Dolar 32,2554
%0
Euro 34,6996
%-0.03
Altın 2.404,470
%0.17
Bist-100 10.248,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da Hıdrellez coşkusu

Karabağlar'da Hıdrellez coşkusu

Yaz mevsiminin başlangıcını temsil eden ve Türkiye’nin pek çok bölgesinde coşkuyla kutlanan Hıdrellez, Karabağlar'da da renkli görüntüler oluşturdu. Karabağlar halkının yoğun ilgi gösterdiği ve Yeşilyurt'ta bulunan Karafatma Parkı’nda düzenlenen etkinlikte dans, müzik, eğlence ve bol coşku vardı.

  • Ege Postası
  • 05.05.2015 - 10:19
İZMİR - Karabağlar Belediyesi sanatsal ve kültürel etkinliklerle de ilçe halkına hizmet vermeyi sürdürüyor. Önceki akşam gerçekleştirilen Hıdırellez şenlikleri coşkulu görüntülere sahne oldu. Türk Sanat Müziği sanatçısı Yasin Tezveren, Roman Yıldızları Dans Grubu, Popstar Yaşar ve Çılgın Cemal'in sahne aldığı geceye Karabağlar halkı yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar sanatçıların seslendirdiği birbirinden hareketli şarkılara da eşlik ederek coşkuya ortak oldular.



COŞKUYA ORTAK OLDULAR
İzmir Roman Kültürü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yakup Çardak bu geceyi düzenleyen başta Karabağlar Belediye Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu olmak üzere etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti ve Karabağlar halkının hıdırellezini kutladı.



Hızır ve İlyas Peygamberlerin yeryüzünde buluştuğu günü de simgeleyen, Hızır ve İlyas sözcüklerinin birleşmesiyle halk dilinde “Hıdrellez” olarak anılan gecede Karabağlar'da oturan vatandaşlar hareketli müziğin etkisiyle geç saatlere kadar sahneden inmedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.