Dolar 32,5391
%0.16
Euro 34,9551
%-0.05
Altın 2.456,730
%0.84
Bist-100 9.876,00
%1.64

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Körfezde ulaşım devrimi başlıyor: Sonraki durak Foça

Körfezde ulaşım devrimi başlıyor: Sonraki durak Foça

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin deniz ulaşımı filosuna kattığı yeni karbon kompozit gemileriyle dış körfez seferlerine başlayabilmek için düğmeye bastı. İlk adres olarak Foça'yı seçen Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçedeki iskelede yapılacak tadilatın ardından resmi işlemler ve izinlerin tamamlanması ile birlikte İzmirliler Foça'ya deniz yolu ile ulaşım sağlayabilecek. Körfezde ulaşım devrimi başlıyor

  • Ege Postası
  • 04.05.2015 - 10:24
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin merakla beklenen dış körfez seferlerinde sürpriz bir gelişme yaşandı. Uzun mesafe seferlere uygun imal edilecek sonraki yeni karbon kompozit gemilerinden ilki için Foça'da hazırlıklara başlayan Büyükşehir Belediyesi, körfez ulaşımında devrim sayılacak bir hamlenin altına imza atacak.

DIŞ KÖRFEZDE İLK SEFER FOÇA'YA

Körfez filosuna yeni katılan yeni modern gemileri için Konak, Karşıyaka, Bostanlı ve Üçkuyular'da gerekli çalışmaları tamamlayarak sefer güzergahını genişleten İzmir Büyükşehir Belediyesi, Foça'da benzer bir hamlenin altına imza atmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki günlerde Foça'daki mevcut iskeleyi yeni gemilere uyumlu hale getirmek için yapım ihalesine çıkacak olan Büyükşehir Belediyesi, yaz ayları tamamlanmadan yükseltilmiş platform inşa edecek.

BAKANLIKTAN İZİN ALINACAK

Büyükşehir Belediyesi, yeni gemilerin iskeleye yanaşabilmesi için yapılacak 63 metrekarelik özel platformun tamamlanması ve hizmete hazır hale gelmesiyle birlikte Foça seferleri için ilk adımı atacak. Yüklenici firma tarafından Yalova'da imalatları devam eden yeni gemilerinden, dış körfeze uyumlu ve daha fazla sürat kapasitesine sahip özel yolcu vapurlarından ilkinin teslim edilmesiyle gerekli izinler için bürokratik işlemlere başlanacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Liman Dairesi Başkanlığı'ndan gerekli izinlerin alınması ve yapılacak deneme seferlerinin ardından İzmir-Foça arasında yolculu seferler de start alacak.

DENİZ ULAŞIMINDA YENİ DÖNEM

Belediyenin deniz ulaşım hizmetlerini yerine getiren İZDENİZ A.Ş. filosuna katılacak yeni karbon kompozit gemilerden uzun mesafeye elverişli yolcu gemilerin dış körfezde seferlere başlamasıyla birlikte İzmirlilerin deniz özlemi de son bulacak. Vatandaşların özellikle Çeşme, Urla, Karaburun gibi Yarımada bölgesindeki ilçeler için merakla beklediği uzun mesafe seferlerinin Foça istikametine başlamasıyla birlikte, sadece karayolu ile ulaşılan ilçeye denizde hızlı, kesintisiz, ekonomik ulaşım devri de start alacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.