Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergamalı çiftçiye yeni gelir kapısı

Bergamalı çiftçiye yeni gelir kapısı

Kırsal kalkınmayı destekleyerek üreticiye ek gelir sağlamayı ve istihdam yaratmayı amaçlayan Bergama Belediyesi, Bursa Koza Birlik ile işbirliği geliştirdi.

  • Ege Postası
  • 25.02.2015 - 16:36
İZMİR- Çiftçilerin, büyük yatırımlar gerektirmeden yapılabilen İpekböcekçiliği’ne teşvik edilmesi için geliştirilen ortak çalışmanın temelleri Bergama Belediye Başkanlığı’nda yapılan tören ile atıldı. 
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; Bursa Koza Tarım Satış Kooperatifleri Birliği, Armağanlar Kırsal Kalkınma Kooperatifi, Karahıdırlı Kırsal Kalkınma Kooperatifi, Armağanlar Muhtarlığı ve Karahıdırlı Muhtarlığı ile protokol imzaladı.

Proje ilk olarak pilot bölge belirlenen Karahıdırlı ve Armağanlar Mahalleleri’nde uygulanacak. Buradaki üreticilere Koza Birlik’in görevlendirdiği uzmanlarca ipekböcekçiliği ve ipekçilik eğitimi verilecek.
İpekböceğinin tek gıdası dut. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından Bergama Belediyesi tarafından temin edilecek dut fidanları üreticiye dağıtılacak. 

Belediye bir taraftan da kapama dut bahçeleri ve sulama sistemlerinin oluşturulması için çalışma yapacak.

Pilot bölge olarak belirlenen Armağanlar ve Karahıdırlı’dan startı verilen projenin kırsalda bulunan istekli bütün mahallelerde uygulanması hedefleniyor.

“Amacımız çiftçimize, üreticimize kazandırmak” diyen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Kırsalda kalkınmayı sağlamak için önemli projeler geliştiriyoruz. Türkiye’de yaklaşık 500 bin üretici geçimini ipekböcekçiliği ve ipekçilikten sağlıyor. Biz de Bergama Belediyesi olarak çiftçimize, üreticimize yeni gelir kapıları açmak için Bursa Koza Birlik ile işbirliği yaptık. İlk etapta iki mahallemizde başlayacak olan proje ile vatandaşlarımızı önce eğitecek, sonra da bu işi yapmaları için gereken desteği vereceğiz” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.