Dolar 32,5359
%0.15
Euro 34,9513
%-0.06
Altın 2.455,590
%0.79
Bist-100 9.884,00
%1.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Arslan'dan AK Partili meclis üyelerine sert tepki!

Başkan Arslan'dan AK Partili meclis üyelerine sert tepki!

Çiğli Belediyesi Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Hasan Arslan başkanlığında gerçekleşti. Meclis toplantısında AK Parti ve CHP'li meclis üyeleri arasında çıkan tartışmada damgasını vurdu. Toplantıda tansiyon yükselince AK Partili meclis üyeleri meclis salonunu terk etti.

  • Ege Postası
  • 06.05.2015 - 01:45
EGEPOSTASI- HABER SERVİSİ- Çiğli Belediyesi Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Hasan Arslan başkanlığında gerçekleşti. Meclis toplantısında AK Parti ve CHP'li meclis üyeleri arasında çıkan tartışmada damgasını vurdu. Toplantıda  tansiyon yükselince AK Partili meclis üyeleri meclis salonunu terk etti.

Çiğli meclis toplantısında Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan Meclise Hasan Arslan’ın söz vermediği Ak Parti Meclis Üyelerinin salonu terk etmesi ve yaşanılan olaylar damga vurdu. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın Çiğli Belediyespor'un şampiyonluk maçına katılmayan AK Partili meclis üyelerinin katılmaması eleştirmesi AK Parti cehpesinden tepki gördü ve Başkan Arslan ile AK Parti grubu arasında sert tartışmalar çıkmasına neden oldu.  Başkan Arslan, konuşmasında “Çiğli Belediyespor’un Şampiyonluk maçında Ak Parti Meclis Üyelerinin şampiyonluk maçına katılmadığını eleştirdi.  Arslan; Çiğli Belediyespor ile Gaziemirİzakspor’un şampiyonluk maçına Gaziemirİzaksporu desteklemeye, CHP’li, AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri katıldı.Ancak;  bizim Çiğlibelediyesporu desteklemeye gelen bir tane bile Çiğli’den Ak Partili meclis üyesi göremedim. Siz Çiğli’yi temsil etmiyormusunu? Sizleri davet ediyoruz, hiçbir etkinliğimizi de gelmiyorsunuz” dedi. Ak Parti Meclis üyesi Atilla Atlı İse “bu konuda gün içerisinde telefonumuza bir çok mesaj geliyor hepsine bakabilme durumumuz yok veya önemsemiyoruz. Bundan sonraki davetlerinizi birkaç gün önceden bize bildirirseniz katılım sağlarız” dedi

"NE KONUŞACAKSINIZ 1 MAYISTA ALANLARI KAPATTINIZ"
Ak Parti Meclis üyesi Atilla Atlı’nın, Mayıs ayı içerisindeki özel günler ve 1 Mayıs ile ilgili Hasan Arslan’ın sözlerine cevap vermek istemesi üzerine ortam gerildi. Hasan Arslan’ın “ne diyeceksiniz 1 Mayısla ilgili, meydanları kapattınız. İyimi yaptık diyeceksiniz. Otur yerine kardeşim söz vermiyorum” demesi üzerine Atilla Atlı 1 mayısı biz resmi tatil yaptık. Deniz Gezmiş asıldığı zaman iktidar Chp idi. Deniz Gezmiş’in asılması için el kaldıran milletvekilleri içerisinde İzmirli vekillerde vardı” dedi. Çiğli Belediyesi Başkanı Hasan Arslan, “ sen nerden bilirsin Deniz Gezmiş’i, Yusuf İnan’ı otur kardeşim söz hakkı vermiyorum” dedi.
“SOMUN, CİVATA GÜNDEME GELDİ”
Meclisin 4. Maddesi Eknak uluslar arası nak. Ve tic. Ltd. Şti. tarafından şartsız olarak 1982 model yarı römork aracının Çiğli Belediyesine hibe olarak kabulü esnasında Ak Parti Grup Başkan Vekili Mesut Demirkaya ile  Çiğli Belediyesi Başkanı Hasan Arslan arasında yeni bir tartışma çıktı. Mesut Demirkaya’nın 33 yaşındaki bir aracın bize masrafı olur ve bunu görmedik demesi üzerine, Hasan Arslan geçtiğimiz günlerde Ak Parti Meclis üyelerinin gündeme getirdiği cıvata, somun açıklamalarını örnek gösterek, ‘gidin şantiyede bakın’ dedi.
AK Parti grup Başkanı  Mesut Demirkaya’nın 4 numaralı ve 6 numaralı meclis maddelerinin protokol suretini istemesi üzerine, Arslan; “sen başkanına inanmıyor musu? Senin inanman için Kuran’ı eline alıp sallaması mı lazım, çoğunluğun dediği olur” dedi.

“ORTALIK KARIŞTI”
CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Gündüz “Arkadaşlar yanlış yapıyorlar ama doğru bir yanlış yapıyorlar. Görüyorlar ki bu iktidar değişecek. Bu şekilde olmayacak onun için incelemek istiyorlar. Yalnız bu tip yönetmeliğidir. Burada karar alınmasını istiyoruz.Her zaman kaybedenler saldırganlaşıyor” demesi ortamın gelirmesine neden oldu. Gündüz'ün konuşmasının ardından 
AK Parti Meclis üyesi Nedim Aslan meclis salonunda  masasına vurarak söz hakkı istedi.  AK Partili meclisin bu tavrından dolayı Belediye Başkanı Hasan Arslan konuşma hakkı vermedi.Bunun üzerine ortam iyice gerildi. Ve daha öncede meclis salonunu terk eden AK Partili meclis üyeleri meclis salonunu terk ettiler. Bu sırada AK Partili ve meclis üyeleri arasında sert tartışmalar yaşandı. AK Partili meclis üyelerinin salonu terk ettiği sırada Belediye Başkanı Hasan Arslan AK Partili meclis üyelerine seslenerek, “Niye kaçıyorsunuz meclisten kaçılır mı”dedi.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.