Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karantinalı Despina Karşıyaka'da

Karantinalı Despina Karşıyaka'da

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde 27 Şubat Cuma günü, Karantinalı Despina Müzikali halka açık ve ücretsiz olarak sahnelenecek.

  • Ege Postası
  • 25.02.2015 - 12:50
Librettosu Cumhuriyet tarihinin siyasi ve toplumsal olaylarını ele alan romanları ile tanınan önemli edebiyatçılarıdan Dr. Yılmaz Karakoyunlu tarafından kaleme alınan Karantinalı Despina Müzikali, Attila İlhan'ın ünlü şiiri "Bir gül takıp da sevdâlı her gece saçlarına çıktı mı deprem sanırdın kara kız kantosuna" dizeleri ile başlayan şiirinden yola çıkarak, İzmir kent tarihinde ve insanların belleklerinde önemli yer eden bir dönemi, ülkemizde doğduğu 1870 yılından alarak, günümüze evrensel kabullerde işleyerek getirmeyi amaçlıyor. Genel sanat yönetmenliğini İzmir Devlet Senfoni Orkestrası tuba sanatçısı ve eski müdürü Kenan Gökkaya'nın yapıyor. Şir ve anlatımlarını Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ'un gerçekleştireceği müzikalde, ünlü Türk kantocusu Nurhan Damcıoğlu'nun dünden bugüne kantolarla solist olarak yer alacak. Ayrıca İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu solist sanatçısı Derya Gönüldaş ve İzmir Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı Oğuz Çimen, döneme ait tangolar, valsler, Türkçe ve Rumca şarkılarda solist olarak yer alacak. Ayrıca İzmir Devlet Opera ve Balesi bale sanatçısı Balerin Burcu Olguner ve tango sanatçısı Özgür Şişik döneme ait tango ve valslerle, Ege Üniversite Halk Dansları sanatçısı Zeybek Selim Özyol da koreografilerle sahnede dansları ile yer alacak.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında başta Dr. Yılmaz Karakoyunlu, Kenan Gökkaya ve Ulvi Puğ olmak üzere şehrin köklü kültür ve sanat kurumlarının sanatçılarının el ele vererek oluşturduğu Turkish Brass Ensemble Orkestrası'nın, kentine ve kültür değerlerine sahip çıkma adına hazırladıkları Karantinalı Despina Müzikali'ne Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar destek verdi.

Oyun 27 Şubat Cuma günü saat 20.00'de Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu'nda Karşıyaka Belediyesi kültür hizmeti olarak halka açık ve ücretsiz olarak sahnelenecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.