Dolar 32,4400
%-0.14
Euro 34,7496
%-0.64
Altın 2.439,490
%0.13
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan’ın selam yolladığı Suriyeli Ahmed’in rüyası üç gün sürdü!

Başbakan’ın selam yolladığı Suriyeli Ahmed’in rüyası üç gün sürdü!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, müşterilere kağıt mendil satmaya çalıştığı sırada esnaf tarafından darp edilen 11 yaşındaki Suriyeli çocuğu ziyaret ederek, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun selamını ilettiği Suriyeli Ahmed bir otelde üç gün misafir edildikten sonra, yeniden evine gönderildi. Başbakan’ın selam yolladığı Suriyeli Ahmed’in rüyası

  • Ege Postası
  • 30.07.2015 - 12:30
EGEPOSTASI-HABER SERVİSİ- DHA- Basmane semtinde ailesiyle birlikte yaşayan 14 yaşındaki Suriyeli Ahmed geçen hafta, mendil satmak istediği bir lokantada dayak yediği haberleriyle Türkiye'nin gündemine gelmiş ve AK Parti İzmir il Başkanı Bülent Delican aileyi ziyaret ederek destek verdiğini açıklamıştı. Aileyi ziyaretinden önce Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu aradığını  "Sayın Başbakanı aradım kendisinin Bakanlar Kurulu'nda olduğunu söylediler, hemen selamlarını ilettiler. Aileyle yakından ilgilenileceği söylendi. Adresi istendi" diyerek Başbakan Davutoğlu’nun yakından ilgileneceğini açıklamıştı. İl Başkanı Bülent Delican’ın Başbakan Davutoğlu’nun yakından ilgileneceğini açıkladığı Suriyeli Ahmet üç gün sonra kaderine terk edildiği ortaya çıktı.



YENİDEN BASMANEDEKİ ZOR GÜNELERİNE DÖNDÜ
 Suriyeli Ahmet, yaşadığı bu üzücü olayın ardından İzmir'deki Balçova Termal Tesisleri'nde üç gün misafir edildi. Suriyeli ailenin 5 çocuğundan biri olan Ahmed, hayatında ilk defa kardeşleriyle birlikte tatil yapmanın keyfini yaşadı. Rüya gibi üç gün geçiren Ahmed, tatil bitince yeniden Basmane'deki zor hayatına geri döndü. Yeniden hayatın gerçekleriyle karşı karşıya kalan Ahmed, "Kardeşlerimle birlikte otelin bahçesinde oynadık, havuzun tadını doyasını çıkardık, çok mutluyduk" dedi.
Suriyeli Ahmed'i basın mensuplarıyla evinde ziyaret edip, beş çocuğa oyuncak götüren AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican yerel siyasette eleştirilerin hedefi olmuş, rakip partilerin il başkanları,  Delican’ın kentte yaşanan Suriyeli dramından siyasi rant elde edilmeye çalışıldığını belirterek , "Onları bu hale getiren AKP'nin kendisi. Şimdi onların durumunu siyasi malzeme olarak kullanıyorlar. İnsanlığınızdan utanın” diyerek tepki göstermişti. Ve Suriyeli Ahmed’in üç gün sonra evine gönderilmesinden hemen sonra siyasilerin “şov yapıyor” eleştirileri haklı çıkmış gibi görünüyor..


KONU AK PARTİ GENEL MERKEZİ'NDE
 Suriyeli Ahmed’in ziyaret sonra basın yolu ile Başbakan Davutoğlu’nun adını karıştırarak verdiği sözlerin tutulmaması İl Başkanı Delican’a sıkıntı yaratacağı AK Parti kulislerinde konuşuluyor. Konun Başbakan Davutoğlu’na yakın isimlere iletildiği ve Suriyeli Ahmed ile ilgili yaşanan olumsuzlukların Başbakan Davutoğlu’na eksi yazacağı ve İl Başkanın ziyaret sırasına Başbakan Davutoğlu’nun adını karıştırması ve ardından Suriyeli Ahmed’e verilen sözlerin tutulmamasının bir güven kaybı olurduğu ve AK Parti Genel Merkezinde Başbakan Davutoğlu’na konun iletileceği iddia edildi.
 
SİYASİLERDEN TEPKİ ALMIŞTI
İzmir'in Basmane Semti'nde mendil satarken bir kebapçı tarafından dövülen Suriyeli Ahmed'i basın mensuplarıyla evinde ziyaret edip, beş çocuğa oyuncak götüren AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican yerel siyasette eleştirilerin odağı oldu. Rakip partilerin il başkanları, kentte yaşanan Suriyeli dramından siyasi rant elde edilmeye çalışıldığını belirterek , "Onları bu hale getiren AKP'nin kendisi. Şimdi onların durumunu siyasi malzeme olarak kullanıyorlar. İnsanlığınızdan utanın" dedi.
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın, oyuncaklarla dayak yiyen Suriyeli Ahmed'i ve ailesini evinde ziyaret etmesi, rakip siyasi partilerin tepkisine neden oldu. CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, dramdan siyasi rant yaratma çabası olduğunu öne sürerek, "İlk görünüşte insani bir davranış gibi geliyor. Ancak Suriyeli dramı siyasi sömürüye dönüştürülmüş. İzmir'de çoğu çocuk kayıtlı 65 bin Suriyeli var. Kültürpark'ta fuarın etrafında sokakta doğum yapan Suriyeli kadınlar var. AKP şu anda iktidarda. Bu dramdan siyasi rant devşirmek yerine Ürdün ve Lübnan'daki gibi kamplar kurulmalı. Bu insanlar sefalatten kurtarılmalı. Delican'ın Ahmed'e uzattığı el. çölde bir kum tanesi. Bu sosyal yarayı onlar oluşturdu. Şimdi de siyasi şovunu yapıyorlar" dedi.



