Dolar 32,4677
%0.09
Euro 34,9057
%0.47
Altın 2.429,810
%-0.36
Bist-100 9.916,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergama Dubai'de  görücüye çıktı

Bergama Dubai'de görücüye çıktı

UNESCO Dünya Mirası listesine giren İzmir'in Bergama İlçesi, tarihi yerleriyle ATM Dubai Turizm Fuarı'nda görücüye çıktı.

  • Ege Postası
  • 05.05.2015 - 11:46
Yurt içi ve yurt dışındaki fuarlara ağırlık veren Bergama Belediyesi, bu yılın ilk dört ayında katıldığı Almanya, Hollanda ve Rusya'daki turizm fuarlarının ardından gözünü Birleşik Arap Emirlikleri'nin yükselen merkezi Dubai'ye çevirdi. 

UNESCO Dünya Mirası Bergama'nın Avrupalılar ile buluşmasını sağlayan Bergama Belediyesi; İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) desteğiyle ATM Dubai Turizm Fuarı'ndaki yerini aldı. İlçenin tarihi mirasına vurgu yapılan standıyla Bergama, ilk günden yoğun ilgiyle karşılaştı. Bergama'yı temsilen fuara katılan Bergama Belediyesi UNESCO Dünya Mirası Alan Yönetimi Birimi'nde görevli Filolog Nesrin Ermiş ve Basın Bürosu Personeli Raif Metin, kentin Dünya Mirası olarak tescil edilen evrensel değerlerini anlattı. Türkiye'nin Dubai Başkonsolosu Erdem Ozan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nermin Kırım, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Ali Temurci ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşleri Genel Müdür Yardımcısı Zehra Gamgam da standı ziyaret edenler arasında yer aldı. Dört gün sürecek fuarı, son iki gün, turizmcilerin yanı sıra vatandaşlar da ziyaret edebilecek.

Bergama Belediyesi'nin ATM Dubai Turizm Fuarı'na katılmasını yeni bir başlangıç olarak niteleyen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Hedefimiz UNESCO Dünya Mirası ilçemizi Orta Doğu'daki turizm profesyonelleri ve vatandaşlar için bir cazibe merkezi haline getirmek. Özellikle Osmanlı Arastası, Kapalı Çarşı, Ulu Cami gibi değerlerimizin bölge insanının dikkatini çekeceğini düşünüyorum. Bergama bir dünya kenti. Ne kadar çok insana ulaşırsak bunun ilçemizdeki turizm sektörünün gelişmesi konusunda o kadar verimli olacağına inanıyorum" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.