Dolar 32,4629
%-0.07
Euro 34,6956
%-0.79
Altın 2.435,310
%-0.04
Bist-100 9.910,00
%1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediye Kursiyerlerinden Karakalem Sergisi

Belediye Kursiyerlerinden Karakalem Sergisi

Çiğli Belediyesi kursiyerlerinin çizmiş oldukları birbirinden güzel karakalem resimler görücüye çıktı. Belediye sergi salonunda gerçekleştirilen resim sergisinin açılışını Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan kursiyerlerle birlikte yaptı.

  • Ege Postası
  • 03.09.2014 - 09:42
İZMİR-Çiğli Belediyesi kültür ve sanat adına yürütülen kurs faaliyetlerine  yeni bir tanesini daha ekledi. 2014 yaz dönemi karakalem resim kursiyerlerinin hazırladığı dönem sonu sergisi Çiğlili sanatseverler ile buluştu. Sergiye Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çiğli Halk Eğitim Müdürü Önder Şahman, meclis üyeleri, muhtarlar, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 67 kursiyerin katıldığı yaz dönemi karakalem kurs programında 43 kursiyer katılım belgesi almaya hak kazandı. Karakalem sergisinin açılışını Çiğli Halk Eğitim Müdürü Önder Şahman ve kursiyerlerle birlikte gerçekleştiren Başkan Arslan, sergilenen eserlere ilişkin bilgi verdi.


5 Kursiyerin Büyük Sevinci
 Resim öğretmeni Martıgül Kalkan öncülüğünde güzel sanatlar fakültesi yetenek sınavlarına hazırlanan 7 öğrenci kursiyerden 5’i çeşitli üniversitelerde eğitim hakkı elde etti. Ece Bakır; Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım, Şevval Kanaş İç Mimarlık ve Çevre Tasarım, Duygu Erişik 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tezhip , Pınar Tekin ise İzmir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarım bölümlerinde eğitim hakkı elde etti.


Başkan Arslan: “Her Bir Resim Ayrı Bir Dünya”
Çiğli Belediyesi kursiyerlerinin yapmış olduğu karakalem eserlere hayran kaldığını belirten ve onların emeğiyle yaratılan bu muhteşem eserlerle gurur duyduğunu ifade eden Başkan Arslan, “Bugün burada sergi salonumuzda kursiyerlerimizin yapmış olduğu muhteşem karakalem eserleri görme, inceleme ve onlar hakkında bilgi alma şansına sahip olduk. Martıgül hocamıza çok teşekkürlerimi sunuyorum. Gençlerimizi bu tarz etkinliklere dahil etmekten dolayı çok mutluyuz. Ayrıca resim alanında yapılan birçok çalışmayı bu yıl siz Çiğlili sanatseverlerle buluşturmayı başardık. Herbirinde başka bir dünyanın izlerine rastladık. Kültür ve sanat faaliyetlerimize ara vermeden devam edeceğiz. Sizleri bu muhteşem sergilerle buluşturmanın heyecan ve gururunu yaşıyoruz. Umarım bu sergimizde diğerleri gibi çok gezilir” dedi.
Başkan Arslan gençlere ve ailelerine meslek edindirme kurslarıyla beraber, üniversitelere hazırlık kursları açacaklarının da müjdesini verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.