Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bodrum'da sosyete iskeleleri yıkılmıyor

Bodrum'da sosyete iskeleleri yıkılmıyor

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nin görevine iade edilen Göltürkbükü Belediye Başkanı DP'li Halil İbrahim Kaynar, sanatçıların ve sosyetenin kullandığı iskelelerin yasal hale getirildiğini açıkladı.

  • Ege Postası
  • 04.01.2013 - 14:43

MUĞLAİçişleri Bakanlığı tarafından 13 Ekim 2010 tarihinde alındığı görevine geçen ay iade edilen Göltürkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar, ziyaretçilerini kabul etmeye başladı. Kaynar'ı bugün Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, Gümüşlük Belediye Başkanı DP'li Mehmet Tire, DP İlçe Başkanı Nihal İmbat ve yönetim kurulu ziyaret etti. Kaynar, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, 2009 yılında hazırladıkları ve uygulamaya koydukları Göltürkbükü Kentsel Tasarım Projesi'nin Kütür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandığını belirtti.

Kaynar, "2008 yılında Türkbükü sahilinden kaldırdığımız iskeleler proje dahilindeydi. Bakanlık onayı ile köprünün arka tarafında kalan ve sosyetenin tatil yaptığı Avrupa Yakası olarak bilinen Bağarası mevkiindeki otel, restoran ve beach club'ların iskeleleri aynı olduğu gibi kalacak. Yani o iskelelerin hepsi ruhsatlı ve yasal hale getirildi. 50'ye yakın iskeleyi yıktığımız bölgedeki sahil, doğal kumsal ve halk plajı haline gelirken iskelelerin yıkılmadığı bölge zaten kayalık ve otluk olduğu için denize girilemiyordu. Bu nedenle kayaların üzerine kurulan iskeleleri yasal hale getirdik" dedi.

Üç dönemdir belediye başkanlığı yaptığını kaydeden Kaynar, "Kaybettiğimiz iki yılı altı ayda tamamlarız. Göltürkbükü Beldesi'nin şu andaki tek ve en büyük sorunu 1982 yılında yapılan içme suyu şebekesi. Şebeke eskidiği için yüzde 30'larda su kaçağımız mevcut ama bu sorunu da bu yıl çözmeye çalışacağız" diye konuştu.

TATİL MERKEZİ SEZONA SORUNSUZ GİRMELİ

Kaymakam Mehmet Gödekmerdan da Göltürkbükü başta olmak üzere birçok beldenin jet sosyetenin ve dünya liderlerinin tatil mekanı haline geldiğini söyledi. Gödekmerdan, "Ağırladığımız bu tür konuklar ülke turizmine ciddi girdiler bırakıyor. Bu nedenle, karayollarından köy arası yollara, katı atık merkezinden çevre ve görüntü kirliliğine kadar ilçemize yakışmayan tüm olumsuz görüntüleri belediyelerimiz aracılığı ile turizm sezonuna kadar ortadan kaldıracağız. Belde belediyelerimiz 2014'te büyük şehir olacağız diyerek işleri bırakmamalı tam aksine kendilerine yakışır biçimde görevi teslim etmeli. Bodrum en çok hizmetin gereksinim duyduğu ilçelerden biri, bu nedenle belediyelere çok iş düşüyor. Bizde devlet olarak elimizden geleni yapacağız" dedi.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.