Dolar 32,5383
%0.16
Euro 34,9025
%-0.2
Altın 2.437,320
%0.05
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balıklıovalılar: 'Çözülmezse Kılıçdaroğlu'nun kapısının önünde yatacağız'

Balıklıovalılar: 'Çözülmezse Kılıçdaroğlu'nun kapısının önünde yatacağız'

CHP'li Urla Belediyesi tarafından Kıyı Kanunu kapsamında kaçak olduğu gerekçesiyle evleri hakkında yıkım kararı verilen Balıklıova Mahallesi sakinleri CHP İzmir İl Binası'ndaki üçüncü günlerinde, basın açıklaması gerçekleştirdi. Vatandaşlar adına konuşan Yusuf Altun, CHP il binasında işgalci değil, misafir olduklarının altını çizerek eylemde devam kararını "Şayet bu sorun çözülmezse, amacımıza ulaşamazsak Kılıçdaroğlu'nun evine misafir olarak gideceğiz. Kapısının önünde yatacağız" sözleriyle açıkladı. Balıklıovalılar'dan eyleme devam kararı: Çözülmezse

  • Ege Postası
  • 29.08.2015 - 16:05
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Urla Belediyesi’ne devredilen Balıklıova Mahallesi’ndeki 74 ev için Urla Belediye Encümen Üyeleri, evlerin Kıyı Kanunu’na uygun olmadığı ve inşaat ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle mahalle sakinlerine duyurulan yıkım kararından bir süre, sonra CHP İzmir İl Başkanlığı'nı basan vatandaşlar  üçüncü günlerinde il binasının önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. 

"CHP İL BİNASI BALIKLIOVALILAR'IN EVİ GİBİ! TEMİZLİĞE EL ATTILAR" HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

30 YILDIR BU ARSALARDA OTURUYORUZ
Kendilerinin sürgüne tabi tutulduğunu ve 30 yıldır bu arsalarda oturduklarını söyleyen Altun , "Balıkova mahallesinde oturan ve sürgüne tabi tutululan 74 tane aile olarak buradayız. Daha önce köy statüsünde muhtarlıkla yapmış olduğumuz kira sözleşmesi ile kiraladığımız arsalar üzerine evler yaptık. Ev derken yalılar, villalar düşünülmesin. 35 metre kare bir oda bir mutfak tipinde, bazılarına göre kulübe ama bize göre gönlümüzün sarayları yuvamızı inşa ettik. 30 yıldır bu arsaların üzerine oturuyoruz. Nüfusumuzu buraya aldırdık, oylarımızı burada kurduk" diye konuştu. 



İŞGALCİ DEĞİL MİSAFİRİZ
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'ın kendilerini işgalci pozisyonunda değerlendirdiğini ileri süren Altun, "Sibel Uyar çıkarmış olduğu encümen kararıyla bizi devletin topraklarına zorla getirip oturup hiçbir bedel ödemeyen işgalci pozisyonunda değerlendirdi. Bizler işgalci olmadığımızı, kiraladığımız toprak üzerinde oturduğumuzu elimizdeki sözleşmelerle gösterdik ama evlerimizi yıkmakla iştahlı bir anlayış, evlerimizin yıkılmasını talep etmiştir. Biz ağaç kesimine karşı mücadele ettiğimizde çapulcu, kendi evimizde işgalci olduk. Bize işgalci dediler, CHP'de de işgalci diyorlar. Biz burada kendimizi misafir olarak görüyoruz. Sorunlarımızı çözene kadar burada olacağımızı ifade ediyoruz" ifadelerini kullandı. 



ENCÜMEN KARARINI GÖZDEN GEÇİRİN
"Orası bizim evimiz, biz evimizi yıktırmayız" diyen Altun sözlerini şöyle sürdürdü: "Encümen kararının yeniden gözden geçirilmesi ve bizi kiracı olarak kabul edilmek istiyoruz. Belediyenin mahkeme kararını hayata uygularım anlayışına karşı, biz açtığımız davayı geri çekeri böylece mahkeme kararı kalmaz. Gelin sizde encümen kararını gözden geçirin. Orası bizim yuvamız, biz evimizi yıktırmayız."
 


ŞAYET BU SORUN  ÇÖZÜLMEZSE... 
Sorunlar çözülmezse CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun evinde kalacaklarını söyleyen Altun, "Milletvekili Musa Çam'ın girişimleri sonucunda, gelecekte bu sorunun çözüleceğine dair bir dil kullanıyoruz. Şayet bu sorun çözülmezse, amacımıza ulaşamazsak Kılıçdaroğlu'nun evine misafir olarak gideceğiz. Kapısının önünde yatacağız. Çocuklarımızla oraya gideceğiz. Evlerimiz yıkılırsa biz sokakta kalacağız. Bunun provasını üç gündür yapıyoruz" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.