Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı Belediyesi’nden bir ilk daha

Bayraklı Belediyesi’nden bir ilk daha

Bünyesinde Deprem Etüd Merkezi kurarak İzmir’de bir ilkin imza atan Bayraklı Belediyesi, 75. Yıl Mahallesi’nde inşa ettiği binayı Türkiye Telsiz Amatörleri Derneği İzmir Şubesine tahsis etmeye hazırlanıyor. Dernek yaşanabilecek doğal afet sonrasında komünikasyon sisteminin çökmesi durumunda devreye girerek yardım kuruluşlarıyla iletişime geçerek yönlendirmede bulunacak. Gönüllü telsizcileri de kabul edecek olan dernek Bayraklı’daki okullarda öğrencilere eğitim de verecek.

  • Ege Postası
  • 23.09.2015 - 10:34
Depreme karşı farkındalık yaratarak adından söz ettiren Bayraklı Belediyesi, olası bir depremde iletişim ağının kopmaması için yeni projeyi hayata geçirecek. Belediye 75. Yıl Mahallesi’nde inşa ettiği binayı Türkiye Telsiz Amatörleri Derneği İzmir Şubesine verecek. Şu an Bayraklı’da bir evde faaliyet gösteren dernek yetkilileri ilk iş olarak yeni binada santral kuracak. Olası afet anı ve sonrasında haberleşme ve lojistik çalışmalarında kullanılacak telsiz ağı böylece Bayraklı’dan yönetilecek. Oluşturulacak kriz masası ile koordineli çalışacak olan merkez yardım kuruluşları ile de telsiz üzerinden haberleşme sağlayacak.

EĞİTİM VERECEKLER

Ayrıca ekipler, Bayraklı’da faaliyet gösteren okullardaki öğrencilere radyo amatörlüğünü anlatacak. Haberleşmenin nasıl gerçekleştiğini ve radyo amatörlerinin uğraşı alanlarını öğrencilerle paylaşacak. Dernek taşıdığı misyon gereği radyo amatörlüğünü daha geniş kitlelere yaymak için gönüllüler de kabul edecek. Yetkililer başvuran gönüllünün amatör telsizci olması için de imkan tanıyacak



PROTOKOL İMZALANACAK
“Depreme olan duyarlılığıyla adından Türkiye’ye adını duyuran Bayraklı Belediyesi, Türkiye Telsiz Amatörleri Derneği İzmir Şubesine ev sahipliği yaparak bu hassasiyeti bir adım daha ileriye taşıyacak” diyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Doğal afet sonrası ilk yaşanan sıkıntılardan biri de iletişim kopukluğu. Bunun acı tecrübesini daha önce yaşadık. Dernek işte tam bu noktada koordinasyon sağlayarak kamu kurumları ile yardım kuruluşları arasında irtibatı sağlayacak. Yakın zamanda bir protokol imzalayacağız. Bu anlamda da bir ilkin altına imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.