Dolar 32,2591
%0.01
Euro 34,6824
%-0.08
Altın 2.405,200
%0.2
Bist-100 10.337,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Barınak kapatıldı, köpekler başıboş kaldı

Barınak kapatıldı, köpekler başıboş kaldı

İzmir'in Aliağa ilçesine bağlı Yenişakran Mahallesi'nde yaşayanlar, son dönemde sayıları gittikçe artan sokak köpeklerinin tedirginlik yarattığını söyledi. Kimsenin ilgilenmediği bu sokak hayvanlarının durumuna da üzüldüklerini belirten vatandaşlar, sayılarının daha da artamaması için önlem alınmasını beklediklerini dile getirdi.

  • Ege Postası
  • 07.02.2018 - 08:54

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyol Projesi güzergahı üzerinde kalan Aliağa Belediyesi Hayvan Barınağı'nın kapatılmasının da etkisiyle bölgedeki başıboş köpeklerin hızla ürediği ifade edildi. Mahalle Muhtarı Metin Yıldız yazdığı dilekçeye rağmen Aliağa Belediyesi'nden olumlu bir geri dönüş alamadıklarını öne sürdü. Hayvanların bir an önce kısırlaştırılması ve aşılarının yapılması gerektiğini söyleyen Muhtar Yıldız, "Burada veteriner yok. Köpekler geçici bir yer bulunup sağlık kontrolünden geçirilmeli" dedi.

Mahalle sakinleri ise hayvanları sevdiklerini, ancak köpeklerin bir doğumda çok sayıda yavru dünyaya getirdiğini ifade ederek, "Köpekler sürekli çoğalıyorlar. Onlarla kimse ilgilenmiyor. İşimize, evimize giderken bir anda karşımıza 10'a yakın köpek çıkıyor. İster istemez korkuyoruz. Hem burada yaşayan insanlar olarak biz mağduruz hem de hayvanlar için üzülüyoruz. Sesimizi kimseye duyuramıyoruz. Buradaki hayvanların bakımları için yakın beldelerdeki barınaklardan yardım alınabilir. Yetkililerden bize kulak verip bu konuda yardımcı olmalarını bekliyoruz" diyerek durumdan yakındı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.