"ÜÇ OYUNCAKLA ŞOV YAPIYOR"
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Suriyeli dramının 'üç oyuncak'la şova dönüştürüldüğünü belirterek, şunları söyledi:
"Suriyeli sığınmacıların İzmir'deki görüntüsü içler acısı. Vicdan sahibi herkesin içi sızlıyor. Sınırları açıp, Suriyeliler'i ülkeye rahat girişini bu iktidar sağladı. Ancak bunun sağlıklı yaşam koşullarını yaratmadı. Suça karışıyorlar, dram yaşıyorlar. Orada savaştan kaçtılar burada yaşam koşulları can güvenliklerini tehdit ediyor. Birçok iş yeri, kendi çalışanını çıkarıp ucuz işgücü olduğu için Suriyeliler'i istihdam ediyor. Bu sorunu kartopuna dönüştüren iktidarın artık çözüm bulması gerekir. Ancak iktidarın İzmir temsilcisi üç oyuncakla siyasi şov yapıyor. O çocuğun hayatı üç oyuncakla kurtulmaz. Garip gureba üzerinden siyasi söylemde bulunanlar eylemde yoklar ama şovda, gösterişte çok başarılılar" dedi.



"İNSANLIĞINIZDAN UTANIN"
HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, "Onları bu hale getiren AKP'nin kendisi. Şimdi onların durumunu siyasi malzeme olarak kullanıyorlar. İnsanlığınızdan utanın. Bu olayı duyduğumuz andan itibaren aileyle ve lokanta bahibiyle görüştük. AKP İl Başkanı, mekan sahibinin Mardinli ve Kürt olması nedeniyle her zamanki ırkçı tutumlarını sürdürüyor. Bir çocuğun dövülmesi kabul edilemez en ağır şekilde cezalandırılmalı. Suruç'ta 32 evladın kanı soğumamışken, o gencecik bedenler paramparça edilmişken sosyal duyarlılığı, insani ve vicdani duyarlılığı varsa buraya dikkat çeksin. Ancak bizim gözümüzde kendileri de suç ortağı oldukları için dikkatleri katliamdan başka bir olaya çekmenin peşindeler ve çocuğu siyasi araç haline getirdiler. İl Başkanının tutumu çirkin ve ayrıştırıcı."



DELİCAN ZİYARETİNDE NELER YAŞANMIŞTI
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Konak ilçesindeki bir lokantada müşterilere kağıt mendil satmaya çalıştığı sırada esnaf tarafından darbedilen 11 yaşındaki Suriyeli Ahmed'i ziyaret ederek, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun selamını iletti.
Suriyeli ailenin yaşadığı eve giden Delican, esnafın darbettiği Ahmed'e ve kardeşlerine beraberinde getirdiği oyuncakları hediye etti. Bir süre çocuklarla sohbet eden Delican, Ahmed'in sattığı kağıt mendillerden satın aldı. Aile fertlerine geçmiş olsun dileklerini ileten Delican, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirip, yaşananları esefle kınadığını söyledi.
Aileyi ziyaretinden önce Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu aradığını hatırlatan Delican, "Sayın Başbakanı aradım kendisinin Bakanlar Kurulu'nda olduğunu söylediler, hemen selamlarını ilettiler. Aileyle yakından ilgilenileceği söylendi. Adresi istendi" dedi.
Olayı kabullenmenin mümkün olmadığını, hukuki sürecin takipçisi olacaklarını vurgulayan Delican, şöyle devam etti: "Son derece üzgünüz. Biz misafirperver bir milletiz, bu topraklarda, sokaklarda kardeşçe yaşayan ve daha önce de tarihimizde kardeşçe yaşamış bir milletiz. Böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil. Bu insanlar bize emanet esnafa bunu asla yakıştırmıyoruz. Birkaç densiz kişinin yaptığı hareket İzmir'in hoşgörüsüne sığmaz. Menfur bir olay olarak değerlendiriyoruz. Göreceksiniz kanun karşısında hesap verecekler."
Suriyeli Ahmed'e, İzmir Emniyeti'nin sahip çıktığını, gün içerisinde sağlık kontrollerinin yapıldığını ve savcılıkta ifadesinin tercüman aracılığıyla alındığı bilgisini veren Delican, bundan sonra ailenin her türlü sorunuyla da ilgileneceklerini bildirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.