Dolar 32,2754
%-0.63
Euro 34,6430
%-0.47
Altın 2.409,350
%-0.55
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Birinci bölgede 'Roman ateşi' yanacak

Birinci bölgede 'Roman ateşi' yanacak

CHP ve AK Parti’nin 24 Haziran seçimlerindeki Roman adayları, aralarındaki bin 700 oyluk farkı kapatmak için yarışacak. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden İzmir’den Milletvekili adayı gösterdiği Özcan Purçu’nun karşısına bu kez bir üst sıradan seçilebilir noktada aday gösterilen bir diğer Roman aday Cemal Bekle çıktı. Bekle, Purçu ile aralarında sorun olmadığını, bin 700 oyluk farkı da kapatacağını söyledi. Purçu da rakibine şans diledi, "Hak eden kazansın" dedi. CHP'li Purçu ve AK Partili Bekle karşı karşıya

  • Ege Postası
  • 21.05.2018 - 19:05

HALİDE DEMİR POLATLI - HALİT UMUTOĞULLARI / EGEPOSTASI-Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun yeniden birinci bölge üçüncü sıradan milletvekili adayı gösterilmesinin ardından, AK Parti’de önceki seçimde beşinci sırada aday gösterilmesine karşın bin 700 oyla seçimi kaybederek milletvekili olamayan Cemal Bekle bu kez bir üst sıradan kendisine yer buldu.

AK Parti birinci bölge dördüncü sıra adayı olan Cemal Bekle, kararı, “İnşallah hep beraber güzel bir seçim kampanyası yürüteceğiz. 24 Haziran’da tüm Türkiye’de yüzde 50 artı birin üstünde oy alarak güzel işler başaracağız” dedi.

ÖZCAN BU KONUDA İYİ ŞEYLER YAPTI, EMEĞİ OLAN BİR ARKADAŞIMIZ

“Romanlar adına da bir ilk olacak. İlk defa bir iktidar partisinden bir Roman vekil olacak” diyen AK Parti İzmir birinci bölge dördüncü sıra adayı Cemal Bekle, CHP’li rakibi Özcan Purçu ile aralarında bir sorun olmadığını belirterek centilmenlik söylemleri kullandı. Bekle şunları söyledi:

“Özcan bu konuda iyi şeyler yaptı. Emeği olan bir arkadaşımız. Yıllardır CHP’de siyaset yaptı. Ciddi bir bu anlamda çalışma yaptı. Bizler için de önemli bu. İnşallah Romanların sorunlarını çözmek için ben iktidar partisinde, Özcan yerelde elimizden geleni yapacağız hep beraber. Aramızda sorun yok. Daha önce de beraber adaydık.”

ARAMIZDA BİR SÜRTÜŞME YOK, BİN 700 OYLUK FARKI ALLAH’IN  İZNİYLE KAPATACAĞIM

CHP’nin İzmir’de yeniden aday gösterdiği Özcan Purçu ile aralarında bin 700 oyluk bir fark olduğunu vurgulayan AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Cemal Bekle, aradaki farkı kapatacağını söyledi:

“Aramızda bir sürtüşme olmadı. Ben bin 700  oyla kaybettim. Öyle çok da büyük bir fark yok. Allah’ın izniyle farkı kapatacağım. Güzel bir seçim kampanyası yürüteceğiz.”

PURÇU: ŞARTLAR AYNI DEĞİL

CHP Milletvekili ve birinci bölge üçüncü sıra adayı Özcan Purçu ise rakibi Bekle için "Kendisine hayırlı olsun. Hak eden kazansın ama tabii bu bir siyasi süreç. Geçen dönemdeki şartlarla bu dönemin şartları aynı değil. Artık Türkiye’de bir gerçek var, herşey CHP’nin lehine olmaya başladı. Bu süreçte de İzmir CHP’nin güçlü olduğu bir yer ve biz de üzerine koyarak ilerliyoruz. Bizim İzmir’de hedefimiz her iki bölgede de 9'ar milletvekili çıkarmak. 10 vekil çıkaracağız diğer ortaklarımızla birlikte. HDP de bir ya da iki vekil çıkartır. Ben AKP’nin geçen dönemlerdeki gibi birinci ve ikinci bölgede başarılı olarak vekil çıkaracağını düşünmüyorum. MHP zaten İzmir’den vekil çıkartamayacak. Herkesin Allah şansını bol etsin" dedi. 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.