için çalışmalara başladı. Genişliği 25 metreye çıkarılacak yol 5. Sanayi Sitesi’ne uzanacak. Yol çalışmalarının bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Başkan Olgun Atila, Bornova Belediyesi’ne ait alanları vatandaşların talepleri, öncelik ve ihtiyaçları için en uygun şekilde değerlendirdiklerini söyledi.

Bornova Belediyesi ilçedeki yaşam koşullarının daha da geliştirilmesi için yol ve otopark çalışmalarına özel bir önem veriyor. Bu kapsamda Doğanlar ve Pınarbaşı’nda önemli çalışmalar yapıldı. Yollar ve kaldırımlar düzenlenirken, özellikle vatandaşların istediği mezarlık önündeki otopark sorunları da çözüldü.

Mezarlık ziyaretlerinde otoprak sorunu olmayacak
Bornova Belediyesi, Doğanlar Mezarlığı’nda yaşanan otopark sorununu çözdü. Ankara Caddesi’nden Doğanlar’a uzanan yol üzerinde vatandaşların mezarlık ziyareti sırasında yaşanan trafik sıkışıklığının önüne geçildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait mezarlığın karşısında yer alan alana, 200 araçlık otopark yapıldı. 1401 sokak üzerinde otopark için 4 bin metrekarelik alan parke taşla kaplandı.          

Aynı Pınarbaşı Mezarlığı önünde de çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalar kapsamında yol boyunca yayaların rahatça yürümesini sağlamak amacıyla kaldırımlar oluşturuldu. Ayrıca, Mezarlık ziyaretine gelenlerin araçları için 200 araçlık otopark cepleri de yapıldı. Böylece hem Doğanlar hem de Pınarbaşı Mezarlığı’na önümüzdeki bayramda gelenler, sorunsuz bir şekilde ziyaretlerini gerçekleştirebilecek.

1401 sokak 25 metreye genişletilecek
Bu arada Bornova Belediyesi, Doğanlar Mezarlığı önünden geçen 1401 sokağı bölgenin ana arterlerinden biri haline getirecek. Genişliği 25 metreye çıkarılacak yol 5. Sanayi Sitesi’ne uzanacak. Yol çalışmalarının bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

Alanları ihtiyaçlara göre değerlendiriyoruz
Yapımı tamamlanan otopark alanında incelemelerde bulunan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, özellikle dini bayramlarda mezarlığa gelen vatandaşların yaşadığı sıkıntıya dikkat çekti. Bornova Belediyesi’ne ait alanları İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak vatandaşların talepleri, öncelik ve ihtiyaçlara en uygun şekilde değerlendirdiklerini söyleyen Başkan Atila, “Mezarlık ziyaretine gelen vatandaşlar özellikle bayram zamanlarında araçlarını cadde üzerine park etmek zorunda kalıyor, bu da trafikte aksamalara neden oluyordu. Bu sorunu çözmek için Bornova Belediyesi’ne ait bu alanı otopark olarak değerlendirmek istedik” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.