Dolar 32,4194
%-0.06
Euro 34,8576
%0.34
Altın 2.443,550
%0.2
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Uğurlu birlik mesajı verdi

Başkan Uğurlu birlik mesajı verdi

Kemalpaşa Belediyesi’nin desteği ile Kemalpaşa Yörükler Derneği tarafından düzenlenen Kemalpaşa Yörükler Derneği İkinci Hıdırellez ve Yörük Şöleni’nde konuşan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, son günlerde yaşanan gelişmelere dikkat çekerek “Bin yıldır Anadolu topraklarında Türkü ile Kürdü ile bir arada yaşadık. Bizi bölmek kimin haddine. Kimsenin buna gücü yetmez” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 04.05.2015 - 10:54
Ege’deki Yörükleri bir araya getiren ve geleneksel olma yolunda ilerleyen Yörük Şenliği, Kemalpaşa’da yapıldı. Kemalpaşa Belediyesi’nin desteği ile Kemalpaşa Yörükler Derneği tarafından düzenlenen Kemalpaşa Yörükler Derneği İkinci Hıdırellez ve Yörük Şöleni’ni sıcağa rağmen vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Kız alma merasimi ile başlayan, daha sonra  şehir merkezinde oluşturulan kortejle devam eden etkinlik, Adnan Menderes Rekreasyon Alanı’nda gerçekleştirilen resmi törenle başlamış oldu.

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, AK Parti İzmir Milletvekili Adayları İbrahim Turhan ve Bilal Kırkpınar, CHP İzmir Milletvekili Adayı Kamil Okyay Sındır’ın da hazır bulunduğu programda konuşan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, son günlerde yaşanan gelişmelere dikkat çekerek “Bin yıldır, Anadolu topraklarında Türkü ile Kürdü ile bir arada yaşadık. Bizi bölmek kimin haddine. Kimsenin buna gücü yetmez. Biz biriz, beraberiz. Biz dünyaya medeniyet saçmış ecdadın çocuklarıyız” diye konuştu.

Bu tür etkinliklerin geçmişi hatırlama ve geçmişten ders çıkarma noktasında önemli rolü olduğuna işaret eden Başkan Uğurlu, “Bu tür programlar bizi, bize bir kez daha hatırlatırken; çocuklarımızın da geçmişini tanımasını sağlıyor. Hıdırellez bildiğiniz gibi Türklerin ilkbahar bayramı ve bu vesileyle de herkesin bayramını kutluyorum. Bizler, Orta Asya Bozkırları’ndaki kıl çadırından bir sel gibi çıkıp tıpkı seyyahlar gibi Anadolu’ya, Ortadoğu’ya Balkanlara ve dünyanın en ücra köşelerine yürümüş bir neslin evlatlarıyız. Bizler, dünyaya medeniye ve ışık saçmış ecdadın çocuklarıyız. Türküyle Kürdüyle hepimiz biriz” dedi.

Türk boylarının Anadolu’ya gelişini kısaca anlatan Başkan Uğurlu, “Alparslan 1071’de Anadolu’yu necip Türk milletine yurt edinirken, yanında Mervan Aşireti’nden 10 bin kürt savaşçı vardı. Bu topraklar bin yıl önce birbirleri için kanlarını dökenlerle yoğruldu. Bu millet İslam coğrafyasının darmadağın olduğu bir dönemde, Batı’dan gelen Haçlı seferlerine göğsünü siper etmiş bir millettir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün meşhur bir sözü var. Atatürk diyor ki, ‘Arkadaşlar, ümitsizliğe düştüğünüz vakit Toros Dağları’na bakın. Orada bir tek dumanı tüten Yörük çadırı görürseniz bilin ki bu dünyada hiçbir güç sizi asla yenemez.’ Biz bu sözün ne kadar anlamlı olduğun biliyoruz” ifadesinde bulundu.
 
YÖRÜK KIYAFETİ GİYDİ
Başkan Uğurlu, hazırlanan program kapsamında Yörük kıyafeti giyerek şehirde tur atarken; davul ve zurna eşliğinde hareket eden konvoyda Başkan Uğurlu vatandaşlarla bol bol selamlaştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.